Închide meniul

Triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon, sărbătorit de oficialii ruși: „Le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria noastră de caracter! E 100% rusoaică!”

Antena Sport Publicat: 10 iulie 2022, 10:45

Triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon, sărbătorit de oficialii ruși: „Le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria noastră de caracter! E 100% rusoaică!

Elena Rybakina a devenit campioană la Wimbledon

Elena Rybakina a câștigat Wimbledon 2022 / Profimedia

  • Triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon, sărbătorit de oficialii ruși
  • „Le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria noastră de caracter! E 100% rusoaică!”

Triumful Elenei Rybakina la Wimbledon a fost sărbătorit la scenă deschisă de oficialii ruși de la conducerea Federației de Tenis de la Moscova. Conducătorii forului au etichetat realizarea uriașă a sportivei de 23 de ani drept „o victorie extraordinară a tenisului din Rusia”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născută la Moscova, în prezent Elena Rybakina reprezintă Kazahstanul la turneele de tenis. În ciuda schimbării cetățeniei, oficialii ruși și-au asumat în totalitate victoria jucătoarei de 23 de ani la Grand Slam-ul de la Londra.

Triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon, sărbătorit de oficialii ruși în spațiul public

Sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon 2022, pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Decizia radicală a împărțit lumea tenisului în două tabere.

Reclamă

Chiar dacă Elena Rybakina s-a dezis complet de legăturile cu Rusia, oficialii din țara sa n-au ezitat să sărbătorească succesul în spațiul public.

„E minunat! Felicitări, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon!”, a reacționat Shamil Tarpishchev, președintele Federației de Tenis din Rusia.

Reclamă

La rândul său, Vladimir Kamelzon a oferit un mesaj controversat. Antrenorul onorific al Federației a amintit că Elena și-a dezvoltat jocul în țara natală, iar victoria de la Wimbledon reprezintă o demonstrație a „tăriei de caracter a rușilor”.

„O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatori. Rybakina este o fată unică, fantastică, 100% rusoaică, crescută în școala rusească de tenis. Realizarea de astăzi este una a Rusiei!

Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor”, a declarat Vladimir Kamelzon, potrivit sport24.ru.

Reclamă 4 / 0/3

Rybakina, întrebată despre Vladimir Putin după ce a devenit campioană la Wimbledon

Rybakina a câștigat Wimbledon 2022 după o finală spectaculoasă cu Ons Jabeur. Jucătoarea născută în Rusia a pierdut primul set, apoi a avut o revenire fabuloasă și s-a impus în decisiv, scor 3-6, 6-2, 6-2.

La conferința de presă, un jurnalist a abordat subiectul respectiv, extrem de sensibil pentru Rybakina, întrebând-o dacă „Condamni războiul și acțiunile lui Vladimir Putin?”.

Elena Rybakina a ezitat să ofere un răspuns din prima, punându-l pe ziaristul respectiv să repete întrebarea. Apoi, noua „regină” de la Wimbledon i-a transmis că nu se descurcă foarte bine în limba engleză:

„Nu înțeleg întrebarea, în special a doua parte, nu vorbesc bine engleză”, a declarat Elena Rybakina.

Contrar explicației sale, Rybakina a continuat conferința vorbind exemplar engleză. Jucătoarea originară din Moscova le-a reamintit tuturor că reprezintă doar Kazahstanul și că nu ea a ales unde să se nască.

„Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla.

Sunt știri de genul acesta (n.r. – că o rusoaică a câștigat turneul în anul în care jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși), dar eu nu pot face nimic.

Reclamă

Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile (n.r. – cele ale Rusiei, din tribune), dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”, a mai declarat Rybakina, după ce a cucerit marele trofeu la Wimbledon.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Iga Swiatek, în turul 3 de la Indian Wells. Elena Rybakina s-a retras
Tenis • 9 mart., 11:59
Iga Swiatek, în turul 3 de la Indian Wells. Elena Rybakina s-a retras
Elena Rybakina, eliminată de la Australian Open, după ce a salvat 8 mingi de meci şi a ratat 6
Tenis • 18 ian., 14:22
Elena Rybakina, eliminată de la Australian Open, după ce a salvat 8 mingi de meci şi a ratat 6. Tie-break istoric
Elena Rybakina şi Aryna Sabalenka, la finalul meciului de la Brisbane
WTA • 7 ian., 9:53
Elena Rybakina este noua campioană de la Brisbane! Prestaţie magistrală în finala cu Aryna Sabalenka
Jessica Pegula, prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor
WTA • 1 nov., 11:52
Jessica Pegula, prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor! Maria Sakkari, aproape de surpriză la Cancun
UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene
Fotbal extern • 26 sept., 20:14
UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene! Anunţul oficial