Închide meniul

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz – Holger Rune, capul de afiş al sferturilor! Spaniolul a trecut de Berrettini în optimi

Alex Masgras Publicat: 10 iulie 2023, 23:02

Reclamă
Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz – Holger Rune, capul de afiş al sferturilor! Spaniolul a trecut de Berrettini în optimi

Dezvăluire incredibilă despre Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz, în meciul din optimile de finală de la Wimbledon cu Matteo Berrettini / Profimedia

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz – Holger Rune, capul de afiş al sferturilor! Numărul 1 ATP a trecut de Matteo Berrettini, finalistul din 2021 de la All England Club, şi se pregăteşte pentru un duel de vis cu danezul Rune pe terenul central.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz s-a impus în faţa lui Matteo Berrettini cu 3-6, 6-3, 6-3, 6-3, după 2 ore şi 53 de minute de joc.

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz – Holger Rune, capul de afiş al sferturilor! Spaniolul a trecut de Berrettini în optimi

La fel ca Holger Rune, adversarul din sferturile de finală, Carlos Alcaraz a pierdut primul set din optimile de finală, scor 3-6. Diferenţa s-a făcut la 4-3 pentru Berrettini, atunci când italianul a reuşit să câştige pe serviciul liderului ATP. Un game mai târziu, finalistul din 2021 de la Wimbledon a închis setul la 6-3.

În setul secund, Alcaraz a avut nevoie de un singur break, reuşit fără să piardă punct, la 2-1 în favoarea sa. De atunci, spaniolul şi-a făcut serviciul şi a reuşit să restabilească egalitatea. Echilibrul din setul al treilea s-a rupt în al treilea game, pe serviciul lui Berrettini. După un game maraton, în care italianul a salvat patru mingi de break, Alcaraz a făcut un nou break. Setul a fost câştigat tot cu 6-3, după ce spaniolul a mai reuşit un break.

La 2-2 în setul 4, meciul a fost întrerupt din cauza întunericului, fiind nevoie ca acoperişul de pe terenul central să fie tras, în mod special la sugestia lui Berrettini, care s-a plâns că se întunecă destul de rapid.

Reclamă

În ciuda acestei întreruperi, lucrurile nu s-au schimbat. Alcaraz a făcut break-ul la 4-3, după care a servit foarte bine şi a închis şi setul 4 la 6-3, obţinând calificarea în sferturile de finală de la Wimbledon pentru prima oară în cariera sa. În urmă cu un an, spaniolul se oprea în optimile de finală, acolo unde era învins de Jannik Sinner, în timp ce în 2021 ajungea până în turul al doilea.

Carlos Alcaraz – Holger Rune, episodul 3

În sferturile de finală de la Wimbledon, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Holger Rune, danezul de 20 de ani care a trecut în optimi de Grigor Dimitrov, scor 3-6, 7-6(6), 7-6(4), 6-3, după aproape trei ore şi jumătate de joc.

Alcaraz şi Rune se vor întâlni pentru a treia oară, meciul din sferturi urmând să fie prima întâlnire dintre cei doi pe iarbă. Până acum, cei doi şi-au împărţit victoriile. Mai întâi, spaniolul s-a impus în faza grupelor de la ATP Next Gen Finals în 2021, turneu destinat viitoarelor staruri din tenisul mondial, unde seturile sunt mai scurte. Spaniolul s-a impus atunci cu 4-3, 4-2, 4-0.

Reclamă 4 / 0/3

A doua întâlnire a avut un an mai târziu, în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Paris. Atunci, Holger Rune a mers mai departe, după ce Alcaraz a fost nevoit să se retragă la 6-3, 6-6 în favoarea danezului, din cauza unor probleme medicale.

După întâlnirile dintre cei doi, jucătorul care a mers mai departe a reuşit să câştige şi turneul respectiv. Alcaraz l-a învins în ultimul act de la ATP Next Gen pe Sebastian Korda, în timp ce Rune a reuşit să treacă în finala de la Paris de Novak Djokovic.

Sferturile de finală de la Wimbledon, pe tabloul masculin:

  • Carlos Alcaraz – Holger Rune
  • Daniil Medvedev – Christopher Eubanks
  • Jannik Sinner – Roman Safiullin
  • Novak Djokovic – Andrey Rublev
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” Vezi toate știrile
Citește și