Închide meniul

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată. Sportiva din Ucraina este pregătită de duelul cu Victoria Azarenka

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 9 iulie 2023, 9:58

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată. Sportiva din Ucraina este pregătită de duelul cu Victoria Azarenka

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată

Elina Svitolina / Profimediaimages

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată. Sportiva din Ucraina a declarat că următorul meci de la Wimbledon va fi unul foarte important pentru ea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elina Svitolina se va întâlni în optimile de la Wimbledon cu bielorusa Victoria Azarenka. Fostul număr 3 mondial din Ucraina a declarat că va fi foarte motivată, din cauza conflictului din țara sa.

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată. Sportiva vrea să își facă țara mândră

Elina Svitolina vrea să își facă țara mândră. Aceasta se va duela cu o jucătoare din Belarus, țară care împărtășește opinii diferite legat de conflictul din Ucraina. Meciul va avea loc duminică, începând cu ora 18:30.

„Joc pentru ţara mea la fiecare meci pe care îl joc, iar acesta va fi şi mai special. „O mulţime de ucraineni mă vor urmări, mă vor susţine. Voi ieşi pe teren şi voi pune spiritul de luptă şi voi lupta cu adevărat pentru fiecare punct. Încerc doar să o iau ca pe o mare motivaţie

Cu siguranţă au fost multe neînţelegeri la Paris, pentru că la Strasbourg (n.r. la un turneu anterior) toată lumea a înţeles şi poziţia mea, aşa că sper că va fi aceeaşi înţelegere într-un fel din partea publicului britanic”, a spus Svitolina, citată de news.ro.

Reclamă

Luna trecută, jucătoarea în vârstă de 28 de ani a fost huiduită la finalul înfrângerii sale din sferturile de finală de la Roland Garros în faţa belarusei Aryna Sabalenka şi şi-a acuzat adversara că a încurajat fanii să reacţioneze astfel, aşteptând la fileu pentru o strângere de mână.

Azarenka, în vârstă de 33 de ani, a câştigat toate cele cinci întâlniri anterioare. Ea, împreună cu alte jucătoare din Rusia şi Belarus, au fost interzise la Wimbledon anul trecut, dar li s-a permis să revină anul acesta, atât timp cât nu manifestă sprijin pentru sau nu primesc finanţare de la regimurile lor.

Svitolina participă la al doilea turneu de Grand Slam de când a devenit mamă, în octombrie, iar o postare pe reţelele de socializare în care a scris că nu a putut folosi biletele pentru un concert al lui Harry Styles, duminică, la Viena – pentru că „Wimbledon mi-a schimbat planurile” – sugerează că s-ar putea să fi ajuns mai departe decât anticipase.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Elena Rybakina, în optimi la All England Club

Wimbledon 2023 | Elena Rybakina s-a calificat în optimi la All England Club. Favorita 3 a trecut rapid, în doar două seturi, 6-1, 6-1, de britanica Katie Boulter (89 WTA).

Kazaha s-a impus în doar 57 de minute, cel mai rapid timp al acestei faze a competiţiei feminine, ea reuşind 7 aşi şi făcând o singură dublă greşeală, britanica având 2 aşi şi comiţând 3 duble greşeli.

Rybakina o va avea ca adversară în runda următoare pe brazilianca Maia Haddad (13 WTA, favorită nr. 13), care a eliminat-o pe românca Sorana Cîrstea (37 WTA).

Rezultate de sâmbătă de la Wimbledon

  • Ons Jabeur (Tunisia/N.6) – Bianca Andreescu (Canada) 3-6, 6-3, 6-4
  • Petra Kvitova (Cehia/N.9) – Natalija Stevanovic (Serbia) 6-3, 7-5
  • Beatriz Haddad Maia (Brazilia/N.13) – Sorana Cîrstea (România) 6-2, 6-2
  • Elena Rybakina (Kazahstan/N.3) – Katie Boulter (Marea Britanie) 6-1, 6-1
  • Madison Keys (SUA/N.25) – Marta Kostiuk (Ucraina) 6-4, 6-1
  • Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.21) – Dalma Galfi (Ungaria) 6-0, 6-4
  • Arina Sabalenka (Belarus/N.2) – Anna Blinkova (RUS) 6-2, 6-3.
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și