Închide meniul

Schimbare majoră în Formula 1, din 2025!

Dan Roșu Publicat: 24 aprilie 2024, 12:01

Reclamă
Schimbare majoră în Formula 1, din 2025!

Schimbare majoră în Formula 1, din 2025

Marele Premiu al Chinei - Profimedia Images

Echipele din Marele Circ pregătesc o schimbare majoră în Formula 1, începând cu 2025. Acestea vor discuta joi o propunere de a creşte acordarea de puncte de la primii zece clasaţi, cât este în prezent, la primii 12, din sezonul viitor, transmite Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un purtător de cuvânt al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a confirmat faptul că propunerea figurează pe agenda de joi, alături de alte propuneri regulamentare, la reuniunea virtuală a comisiei care include FIA şi deţinătorul drepturilor comerciale.

Schimbare majoră în Formula 1, din 2025

E nevoie ca şase din cele zece echipe din Formula 1 să voteze în favoarea acestei propuneri pentru a fi adoptată, însă unele dintre echipe au indicat deja că nu o vor bloca.

„Pare că sunt două grupări în Formula 1 în acest moment. Echipele de pe locurile 6-10 luptă la fel de tare între ele ca şi cele de pe locurile 1-5”, a afirmat directorul campioanei Red Bull, Christian Horner, după Marele Premiu al Chinei, desfăşurat în weekendul trecut.

Actualul sistem de punctaj, valabil din 2010, acordă puncte doar primelor zece locuri, într-o secvenţă 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Conform noii propuneri, noul sistem vine cu secvenţa 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1. Până în 2003 doar primii şase clasaţi primeau puncte.

Reclamă

După primele cinci curse ale sezonului, sunt trei echipe care nu au acumulat niciun punct, în timp ce RB a obţinut doar 7 puncte, iar Haas 5. În prima parte a clasamentului, Red Bull domină cu 195 de puncte, iar Aston Martin, ocupanta locului cinci, are 40 de puncte.

Dacă s-ar fi acordat puncte şi locurilor 11 şi 12, fiecare echipă ar fi avut puncte, Sauber şi Alpine, câte 2 fiecare, iar Williams 5.

„Nu sunt împotrivă”, a declarat conducătorul echipei Ferrari, Fred Vasseur, care anterior a fost la Sauber, când echipa purta numele Alfa Romeo.

Reclamă 4 / 0/3

„Înţeleg perfect frustrarea care există uneori când reuşeşti un weekend foarte bun, dar nu există niciun DNF (abandon) în faţa ta şi închei pe locul 11, iar recompensa este zero”, a mai spus Vasseur.

Laurent Mekies, team principal la RB, a declarat pentru autosport.com situaţia actuală e greu de explicat sponsorilor.

„Dacă priveşti nivelul de competitivitate al primelor cinci echipe şi la nivelul de fiabilitate al maşinilor, înseamnă că de cele mai multe ori te lupţi teoretic pentru zero puncte şi nu credem că e corect acest lucru”, a subliniat Mekies.

Şi omologul său de la Haas, Ayao Komatsu, are o opinie similară: ”În prezent, avem trei echipe cu zero puncte şi nu cred că asta e bine pentru sport”.

Pilotul danez Kevin Magnussen (Haas) a avut chiar o contrapropunere: „Poate ar fi bine să se acorde puncte tuturor. Pentru primul loc 50 de puncte, iar apoi descrescător. Nu va schimba nimic la vârf, dar ar face cursele mai interesante pentru ultimele cinci echipe”.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” Vezi toate știrile
Citește și