Închide meniul

Simona Halep, impozitată drastic după ce s-a oprit în semifinale la Wimbledon 2022. Cu câţi bani va rămâne „Simo”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 iulie 2022, 20:56

Simona Halep, impozitată drastic după ce s-a oprit în semifinale la Wimbledon 2022. Cu câţi bani va rămâne „Simo

Simona Halep

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Simona Halep va fi impozitată drastic de britanici şi nu se va putea bucura de tot premiul câştigat la Wimbledon, acolo unde a ajuns până în semifinale. În conturile fostului lider mondial vor intra mai puţini bani decât s-a crezut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Simo” a ajuns, pentru a treia oară în carieră, în penultimul act de la All England Club şi părea că a dat un „tun” financiar de proporţii. Constănţeanca de 30 de ani a fost învinsă de cea care tocmai a câştigat trofeul, Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6.

Simona Halep, impozitată drastic de britanici după ce s-a oprit în semifinale la Wimbledon

Conform listei de premiere de la Wimbledon 2022, Halep ar fi câştigat 535.000 de lire sterline (n.r. 632.000 de euro). Totuşi, suma va fi impozitată şi se va reduce masiv. În Marea Britanie, taxele pentru câştigurile din tenis se ridică la 45%, anunţă fanatik.ro. În condiţiile date, românca de pe locul 18 în clasamentul mondial va rămâne cu aproape jumătate din bani.

Astfel, Halep va mai rămâne cu numai 294.250 de lire sterline (n.r. 347.000 de euro) pentru performanţa obţinută pe iarba londoneză. Simona se apropie de borna de 40 de milioane de dolari câştigaţi din tenis. Este pe locul 3 în clasamentul banilor câştigaţi din tenis, după surorile Williams.

Prima în topul celor jucătoarelor cu cei mai mulţi bani câştigaţi din tenis este Serena Williams, cu 94,5 milioane de dolari. Ea deţine un record care nu va fi uşor de doborât în viitorul apropiat. Pe locul 2 este Venus Williams, cu 42,2 de milioane de dolari.

Reclamă

Simona a fost impozitată drastic şi la Australian Open, al doilea turneu în topul taxelor plătite de jucători. În acest an, Halep a rămas cu 166.587 de dolari din premiul de 246.795 de dolari.

Simona Halep, semnal de alarmă: „Îmi doresc ca țara noastră să facă mai mult pentru sport!”

Simona Halep trage un semnal de alarmă uriaș referitor la susținerea tinerilor sportivi din România. Campioana noastră consideră că autoritățile din țara noastră ar trebui să investească mult mai mult în dezvoltarea talentelor din sport.

Simona Halep a revenit în România vineri seară, după parcursul fantastic de la Wimbledon 2022, unde a ajuns până în semifinale. „Simo” a vorbit despre performanțele răsunătoare obținute de sportivii români în ultima perioadă. Simona Halep, David Popovici și Cristina Neagu au fost numele scoase în evidență de reporteri, referitor la sportivii care reprezintă cu succes țara noastră la nivel mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Halep spune că este foarte greu ca un sportiv român să ajungă la cel mai înalt nivel, la ora actuală, dacă nu beneficiază de sprijinul financiar al insistuțiilor statului.

Sunt mulți sportivi buni, toți am excelat în sportul nostru (n.r. – desprea ea, David Popovici și Cristina Neagu). Din punctul meu de vedere, sportul din România este destul de ok. Poate nu ca în gimnastică, cum a fost în trecut, dar eu sper să avem cât mai mulți campioni în curând.

Îmi doresc tare mult ca țara să facă mai mult pentru sport în general și, bineînțeles, pentru tenis. Din câte știu, Federația (n.r. – Română de Tenis) nu primește financiar absolut nimic și este greu să susții juniorii. Mulți sportivi sunt foarte talentați, dar nu au susținere financiară și se pierd pe parcurs.

A fost greu și este greu pentru orice părinte să investească tot pentru copilul lor fără nicio garanție. Pentru că, în tenis, totul e scump și nu știi dacă va reuși copilul”, a spus Simona Halep, la revenirea în România.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și