Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra: „Am fost epuizat fizic şi psihic după Roland Garros”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 4 iulie 2023, 12:51

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra: „Am fost epuizat fizic şi psihic după Roland Garros

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra

Novak Djokovic, în primul tur de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra. De şapte ori campion pe iarba londoneză, sârbul a câştigat meciul de deschidere de pe terenul central de la All England Club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul inaugural, Novak Djokovic a trecut de argentinianul Pedro Cachin, scor 6-3, 6-3, 7-6(4), după 2 ore şi 14 minute de joc.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, sincer după debutul cu dreptul la Londra: „Am fost epuizat fizic şi psihic după Roland Garros”

Partida a fost întreruptă mai bine de o oră de ploaie, chiar dacă terenul central de la Wimbledon are acoperiş retractabil. Cei doi jucători au aşteptat ca suprafaţa de joc să se usuce, dar acest lucru nu a reprezentat o problemă pentru campionul sârb.

În acest moment, el este deţinătorul primelor două turnee de Grand Slam ale anului, dar a recunoscut că a avut nevoie de o pauză după Roland Garros, acolo unde a cucerit al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei. Sârbul a dezvăluit că nu a participat la turneele premergătoare celui de la Wimbledon deoarece a fost epuizat fizic şi psihic după turneul de la Paris.

„Nu am jucat la vreun turneu săptămânile anterioare deoarece am considerat că este mai bine să folosesc o săptămână în plus de antrenamente pentru a mă obişnui cu mişcările şi detaliile de pe iarbă.

Reclamă

Nu am avut timp să joc meciuri, deoarece am fost epuizat fizic şi psihic după turneul de la Roland Garros, am avut nevoie să îmi revin. A funcţionat acest lucru pentru mine în ultimii patru ani şi nu am motive să cred că va fi diferit anul acesta. Acum mă simt grozav”, a declarat Novak Djokovic, după victoria din primul tur de la Wimbledon, potrivit puntodebreak.com.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic a făcut spectacol în pauza provocată de ploaie

După primul set al meciului cu Pedro Cachin, ploaia a dat peste cap programul primei zile de la Wimbledon. Cei doi jucători au aşteptat aproape o oră ca jocul să se reia, deoarece suprafaţa de joc era alunecoasă.

Pentru a face timpul să treacă mai repede pentru fanii prezenţi pe terenul central de la All England Club, Novak Djokovic a avut o stare excelentă şi a făcut publicul să râdă atunci când a încercat să usuce terenul cu un prosop.

Reclamă 4 / 0/3

„Mereu încerc să am o stare bună în anumite momente când nu poţi controla lucrurile. Am mai avut câteva amânări din cauza ploii la Paris sau New York şi am făcut şi atunci glume. Prima informaţie primită când am părăsit terenul a fost că vom reveni în 10-15 minute.

De atunci, la fiecare 10 minute ne-au spus că vom reveni după alte 10 minute. Apoi ne-au spus că nu ştiu ce să ne mai spună, doar că nu se poate juca şi că nu vor să rişte nimic. Am intrat pe teren să vedem care e situaţia şi ne-am distrat. Apoi a venit vestea că vor deschide acoperişul, iar vântul şi-a făcut treaba. Am încercat să fac ceva cu prosopul pentru a distra publicul”, a mai spus Novak Djokovic.

În turul al doilea, Novak Djokovic îl va întâlni pe Jordan Thompson, australianul de pe locul 70 ATP care a trecut în primul tur de americanul Brandon Nakashima (55 ATP), după ce a revenit de la 0-2 la seturi, scor 2-6, 2-6, 6-4, 7-6(4), 6-3, după 3 ore şi 32 de minute de joc.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și