Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer! Record impresionant stabilit de sârb în primul tur

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2023, 20:52

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer! Record impresionant stabilit de sârb în primul tur

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer!

Novak Djokovic, în primul tur de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer! Sârbul a debutat cu victorie la ediţia din acest an a turneului de pe iarba londoneză, acolo unde are şapte titluri în palmares.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic l-a învins în primul tur pe Pedro Cachin, scor 6-3, 6-3, 7-6(4), într-un meci care a fost întrerupt de ploaie.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer! Record impresionant stabilit de sârb în primul tur

Chiar dacă pauza cauzată de ploaie a fost una lungă, Djokovic nu a avut probleme şi a reuşit să obţină calificarea în turul secund de la Wimbledon. Pentru sârb, aceasta este a 66-a victorie consecutivă într-un tur inaugural al unui turneu de Grand Slam. Ultima oară când a pierdut în primul tur al unui turneu major se întâmpla în 2006, la Australian Open, când a fost învins de Paul Goldstein în patru seturi.

Sârbul a stabilit astfel un nou record în era Open, după ce l-a depăşit pe Roger Federer, cel care avea 65 de victorii consecutive în primul tur al turneelor majore. Elveţianul a reuşit acest lucru în perioada 2003-2021.

La ediţia din acest an, Novak Djokovic va căuta să îl egaleze pe Roger Federer în ceea ce priveşte titlurile la Wimbledon. Marele campion elveţian, retras oficial din activitate în toamna anului 2022, are în palmares opt titluri la All England Club, în timp ce Novak Djokovic are şapte. Sârbul s-a impus pe iarba londoneză în ultimele patru ediţii şi este mare favorit şi în acest an.

Reclamă

Topul jucătorilor cu cele mai multe victorii consecutive în primul tur la turneele de Grand Slam:

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic continuă să îşi surprindă adversarii cu statistica incredibilă! Medvedev: „Nu ştiu cum reuşeşte”

Din 70 de turnee de Grand Slam în care a jucat, Novak Djokovic a ajuns în 34 de finale şi a reuşit să se impună de 23 de ori, fiind cel mai de succes jucător din istoria tenisului masculin în ceea ce priveşte turneele de Grand Slam.

Daniil Medvedev, cel care are în palmares un titlu de Grand Slam câştigat chiar după o finală cu Novak Djokovic, în 2021, la US Open, a vorbit despre realizările sârbului înaintea turneului de la Wimbledon:

Reclamă 4 / 0/3

„Nu ştiu cum face asta. Dacă am văzut bine, Novak e aproape la 50%. Cred că am văzut că a jucat la 70 de turnee majore şi în 35 (n.r. a fost în 34) a fost în finală. Nu ştiu cum este posibil. El nu are zile proaste? De fapt are, la fel ca toată lumea, dar şi în zilele proaste reuşeşte să îşi învingă adversarul.

E cu adevărat greu că e vorba de unu versus unu. Amândoi vor să câştige. Nu ştiu cum o face. De aceea, pentru mine, el este cel mai mare din istorie. Dar e discutabil, bineînţeles”, a declarat Daniil Medvedev, potrivit tennismajors.com.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu au ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
Vezi toate știrile
Citește și