Închide meniul

Elena Rybakina, pusă în dificultate după ce a câștigat Wimbledon: „Îl condamni pe Vladimir Putin?”. Ce a putut să răspundă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 iulie 2022, 9:41

Elena Rybakina, pusă în dificultate după ce a câștigat Wimbledon: „Îl condamni pe Vladimir Putin?. Ce a putut să răspundă

Elena Rybakina, întrebată despre Vladimir Putin

Elena Rybakina e noua campioană de la Wimbledon / Profimedia

Elena Rybakina a fost pusă în dificultate la conferința de presă, după ce a devenit campioană la Wimbledon. Jucătoarea născută la Moscova, care acum reprezintă Kazahstanul, a fost întrebată dacă condamnă acțiunile lui Vladimir Putin, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rybakina a câștigat Wimbledon 2022 după o finală spectaculoasă cu Ons Jabeur. Jucătoarea născută în Rusia a pierdut primul set, apoi a avut o revenire fabuloasă și s-a impus în decisiv, scor 3-6, 6-2, 6-2.

Elena Rybakina a fost întrebată despre Vladimir Putin la conferința de presă, după ce a câștigat Wimbledon

În prezent, Elena Rybakina participă la turneele de tenis sub egida Kazahstanului. Altfel, dacă ar fi rămas cu cetățenia rusă, sportiva de 23 de ani n-ar fi putut evolua la Wimbledon. Organizatorii britanici le-au interzis sportivilor din Rusia și Belarus să joace la All England, în acest an, pe fondul războiului din Ucraina.

La conferința de presă, un jurnalist a abordat subiectul respectiv, extrem de sensibil pentru Rybakina, întrebând-o dacă „Condamni războiul și acțiunile lui Vladimir Putin?”.

Elena a ezitat să ofere un răspuns din prima, punându-l pe ziaristul respectiv să repete întrebarea. Apoi, noua „regină” de la Wimbledon i-a transmis că nu se descurcă foarte bine în limba engleză:

Reclamă

„Nu înțeleg întrebarea, în special a doua parte, nu vorbesc bine engleză”, a declarat Elena Rybakina.

Contrar explicației sale, Rybakina a continuat conferința vorbind exemplar engleză. Jucătoarea originară din Moscova le-a reamintit tuturor că reprezintă doar Kazahstanul și că nu ea a ales unde să se nască.

„Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt știri de genul acesta (n.r. – că o rusoaică a câștigat turneul în anul în care jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși), dar eu nu pot face nimic.

Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile (n.r. – cele ale Rusiei, din tribune), dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”, a mai declarat Rybakina, după ce a cucerit marele trofeu la Wimbledon.

Elena Rybakina și Ons Jabeur, reacții emoționante după finala Wimbledon 2022

Elena Rybakina și Ons Jabeur au fost pline de emoții după finala Wimbledon 2022. Cele două sportive au avut cuvinte uriașe una pentru cealaltă. Câștigătoare a fost Rybakina, cea care a eliminat-o pe Simona Halep, în semifinale.

Tunisianca Ons Jabeur a fost foarte dezamăgită că a pierdut, dar avut puterea să-şi felicite adversara, pe Elena Rybakina.

„Felicitări, Elena, ai meritat, dar sper ca data viitoare să câştig eu. Sunt tristă, dar aşa e în tenis, există doar o singură învingătoare, încerc să inspir mai multe fete din ţara mea”, a spus Jabeur, citată de news.ro.

„Mulţumesc publicului. Ons, eşti o inspiraţie pentru toată lumea. E o plăcere să joc împotriva ta. Nu am cuvinte să spun ce fericită sunt. Cei mai importanţi sunt părinţii mei, nu sunt aici, dar sora mea e cu mine”, a spus și Rybakina.

Reclamă

La 23 de ani, Elena Rybakina, din Kazahstan, a câştigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut de tunisianca Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2.

Rybakina s-a impus după un meci de o oră şi 47 de minute, devenind prima jucătoare din Kazahstan care ajunge într-o finală de Grand Slam și o câștigă. Locul 23 mondial, ea a mai câştigat doar două turnee, în 2019 la Bucureşti şi în 2020 la Hobart.

Ons Jabeur, locul 2 mondial, era prima sportivă africană prezentă în finală de Grand Slam.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și