Închide meniul

Wimbledon 2023 | Djokovic şi Alcaraz şi-au aflat adversarii de la All England Club. Cum arată tabloul principal la masculin

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 30 iunie 2023, 14:12

Wimbledon 2023 | Djokovic şi Alcaraz şi-au aflat adversarii de la All England Club. Cum arată tabloul principal la masculin

Wimbledon 2023 | Alcaraz - Djokovic, LIVE TEXT, 16:00

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, înaintea semifinalei de la Roland Garros 2023 / ProfiMedia

Wimbledon 2023 | Djokovic şi Alcaraz şi-au aflat adversarii de la All England Club. Al treilea turneu de Grand Slam al anului se va desfăşura în perioada 3-17 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic este campionul en-titre de la Wimbledon. Sârbul caută al optulea titlu de pe iarba londoneză şi al 23-lea titlu al carierei. Carlos Alcaraz, numărul 1 ATP, încearcă să îşi adauge în palmares al doilea titlu major al carierei.

Wimbledon 2023 | Djokovic şi Alcaraz şi-au aflat adversarii de la All England Club. Cum arată tabloul principal la masculin

Novak Djokovic îl va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Pedro Cachin, argentinianul de pe locul 67 ATP, aceasta urmând să fie prima întâlnire dintre cei doi. În sferturile de finală din acest an putem avea o reeditare a finalei de anul trecut, atunci când Djokovic l-a învins pe Nick Kyrgios. Australianul vine însă după o lungă perioadă de recuperare, după operaţia suferită la genunchi. Pe partea de tablou a lui Novak Djokovic se mai află Casper Ruud sau Jannick Sinner, jucători pe care îi poate întâlni în penultimul act al turneului.

Carlos Alcaraz, numărul 1 ATP, va debuta la ediţia din acest an contra veteranului Jeremy Chardy. Pentru Alcaraz, abia din optimi va avea de înfruntat nume importante precum Zverev sua De Minaur, care s-a descurcat foarte bine în acest sezon pe iarbă. În sferturi putem avea duelul noii generaţii, în cazul în care Alcaraz şi Rune îşi vor respecta statutul de cap de serie. Tot pe partea lui Alcaraz de tablou se află jucători precum Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev sau Cameron Norrie, jucători pe care îi poate întâlni abia în semifinale.

Tot în primul tur de la Wimbledon, Stefanos Tsitsipas, jucător care nu traversează o perioadă foarte bună, îl va întâlni pe Dominic Thiem, campionul din 2020 de la US Open. În urmă cu câţiva ani, această partidă s-ar fi desfăşurat în fazele finale ale turneelor de Grand Slam, dar accidentările din ultimii doi ani ale austriacului i-au dat mari bătăi de cap.

Reclamă

Câştigătorul acestui duel îl poate întâlni pe Andy Murray în turul al doilea de la Wimbledon. Scoţianul, dublu campion pe iarba londoneză (2013 şi 2016), îl va înfrunta în primul tur pe Ryan Peniston.

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal. Româncele şi-au aflat adversarele din primul tur

Sorana Cîrstea o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Tatjana Maria, semifinalistă în urmă cu un an pe iarba londoneză. Jucătoarea din Germania nu a mai reuşit însă să se apropie de performanţa din urmă cu un an, ea nereuşind să mai treacă de primul tur la ultimele trei turnee de Grand Slam. În ceea ce priveşte întâlnirile directe, Sorana Cîrstea conduce cu 3-1, dar singura victorie a jucătoarei din Germania a venit chiar la Wimbledon, anul trecut, în turul al doilea.

Reclamă 4 / 0/3

Irina Begu o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Rebecca Marino din Canada, locul 83 WTA. Partida din turul inaugural de la All England Club va reprezenta prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Ana Bogdan va juca împotriva numărului 15 WTA, Liudmila Samsonova. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Jaqueline Cristian, a patra româncă de pe tabloul principal de la Wimbledon, va juca în primul tur de la All England Club cu Lucia Bronzetti din Italia, numărul 65 WTA. Românca are două victorii în cele două întâlniri cu Bronzetti, dar ambele au venit pe zgură. Italianca are un parcurs bun pe iarbă, ea urmând să joace finala de la Bad Homburg. Bronzetti s-a calificat în ultimul act al turneului din Germania după ce Iga Swiatek, cea pe care trebuia să o întâlnească în semifinale, s-a retras înaintea partidei din cauza unor probleme medicale.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și