Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, după primul meci de la Londra: „Nu îmi aduc aminte când am jucat ultima oară fără emoţii”

Alex Masgras Publicat: 4 iulie 2023, 14:06

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, după primul meci de la Londra: „Nu îmi aduc aminte când am jucat ultima oară fără emoţii

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, după primul meci de la Londra

Novak Djokovic, în primul tur de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, după primul meci de la Londra. Campionul sârb a debutat cu victorie la ediţia din 2023 de la All England Club, dar a recunoscut că emoţiile încă apar la fiecare partidă, mai ales la turneele de Grand Slam, chiar dacă are în palmares 23 de turnee majore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primul tur de la Wimbledon, Novak Djokovic l-a învins pe Pedro Cachin, locul 68 ATP, scor 6-3, 6-3, 7-6(4), după 2 ore şi 14 minute de joc.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, după primul meci de la Londra: „Nu îmi aduc aminte când am jucat ultima oară fără emoţii”

La finalul partidei de pe terenul central, Novak Djokovic a fost întrebat despre dificultăţile pe care le-a avut în primul set, atunci când a fost văzut respirând greu în timpul unei pauze. Sârbul a dezvăluit că încerca să se ferească de soare, dar a recunoscut şi că emoţiile încă îşi spun cuvântul, chiar dacă are 23 de titluri de Grand Slam în palmares.

„Emoţiile sunt mereu acolo, bineînţeles. Joci în faţa unui stadion plin, pe una dintre cele mai importante arene de tenis din lume. Indiferent de experienţa pe care o ai sau câte meciuri ai jucat pe acest teren, încă ai emoţii.

Nu îmi aduc amitne când am jucat ultima oară fără emoţii, mai ales la un turneu de Grand Slam. E normal să ai emoţii. Contează cum te adaptezi şi cum te concentrezi pentru a fi cât mai productiv”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.co.uk.

Reclamă

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra: „Am fost epuizat fizic şi psihic după Roland Garros”

Partida a fost întreruptă mai bine de o oră de ploaie, chiar dacă terenul central de la Wimbledon are acoperiş retractabil. Cei doi jucători au aşteptat ca suprafaţa de joc să se usuce, dar acest lucru nu a reprezentat o problemă pentru campionul sârb.

În acest moment, el este deţinătorul primelor două turnee de Grand Slam ale anului, dar a recunoscut că a avut nevoie de o pauză după Roland Garros, acolo unde a cucerit al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei. Sârbul a dezvăluit că nu a participat la turneele premergătoare celui de la Wimbledon deoarece a fost epuizat fizic şi psihic după turneul de la Paris.

„Nu am jucat la vreun turneu săptămânile anterioare deoarece am considerat că este mai bine să folosesc o săptămână în plus de antrenamente pentru a mă obişnui cu mişcările şi detaliile de pe iarbă.

Reclamă 4 / 0/3

Nu am avut timp să joc meciuri, deoarece am fost epuizat fizic şi psihic după turneul de la Roland Garros, am avut nevoie să îmi revin. A funcţionat acest lucru pentru mine în ultimii patru ani şi nu am motive să cred că va fi diferit anul acesta. Acum mă simt grozav”, a declarat Novak Djokovic, după victoria din primul tur de la Wimbledon, potrivit puntodebreak.com.

În turul al doilea, Novak Djokovic îl va întâlni pe Jordan Thompson, australianul de pe locul 70 ATP care a trecut în primul tur de americanul Brandon Nakashima (55 ATP), după ce a revenit de la 0-2 la seturi, scor 2-6, 2-6, 6-4, 7-6(4), 6-3, după 3 ore şi 32 de minute de joc.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” Vezi toate știrile
Citește și