Închide meniul

Wimbledon 2023 | Roger Federer a revenit pe terenul central! Elveţianul a fost invitat în Loja Regală

Alex Masgras Publicat: 4 iulie 2023, 15:46 / Actualizat: 4 iulie 2023, 16:53

Reclamă
Wimbledon 2023 | Roger Federer a revenit pe terenul central! Elveţianul a fost invitat în Loja Regală

Wimbledon 2023 | Roger Federer a revenit pe terenul central!

Roger Federer, în Loja Regală, la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Roger Federer a revenit pe terenul central! Elveţianul a fost invitat la All England Club pentru a urmări primul duel al zilei de pe terenul central dintre Elena Rybakina şi Shelby Rogers.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federer s-a impus de opt ori la Wimbledon, el fiind jucătorul cu cele mai multe titluri de pe iarba londoneză din istoria tenisului masculin.

Wimbledon 2023 | Roger Federer a revenit pe terenul central!

Retras oficial din activitate în septembrie 2022, Federer a venit pentru prima oară pe terenul central după ce şi-a încheiat cariera. Ultimul său meci la Wimbledon a avut loc în 2021, atunci când a pierdut în faţa polonezului Hubert Hurkacz în sferturile de finală.

Înainte ca Federer să îşi facă apariţia în Loja Regală, organizatorii de la Wimbledon au derulat mai multe imagini cu cele mai importante momente ale elveţianului de pe iarba londoneză, alături de mai multe comentarii ale jucătorilor de top precum Taylor Fritz, Alex de Minaur, Iga Swiatek, Ons Jabeur, Coco Gauff sau Jessica Pegula.

Reclamă

Federer a intrat apoi în arenă în aplauzele publicului şi a luat loc în Loja Regală alături de Prinţesa de Wales, Kate Middleton. Elveţianul este însoţit la meciul dintre Elena Rybakina, campioana din 2022 de la Wimbledon, şi Shelby Rogers de soţia şi părinţii săi.

Roger Federer s-a retras în 2022

Roger Federer s-a retras oficial din activitate în luna septembrie 2022, la Laver Cup, ediţie care a avut loc la Londra. El a fost alături de marii săi rivali Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray. Mai mult, ultimul său meci a fost duelul la dublu, acolo unde a făcut pereche cu Rafael Nadal. Cei doi au fost învinşi de americanii Jack Sock şi Frances Tiafoe.

Reclamă 4 / 0/3

Federer este considerat de mulţi cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile. Elveţianul a fost primul jucător din istoria tenisului masculin care a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam, atunci când a cucerit titlul de la Australian Open 2018, după o finală cu Marin Cilic. De asemenea, el a ajuns în 31 de finale de Grand Slam, fiind pe locul al doilea în acest top, în spatele lui Novak Djokovic, cel care are până acum 34 de finale.

În Era Open, el este singurul jucător care a câştigat cinci titluri consecutive la US Open, în perioada 2004-2008. De asemenea, el deţine un record de 10 finale de Grand Slam consecutive, de începând cu Wimbledon 2005 şi terminând cu US Open 2007.

Cel mai important turneu de Grand Slam din cariera lui Roger Federer rămâne cel de la Wimbledon. Cu 12 finale, elveţianul s-a impus de 8 ori, deţinând recordul de titluri în tenisul masculin pe iarba londoneză. William Renshaw, Pete Sampras şi Novak Djokovic sunt jucătorii cu câte 7 titluri la Wimbledon, sârbul având posibilitatea să îl egaleze pe Federer la ediţia din acest an.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și