Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic abia aşteaptă finala cu Carlos Alcaraz: „Să înceapă festinul!”

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2023, 13:39

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic abia aşteaptă finala cu Carlos Alcaraz: „Să înceapă festinul!

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic abia aşteaptă finala cu Carlos Alcaraz

Novak Djokovic, la Wimbledon/ Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic abia aşteaptă finala cu Carlos Alcaraz de la All England Club. Sârbul susţine că are foame de trofee, deşi este cel mai titrat jucător de tenis din istoria turneelor de Grand Slam, cu 23 de trofee în palmares.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic s-a calificat în ultimul act de la Wimbledon, după ce l-a învins fără emoţii pe Jannik Sinner, în trei seturi.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic abia aşteaptă finala cu Carlos Alcaraz

„Ambiţia mea este aceeaşi, indiferent de recordul de titluri de Mare Şlem. Eu vreau să câştig titlul. Mulţi au crezut că victoria de la Roland Garros îmi va lua o piatră de pe inimă, pentru că deveneam singurul bărbat cu 23 de titluri de Mare Şlem. Dar nu este aşa. Presiunea este în continuare şi este foarte mare”, a spus Djokovic.

„Am mereu pielea de găină, frisoane şi nervozitate la începutul fiecărui meci. Deci, voi aborda finala mea de duminică ca şi cum ar fi prima. Nu am intenţia să abordez o finală mai destins, pentru că intenţiile mele sunt clare. Obiectivul meu este la fel de serios ca întotdeauna. Treaba nu va fi terminată până nu voi ridica trofeul….sper”, a adăugat Djokovic, notează agerpres.ro.

„Este o finală aşteptată. Va fi prima finală pentru Carlos (Alcaraz) la Wimbledon. El este foarte tânăr, dar acum este incredibil de performant şi pe iarbă. El este incredibil de bine adaptat. Dar amândoi suntem în formă, jucăm bine. Vreau să câştig acest titlu şi asta reprezintă în acest moment cea mai mare dificultate pentru mine din trei puncte de vedere: fizic, mental, emoţional. Condiţiile sunt evident foarte diferite faţă de Roland Garros (unde Alcaraz a avut crampe). Da, eu am mai multă experienţă, am jucat mai multe finale de Grand Slam decât el. Dar el este în mare formă, este motivat, este tânăr şi îi este foame. Dar şi mie îmi este foame…deci, să înceapă festinul!”, a conchis Djokovic.

Reclamă

Carlos Alcaraz vrea victoria în finala „de foc” cu Novak Djokovic

Carlos Alcaraz vrea să obţină victoria în finala „de foc” cu Novak Djokovic, de la All England Club. Liderul mondial a afirmat că finala cu „legenda” Djokovic reprezintă pentru el „o motivaţie suplimentară”.

„Pentru mine, va fi o motivaţie suplimentară şi va fi foarte special să joc o finală contra unei legende”, a recunoscut spaniolul de 20 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dacă câştig, va fi incredibil pentru mine, nu doar sâ câştig Wimbledonul, ci să o fac împotriva lui Novak. Ar fi super-special”, a precizat el.

Reclamă 4 / 0/3

„El i-a învins pe toţi marii jucători precum Roger Federer sau Rafa Nadal când era tânăr şi de atunci realizează atât de multe lucruri. Este un jucător foarte complet, incredibil. El nu face niciodată un pas greşit pe teren, iar din punct de vedere, este un animal”, a mai spus Alcaraz, recunoscând totodată că va avea o misiune dificilă în faţa septuplului campion de la Wimbledon, Novak Djokovic, care nu a mai pierdut pe terenul central londonez de 10 ani.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și