Închide meniul

Simona Halep, coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022! Porecla de temut primită de campioana noastră, după parcursul de vis de la Londra

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 iulie 2022, 9:12

Simona Halep, coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022! Porecla de temut primită de campioana noastră, după parcursul de vis de la Londra

Simona Halep - Karolina Muchova LIVE TEXT, la Wimbledon 2022

Simona Halep, în timpul unui meci de la Wimbledon 2022 / Profimediaimages

Simona Halep a devenit coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022, după parcursul de vis de până acum. Campioana noastră s-a calificat în semifinalele Grand Slam-ului de la Londra și a primit o poreclă de temut din partea presei internaționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se va duela cu Elena Rybakina în penultimul act de la Wimbledon. Meciul „de foc” cu jucătoarea din Kazahstan va începe la ora 17:30 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Simona Halep, coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022! Ce poreclă a primit

„Simo” a avut prestații magice la Londra și a ajuns în semifinale fără să cedeze vreun set. Sportiva din Constanța și-a dominat clar adversarele, iar evoluțiile sale fantastice i-au impresionat și pe jurnaliștii din străinătate.

Simona Halep a fost supranumită „ucigașa tăcută” în presa internațională:

„Ucigașa tăcută, Simona Halep! N-a pierdut timpul cu Amanda Anisimova cu o victorie cu 6-2, 6-4 și s-a calificat în semifinalele Wimbledon”, a notat publicația Sportstar, care a publicat un videoclip cu un punct fabulos câștigat de sportiva noastră în duelul din sferturi.

Reclamă

Halep, elogiată de WTA după calificarea în semifinalele de la Wimbledon

Simona a fost elogiată și de jurnaliștii WTA, care au caracterizat revenirea ei la Wimbledon drept „stelară”. Halep a câștigat marele trofeu de la All England în 2019 și visează să repete performanța magnifică și în acest an.

„Fosta campioană, Simona Halep, va juca din nou pentru un loc în finala de la Wimbledon. Câștigătoarea din 2019, cap de serie nr. 16 anul acesta, a ajuns la 12 victorii consecutive la All England Club, după o victorie cu 6-2, 6-4 în fața capului de serie nr. 20, Amanda Anisimova.

Reclamă 4 / 0/3

Halep nu mai pusese piciorul pe teren la All-England Club de când a ridicat trofeul în 2019, deoarece ediția din 2020 a fost anulată, iar anul trecut a fost forțată să se retragă din cauza unei accidentări la gambă. Revenirea ei în locul unde a cucerit cel de-al doilea titlu major din carieră a fost stelară: până acum nu a cedat niciun set în cinci meciuri, pierzând doar 28 de game-uri în 10 seturi”, a scris WTA, pe site-ul oficial.

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinale la Wimbledon 2022

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, iar jucătoarea noastră conduce cu 2-1. Cele două s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când sportiva din Constanța s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a eliminat pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să piardă vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set cedat de sportiva din Kazahstan a venit în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Bookmakerii o consideră favorită clară pe „Simo” în duelul cu Rybakina. 1.36 este cota campioanei noastre pentru meciul din semifinale, în timp ce adversara româncei va porni cu 3.30. Pentru o victorie cu 2-0 a Simonei Halep, bookmakerii au oferit cota 1.85.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon 2022 se vor duela Ons Jabeur și Tatjana Maria.

În urma calificării în semifinalele Wimbledon 2022, Simona Halep a câştigat suma de 535.000 de lire

Reacția Simonei Halep înaintea meciului „de foc” cu Rybakina

Simona Halep este cu gândul la un nou titlu la Wimbledon, după cel obținut în urmă cu 3 ani. La finalul meciului cu Anisimova, din sferturi, sportiva din Constanța a spus că se află la cel mai bun nivel al său:

Reclamă

„Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoţii. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simţit bine mingea şi nu am ştiut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine.

Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâştig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulţumesc celor din tribune care mă susţin întotdeauna.

(N.r. – Despre Elena Rybakina) Ei bine, știu că servește foarte bine, mă aștept la asta. Voi încerca să returnez primul ei serviciu, să o pun în teren. Știu că este o jucătoare care are un serviciu puternic. Am jucat împotriva ei de câteva ori. Sunt sigură că are multă încredere în ea, fiind acum în semifinale aici, la Wimbledon. Dar este un nou meci, o nouă provocare. Sunt pregătită pentru el și voi încerca să dau totul pentru a-mi fructifica șansa”, a spus Simona Halep, după calificarea în semifinale.

Recomandări
  • Simona Halep, coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022
  • Porecla de temut primită de campioana noastră, după pacursul de vis de la Londra

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray Vezi toate știrile
Citește și