Închide meniul

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024! A înscris în Germania – Scoţia şi continuă sezonul fabulos

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 iunie 2024, 22:42

Reclamă
Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024! A înscris în Germania – Scoţia şi continuă sezonul fabulos

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024

Florian Wirtz, după ce a înscris în Germania - Scoţia 2-0

Florian Wirtz a fost marcatorul primului gol de la EURO 2024. Atacantul de 21 de ani a avut nevoie de numai 10 minute pentru a înscrie în Germania – Scoţia, meciul de debut de la turneul final. Puştiul minune al nemţilor continuă sezonul fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul ofensiv putea deschide scorul încă din primul minut, dar nu a mai durat mult până şi-a trecut numele pe tabela de pe Allianz Arena. Kimmich l-a „servit”, iar şutul său din centrul careului nu a putut fi respins de Gunn.

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024

Florian Wirtz a înscris cel de-al doilea său gol în tricoul naţionalei de seniori a Germaniei. La 21 de ani şi 42 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator al Germaniei care înscrie la un Campionat European. A fost urmat imediat de coechipierul său, Musiala.

Wirtz este într-o formă de zile mari. A contribuit din plin la titlul câştigat de Bayer Leverkusen în Bundesliga. A şi fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului din campionatul Germaniei.

Reclamă
Reclamă 4

Decarul lui Xabi Alonso a avut 18 goluri şi 20 de pase decisive pentru Leverkusen, în toate competiţiile. Cota lui de piaţă a ajuns astfel la 130 de milioane de euro pe Transfermarkt.

Wirtz a devenit al treilea jucător german care înscrie primul gol al unei ediţii de Campionat European. Performanţa a mai fost reuşită de Gerd Muller (1972) şi Karl-Heinz Rummenigge (1980).

Reclamă

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă

Stadionul Allianz Arena, care are o capacitate de peste 75.000 de fani, a fost plin la ceremonia de deschidere. Fanii scoţieni, aflaţi în număr mult mai mic în tribune, încearcă să le ţină piept suporterilor germani la primul meci de la turneul final, Germania – Scoţia.

Au fost momente emoţionante înainte de startul partidei. Marele Franz Beckenbauer, care a decedat pe 7 ianuarie 2024, a fost omagiat pe Allianz Arena. Heidi Beckenbauer, soţia legendei Germaniei, a intrat pe teren cu trofeul Campionatului European.

Totodată, Sir Alex Ferguson a fost surprins lângă marele său rival, Jose Mourinho în tribunele Allianz Arena. Cei doi mari tehnicieni, care au fost rivali, urmăresc unul lângă celălalt meciul Germania – Scoţia.

Iată care au fost echipele de start de la primul meci al EURO 2024:

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz

Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McGinn, A. Robertson (căpitan) – McTominay, Christie – Che Adams

Selecţioner: Steve Clark.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

19:25

Polonia – Austria 1-1 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

18:27

Emoţii pentru Slovacia înaintea meciului cu România! Cel mai valoros jucător s-a accidentat în timpul partidei cu Ucraina

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și