Închide meniul

Rafael Nadal, calificare dramatică în semifinalele Wimbledon 2022. Spaniolul se va duela cu Nick Kyrgios pentru un loc în finală

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 iulie 2022, 22:00

Rafael Nadal, calificare dramatică în semifinalele Wimbledon 2022. Spaniolul se va duela cu Nick Kyrgios pentru un loc în finală

Rafael Nadal, la Wimbledon 2022

Rafael Nadal, la Wimbledon 2022 / Profimedia

Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2022, după o victorie dramatică în faţa lui Taylor Fritz. „Matadorul” a fost condus cu 2-1 la seturi, însă a revenit incredibil şi s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-3, 5-7, 6-7(3).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal s-a calificat într-o nouă semifinală la Wimbledon, Spaniolul de 36 de ani ţinteşte să cucerească cel de-al titlul de Grand Slam cu numărul 23. Ar fi al treilea din acest an, după ce s-a impus la Australian Open şi Roland Garros.

Rafael Nadal, calificare dramatică în semifinalele Wimbledon

Rafafel Nadal a trecut în 5 seturi de Taylor Fritz, după ce americanul a condus cu 2-1 la seturi. Spaniolul s-a impus după o luptă ce a durat 4 ore şi 20 de minute.

Rafael Nadal ţinteşte cel de-al treilea trofeu pe iarba de la All England Club, după ce s-a calificat în cea de-a opta semifinală din carieră la Grand Slam-ul londonez. „Matadorul” a câştigat prestigiosul turneu în 2008 şi în 2010.

Reclamă

Totodată, Rafael Nadal a revenit la Wimbledon, după trei ani. În 2019, Rafa s-a oprit în semifinale, fiind eliminat de Roger Federer, în patru seturi.

Rafael Nadal – Nick Kyrgios, duel „de foc” în semifinalele Wimbledon 2022

Rafael Nadal şi Nick Kyrgios se vor afla la a 10-a întâlnire directă din circuit. Spaniolul condcue cu 6-3, ultima întâlnire având loc chiar anul acesta, la Indian Wells. Atunci, Rafa s-a impus în set decisiv, după un meci strâns.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, va fi a treia întâlnire a celor doi pe iarba de la All England Club. În 2014, Nick Kyrgios a furnizat o adevărată supriză, învingându-l pe spaniol în optimi, în 4 seturi. Ulterior, cei doi s-au mai întâlnit în 2019. Nadal s-a impus atunci în turul secund, tot după un meci de 4 seturi.

Nick Kyrgios are un parcurs excelent la actuala ediţie de Wimbledon. Australianul a trecut de Jubb, Krajnovic, Tsitsipas, Nakashima şi Garin. Pe ultimul l-a învins în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3, 7-6(5).

De cealaltă parte, Rafael Nadal i-a eliminat pe Cerundolo, Berankis, Sonego, Van de Zandschulp şi Fritz, pierzând set şi în confruntările din primul şi al doilea tur.

Novak Djokovic, revenire spectaculoasă în partida cu Jannik Sinner

Campionul en-titre de la Wimbledon, Novak Djokovic, s-a calificat în semifinale, după o partidă spectaculoasă cu Jannik Sinner. Fostul lider mondial l-a învins pe italian cu scorul de 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Novak Djokovic nu a avut parte de o partidă facilă cu tânărul de 20 de ani, Jannik Sinner. Fostul lider mondial s-a văzut condus cu 2-0 la seturi, fiind nevoit să revină spectaculos pentru a-şi asigura prezenţa în penultimul act.

Novak Djokovic ţinteşte cel de-al patrulea trofeu consecutiv la All England Club, şi al şaptelea din carieră. În precedenta finală, sârbul s-a impus în faţa lui Matteo Berrettini, după ce a cedat primul set.

În semifinale, Nole va da piept cu Cameron Norrie, sportivul din Marea Britanie care a trecut de David Goffin, în set decisiv. Cei doi se vor afla la a doua întâlnire directă din circuitul ATP. Sârbul a câştigat la Masters Cup, în 2021, cu scorul de 6-2, 6-1. Pentru Cameron Norrie, semifinala de la wimbledon este cea mai bună performanţă din carieră.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și