Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în turul al doilea! Sârbul a făcut spectacol în pauza provocată de ploaie

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2023, 19:33

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în turul al doilea! Sârbul a făcut spectacol în pauza provocată de ploaie

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în turul al doilea

Novak Djokovic, în meciul din primul tur de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în turul al doilea! Sârbul l-a întâlnit pe Pedro Cachin din Argentina, locul 68 ATP, pe care l-a învins cu 6-3, 6-3, 7-6(4), după 2 ore şi 14 minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida care a deschis prima zi a turneului pe terenul central de la All England Club a fost întreruptă mai bine de o oră din cauza ploii. Chiar dacă arena are acoperiş, cei doi jucători au aşteptat ca suprafaţa de joc să se usuce.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în turul al doilea! Sârbul a făcut spectacol în pauza provocată de ploaie

Novak Djokovic a venit la Londra pentru a treia oară în cariera sa din postura de campion la Melbourne şi Paris în acelaşi an. Jucătorul cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares a început ezitant, Cachin reuşind break-ul în al treilea ghem, dar Djokovic a reuşit să restabilească echilibrul în ghemul imediat următor. După 42 de minute, „Nole” s-a impus cu 6-3.

Ploaia a dat planurile peste cap la Londra, iar partida de pe terenul central a fost întreruptă mai bine de o oră. Chiar dacă principala arenă de la All England Club beneficiază de acoperiş retractabil, cei doi jucători au aşteptat ca suprafaţa de joc să se usuce.

De şapte ori campion la Wimbledon, Djokovic a încercat să îi ţină în priză pe spectatorii prezenţi, în timp ce partida era întreruptă.

Reclamă

Setul al doilea a început şi s-a terminat cu câte un break obţinut de Djokovic, care s-a impus din nou cu 6-3. Setul al treilea a fost şi cel mai echilibrat, cei doi jucători ajungând la tiebreak. Experienţa sârbului şi-a spus cuvântul şi s-a distanţat rapid la 3-0, pentru a închide tiebreak-ul la 7-4.

În turul al doilea, Novak Djokovic îl va întâlni pe Jordan Thompson, australianul de pe locul 70 ATP care a trecut în primul tur de americanul Brandon Nakashima (55 ATP), după ce a revenit de la 0-2 la seturi, scor 2-6, 2-6, 6-4, 7-6(4), 6-3, după 3 ore şi 32 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic continuă să îşi surprindă adversarii cu statistica incredibilă! Medvedev: „Nu ştiu cum reuşeşte”

Din 70 de turnee de Grand Slam în care a jucat, Novak Djokovic a ajuns în 34 de finale şi a reuşit să se impună de 23 de ori, fiind cel mai de succes jucător din istoria tenisului masculin în ceea ce priveşte turneele de Grand Slam.

Daniil Medvedev, cel care are în palmares un titlu de Grand Slam câştigat chiar după o finală cu Novak Djokovic, în 2021, la US Open, a vorbit despre realizările sârbului înaintea turneului de la Wimbledon:

„Nu ştiu cum face asta. Dacă am văzut bine, Novak e aproape la 50%. Cred că am văzut că a jucat la 70 de turnee majore şi în 35 (n.r. a fost în 34) a fost în finală. Nu ştiu cum este posibil. El nu are zile proaste? De fapt are, la fel ca toată lumea, dar şi în zilele proaste reuşeşte să îşi învingă adversarul.

E cu adevărat greu că e vorba de unu versus unu. Amândoi vor să câştige. Nu ştiu cum o face. De aceea, pentru mine, el este cel mai mare din istorie. Dar e discutabil, bineînţeles”, a declarat Daniil Medvedev, potrivit tennismajors.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
Vezi toate știrile
Citește și