Închide meniul

Serena Williams, prima reacție după ce a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2022: „Mental nu am fost 100%”

Cosmin Cioboată Publicat: 29 iunie 2022, 8:30

Serena Williams, prima reacție după ce a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2022: „Mental nu am fost 100%

Profimedia

Serena Williams, în tinpul unui meci / Profimedia

  • Serena Williams, prima reacție după ce a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2022
  • Ce a spus sportiva din SUA: „Mental nu am fost 100%”

Serena Williams a oferit prima reacție după ce a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2022, de Harmony Tan, la finalul unui meci fabulos, scor 5-7, 6-1, 6-7. Aflată la prima apariție după un an de absență, americanca a recunoscut că n-a făcut față din punct de vedere mental în unele momente ale jocului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Serena Williams a fost învinsă în primul tur de la Wimbledon 2022 de o debutantă pe iarba londoneză. Harmony Tan s-a impus în decisiv, la super tie-break, și a bifat victoria carierei.

Serena Williams, prima reacție după ce a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2022

De fix un an de zile nu mai jucase Serena un meci oficial. Ultima oară a evoluat chiar la Wimbledon, în 2021, unde a suferit o accidentare de lungă durată.

Reclamă

După eliminarea din acest an, fostul număr 1 mondial a dezvăluit că nu s-a aflat la cel mai înalt nivel pe plan mental, iar acest lucru a costat-o scump.

Totuși, Serena Williams nu își pierde entuziasmul revenirii în circuit și spune că va fi mult mai pregătită la US Open, ultimul Grand Slam al anului:

Reclamă

„A fost o luptă lungă, dar cu siguranţă m-am simţit mai bine decât anul trecut, astfel că e un start bun. Cred că fizic am stat destul de bine, dar în unele puncte-cheie mental nu am fost la 100%.

Am gestionat bine unele dintre aceste puncte, dar, din moment ce nu am câştigat, e clar că era nevoie de mai mult. Dar am dat tot ce am putut azi şi sunt împăcată cu asta. Cu siguranţă că voi avea mai multă motivaţie să mă descurc mai bine când voi juca acasă (n.r. la US Open)”, a spus Serena Williams, citată de eurosport.ro.

Harmony Tan, copleșită de emoții după victoria carierei contra Serenei Williams

În super tiebreak-ul setului decisiv, dramatismul a atins cele mai înalte cote. Serena a condus cu 4-0, însă jucătoarea din Franţa a reuşit să revină uluitor şi să câştige 5 puncte la rând.

Reclamă 4 / 0/3

Până la urmă, Tan s-a impus cu 10-7 şi a obţinut victoria carierei după 3 ore şi 10 minute. A fost primul meci jucat de Tan la Wimbledon.

Sunt atât de emoţionată că nici nu ştiu ce să spun. E un superstar. Fiind primul meu meci la Wimbledon, e WOW. E mai mult decât orice puteam spera. Nu mă aşteptam, nu mi-am închipuit că pot să joc atât de bine.

Când am văzut cu cine trebuie să joc în primul tur am fost extrem de speriată. Serena e Serena, e legendă. Am zis: ‘Dumnezeule, ce pot să fac? Sper să iau măcar câteva game-uri ca să nu mă fac de râs’. Înseamnă enorm pentru mine această victorie„, a declarat Harmony Tan la finalul meciului, pentru eurosport.ro.

Serena Williams a pierdut primul meci jucat la simplu după 363 de zile. Williams a luptat incredibil, dar la final s-a văzut învinsă în primul tur al turneului de la Wimbledon. Serena Williams a câştigat de 7 ori turneul de la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016).

În 2021, Serena Williams a trebuit să abandoneze din cauza unei accidentări la coapsă înainte de a renunţa la US Open. În vârstă de 40 de ani, ea se află pe locul 1204 în clasamentul mondial.

Serena Williams a ratat să obţină victoria cu numărul 366 şi să se apropie la 3 victorii de marele Roger Federer în ceea ce priveşte numărul de succese la turneele de Grand Slam.

Reclamă

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:07 Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Revenire de senzaţie a „Bursucului” în Liga 1. Detaliile contractului 0:02 ”E vreo șansă să rămâi la FCSB?” Florinel Coman a dat răspunsul, după ce a dus echipa lui Gigi Becali la 13 puncte de locul 2! 14
apr.
23:47
Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci”
14
apr.
23:46
Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu, după ce Rapid a ieşit din lupta la titlu: „Păi noi suntem idioţi?”
14
apr.
23:29
Incidente în tribune şi pe teren la derby-ul CFR Cluj – FCSB! Jandarmeria a intervenit! Ce s-a întâmplat
14
apr.
23:21
Gigi Becali, anunţ după victoria FCSB-ului contra lui CFR Cluj: „Am luat atacant”! A spus cât va investi pentru Liga Campionilor!
14
apr.
23:00
CFR Cluj – FCSB 0-1. Echipa lui Gigi Becali, victorii pe bandă rulantă în play-off! Etapa viitoare poate fi matematic campioană!
14
apr.
22:41
VideoAtacantul dorit de Gigi Becali, un nou gol în Liga Portugal! Rafa Mujica a înscris în Arouca – Boavista, LIVE în AntenaPLAY
14
apr.
22:40
Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce”
14
apr.
22:30
VIDEOBenfica – Moreirense 3-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Famalicao 2-2 şi Gil Vicente – Sporting 0-4. Rezultatele etapei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Indian Wells! Numărul 1 WTA a defilat în semifinale şi a depăşit-o pe Serena Williams
WTA • 16 mart., 9:07
Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Indian Wells! Numărul 1 WTA a defilat în semifinale şi a depăşit-o pe Serena Williams
Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams, după mesajul controversat al americancei!
Tenis • 7 mart., 22:01
„E prea mare pentru postarea aia” Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams, după mesajul controversat al americancei!
Simona Halep i-a dat replica Serenei Williams! Răspuns de mare campioană dat de româncă
WTA • 7 mart., 9:01
„7 sau 8?” Simona Halep i-a dat replica Serenei Williams! Răspuns de mare campioană dat de româncă
Sorana Cîrstea a scris istorie la Dubai! Românca le-a depăşit pe surorile Williams şi a stabilit un nou record
WTA • 22 feb., 18:20
Sorana Cîrstea a scris istorie la Dubai! Românca le-a depăşit pe surorile Williams şi a stabilit un nou record
Sorana Cîrstea, comparată cu Serena Williams
Tenis • 19 feb., 14:35
Sorana Cîrstea, comparată cu Serena Williams! Performanţa carierei, la 33 de ani