Închide meniul

Simona Halep – Elena Rybakina. Start ratat pentru Halep în semifinala de la Wimbledon 2022. Și-a încheiat seria de vis la All England Club

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 iulie 2022, 18:28

Simona Halep – Elena Rybakina. Start ratat pentru Halep în semifinala de la Wimbledon 2022. Și-a încheiat seria de vis la All England Club

Start ratat pentru Simona Halep în semifinala cu Elena Rybakina de la Wimbledon 2022

Simona Halep, în meciul cu Elena Rybakina din semifinalele de la Wimbledon 2022 / Profimediaimages

Simona Halep – Elena Rybakina. Campioana noastră, mare favorită la câștigarea trofeului, a avut probleme în debutul pe terenul central de la All England Club. A fost un start ratat pentru Simona Halep în semifinala de la Wimbledon 2022. Românca a fost condusă cu 3-0 și a cedat primul set.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva din Kazakhstan, de 23 de ani, i-a dat peste cap planurile Simonei. Jucătoarea de pe locul 23 WTA i-a încheiat româncei seria de 21 de seturi consecutive câștigate la Wimbledon.

Start ratat pentru Halep în semifinala de la Wimbledon 2022

Aflată pe locul 18 WTA, Halep și-a pierdut serviciul în fața Elenei Rybakina la scorul de 2-0. Din păcate, „Simo” nu a reușit să facă vreun break și primul set i-a revenit adversarei. Aflată la cea mai bună performanță la Wimbledon, Rybakina s-a impus cu 6-3, după 38 de minute.

Halep nu mai pierduse un set pe iarba londoneză din 2019. Chiar Mihaela Buzărnescu reușea atunci să îi pună probleme și trimitea meciul din turul secund în „decisiv”. „Simo” revenea însă și obținea calificarea cu 6-3, 4-6, 6-2. Le învingea după, categoric, pe Victoria Azarenka, Coco Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina și Serena Williams.

Reclamă

În drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a eliminat pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să piardă vreun set. Înaintea meciului cu Rybakina avea 12 victorii consecutive la Wimbledon.

„Simo” a ajuns pentru a 3-a oară în penultimul act la Grand Slam-ului londonez. Cea mai mare performanță a obținut-o în 2019, când a cucerit mult râvnitul trofeu.

Reclamă 4 / 0/3

În urma calificării în semifinalele Wimbledon 2022, Simona Halep a câştigat suma de 535.000 de lire. Dacă va ajunge în marea finală, campioana noastră va da o nouă lovitură financiară.

Finalistele din acest an de la Wimbledon vor încasa câte un cec în valoare de 1.050.000 de lire. Campioana de la Londra va câștiga un premiu-record, în valoare de 2.000.000 de lire.

Ilie Năstase a avut încredere deplină în Simona Halep la Wimbledon 2022

Ilie Năstase a urmărit jocul Simonei și, înaintea semifinalei, a ajuns la concluzia că sportiva din Constanța nu are rival la ediția din acest an de la Wimbledon.

Fostul lider ATP a considerat că încrederea Simonei Halep a atins cote uriașe la ora actuală și va fi foarte complicat pentru oricare dintre jucătoarele rămase în turneu să o oprească din drumul către un nou titlu la Wimbledon.

Un parcurs bun până acum. Trebuie să mențină ritmul ăsta, mai are două meciuri de jucat. Dar la cum văd cine a mai rămas acolo, e favorită clară. Jocul de tenis e un joc de încredere. Încrederea îți vine câștigând meciuri. Dacă nu îți câștigi meciurile, pot să fii și numărul 1…

Are o perioadă bună acum, este foarte concentrată, a avut și un tablou bun, trebuie să recunoaștem, și cu toate aceste lucruri, împreună, o văd câștigătoare. E o revenire bună pentru ea. Dacă vede că poate să revină, poate să câștige orice turneu”, a spus Ilie Năstase înainte de Halep – Rybakina.

Reacția Simonei Halep după ce s-a calificat în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a declarat, la finalul meciului cu Anisimova, că se află la cel mai bun nivel al său:

Reclamă

Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoţii. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simţit bine mingea şi nu am ştiut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine.

Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâştig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulţumesc celor din tribune care mă susţin întotdeauna”, a spus Simona Halep, după meci.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:50 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și