Închide meniul

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal. Româncele şi-au aflat adversarele din primul tur

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 30 iunie 2023, 12:57

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal. Româncele şi-au aflat adversarele din primul tur

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal

Sorana Cîrstea / ProfiMedia

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal. România va fi reprezentată de patru jucătoare pe tabloul feminin de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vineri a avut loc tragerea la sorţi a turneului de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Întrecerea de la All England Club va avea loc în perioada 3-17 iulie 2023.

Wimbledon 2023 | S-a tras la sorţi tabloul principal. Româncele şi-au aflat adversarele din primul tur

Sorana Cîrstea o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Tatjana Maria, semifinalistă în urmă cu un an pe iarba londoneză. Jucătoarea din Germania nu a mai reuşit însă să se apropie de performanţa din urmă cu un an, ea nereuşind să mai treacă de primul tur la ultimele trei turnee de Grand Slam. În ceea ce priveşte întâlnirile directe, Sorana Cîrstea conduce cu 3-1, dar singura victorie a jucătoarei din Germania a venit chiar la Wimbledon, anul trecut, în turul al doilea.

Irina Begu o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Rebecca Marino din Canada, locul 83 WTA. Partida din turul inaugural de la All England Club va reprezenta prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Ana Bogdan va juca împotriva numărului 15 WTA, Liudmila Samsonova. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Reclamă

Jaqueline Cristian, a patra româncă de pe tabloul principal de la Wimbledon, va juca în primul tur de la All England Club cu Lucia Bronzetti din Italia, numărul 65 WTA. Românca are două victorii în cele două întâlniri cu Bronzetti, dar ambele au venit pe zgură. Italianca are un parcurs bun pe iarbă, ea urmând să joace finala de la Bad Homburg. Bronzetti s-a calificat în ultimul act al turneului din Germania după ce Iga Swiatek, cea pe care trebuia să o întâlnească în semifinale, s-a retras înaintea partidei din cauza unor probleme medicale.

Iga Swiatek este cap de serie numărul 1 la Wimbledon 2023

Iga Swiatek o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Zhu Lin, locul 33 WTA, în timp ce Elena Rybakina, campioana de anul trecut, va juca împotriva americancei Shelby Rogers, locul 46 WTA. Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, va juca în primul tur cu Panna Udvardy din Ungaria, locul 82 WTA.

Tot în primul tur, Venus Wiliams o va întâlni pe Elina Svitolina, în timp ce Coco Gauff va juca cu Sofia Kenin.

Reclamă 4 / 0/3

În cazul în care capii de serie îşi vor respecta statutul, vom avea parte de următoarele dueluri în optimile de finală de la Wimbledon 2023, pe tabloul feminin:

  • Swiatek-Bencic
  • Gauff- Kasatkina
  • Pegula-Samsonova
  • Garcia-Kudermetova
  • Rybakina-Haddad Maia
  • Jabeur-Kvitova
  • Sakkari-Krejcikova
  • Sabalenka-Muchova
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și