Închide meniul

Wimbledon 2023 | Rafael Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz, după ce numărul 1 ATP l-a învins pe Novak Djokovic în finală

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2023, 22:20

Reclamă
Wimbledon 2023 | Rafael Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz, după ce numărul 1 ATP l-a învins pe Novak Djokovic în finală

Wimbledon 2023 | Rafael Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz şi Rafael Nadal / Profimedia

Wimbledon 2023 | Rafael Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz. Numărul 1 ATP a câştigat finala cu Novak Djokovic, scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4, după 4 ore şi 44 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după ce spaniolul mai avea în palmares trofeul de la US Open 2022. Alcaraz are două finale de turneu major şi s-a impus de fiecare dată.

Wimbledon 2023 | Rafael Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz, după ce numărul 1 ATP l-a învins pe Novak Djokovic

Rafael Nadal, de 22 de ori câştigător de Grand Slam şi compatriotul lui Carlos Alcaraz, i-a transmis un mesaj superb noului campion de la Wimbledon.

Nadal l-a felicitat pe Carlos Alcaraz şi a făcut referire şi la Manolo Santana, legendarul tenismen spaniol, care a încetat din viaţă la finalul anului 2021:

Reclamă

„Felicitări, Carlos Alcaraz! Ne-ai oferit o bucurie imensă astăzi şi sunt sigur că pionierul tenisului spaniol, Manolo Santana, s-a bucurat oriunde ar fi ca membru al clubului exclusiv de la Wimbledon din care faci parte şi tu de astăzi. O mare îmbrăţişare şi bucură-te de moment, campionule!”, a scris Rafael Nadal, pe contul său de Twitter.

Rezumatul finalei de la Wimbledon dintre Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic

Reclamă 4 / 0/3

 

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală: „M-am îndrăgosit de această suprafaţă”

Carlos Alcaraz, vizibil emoţionat de victoria obţinută în faţa lui Djokovic, a avut un discurs plin de fair-play la adresa sârbului de 36 de ani. Spaniolul a declarat la festivitatea de premiere că ar fi fost mândru de realizările sale chiar şi în cazul în care ar fi pierdut ultimul act de la Wimbledon.

Alcaraz a dezvăluit că a început să iubească să joace pe iarbă, după ce a avut mult de muncă pentru a putea să îşi îmbunătăţească jocul pe această suprafaţă. Alcaraz nu l-a uitat nici pe Regele Spaniei, cel care s-a aflat în tribunele terenului central de la All England Club.

„Este un vis împlinit pentru mine, este nemaipomenit să câştigi. Dar şi dacă pierdeam aş fi fost foarte mândru de mine şi de ce am făcut. Fac parte din istorie în acest turneu. Pentru mine este incredibil să fiu aici, într-o finală cu Djokovic.

Sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit, de echipa mea, de munca pe care o depunem zilnic. Sunt mândru de această experienţă.

După primul set mi-am spus trebuie să ridic nivelul tenisului pentru toţi cei care au venit să mă susţină. Este incredibil să joci împotriva lui Djokovic. De când m-am născut l-am văzut câştigând turnee. Cred că eşti într-o formă mai bună decât mine. Cred că 36 este noul 26, este nemaipomenit.

Este un moment special să joc în faţa roialităţilor, prinţului. E a doua oară când joc în faţa ta (n.r. a Regelui Spaniei), sper să mai vii la meciuri. Îţi mulţumesc că ai venit şi m-ai susţinut.

Reclamă

M-am îndrăgosit de această suprafaţă, nu m-am aşteptat să joc la acest nivel. Am jucat doar patru turnee pe iarbă. Am muncit foarte bine în a mă adapta la această suprafaţă. Am învăţat repede cum să mă mişc şi sunt mândru de noi toţi.

Este nemaipomenit să fii membru aici, e un club iconic. Am auzit că şi Federer a avut probleme aici. Este special să fiu membru al acestui club exclusivist, o să vin aici şi în afara turneului”, a declarat Carlos Alcaraz la finalul meciului, potrivit eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și