Închide meniul

Premieră istorică la EURO 2024! Ce se va întâmpla după fazele controversate care vor fi judecate cu VAR!

Publicat: 12 iunie 2024, 23:13

Reclamă
Premieră istorică la EURO 2024! Ce se va întâmpla după fazele controversate care vor fi judecate cu VAR!

Premieră istorică la EURO 2024! Ce se va întâmpla după fazele controversate care vor fi judecate cu VAR!

Sursa foto: Profimedia Images

Premieră istorică la EURO 2024! Toate deciziile de arbitraj luate cu ajutorul VAR vor fi explicate în timp real la stadion şi pentru telespectatori în timpul turneului final din Germania (14 iunie-14 iulie).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul a fost făcut miercuri de către Roberto Rosetti, şeful Comisiei pentru arbitri a UEFA.

Premieră istorică la EURO 2024! Ce se va întâmpla după fazele controversate care vor fi judecate cu VAR!

Într-o conferinţă de presă de prezentare a dispozitivului de arbitraj pentru Euro-2024, Roberto Rosetti a declarat că toate situaţiile care implică asistenţa video de arbitraj (VAR) vor fi transmise pe stadion. „După asistenţa video, explicaţia tehnică a deciziei va fi afişată pe ecranele gigantice din stadioane”, a explicat Roberto Rosetti, potrivit news.ro.

De exemplu: „Penalti, henţ. Jucătorul nr. 9 al Germaniei a atins mingea cu mâna stângă, care se afla într-o poziţie nefirească, peste umăr şi în prelungirea corpului”. Acelaşi anunţ tehnic va fi pus la dispoziţia comentatorilor meciului, pentru ca aceştia să îl poată explica telespectatorilor. La Cupa Mondială feminină din 2023, arbitrii au anunţat deciziile pentru spectatori printr-un anunţ verbal înainte de a relua jocul.

„Cred că VAR este un instrument fantastic şi că nu vom face un pas înapoi”, a subliniat Roberto Rosetti. El a explicat că obiectivul este de a „reduce numărul de intervenţii VAR”, dar „dacă există o imagine clară care poate dovedi o eroare clară, putem mulţumi VAR”.

Reclamă
Reclamă 4

Căpitanul va fi singurul jucător care va putea discuta cu arbitrul despre deciziile luate

Roberto Rosetti a reafirmat, de asemenea, că singurul dialog permis pentru a explica deciziile va fi cel dintre arbitru şi căpitanul echipei. Orice jucător care va contesta o decizie sau va cere explicaţii va primi un cartonaş galben. Această regulă a fost aplicată în toate cele trei finale ale competiţiilor europene. S-au acordat două cartonaşe galbene în finala Ligii Campionilor, două cartonaşe galbene în finala Ligii Europa şi un cartonaş galben în finala Conference League.

Facem acest lucru pentru generaţiile următoare. Nu o facem pentru arbitri, ci pentru fotbal şi pentru imaginea jocului, pentru tinerii jucători şi pentru tinerii arbitri”, a explicat Roberto Rosetti. El a făcut apel la jucători să evite orice dispută şi să îl lase pe căpitan să discute cu arbitrul. Pentru echipele care au căpitan portarul (Italia şi Slovenia), înainte de meci va fi desemnat un jucător care va reprezenta portarul în timpul meciului.

Premii uriaşe la EURO 2024! Câţi bani poate câştiga România în grupe

UEFA a anunţat premii uriaşe la EURO 2024. România poate câştiga o sumă consistentă, în meciurile din grupe, dacă va reuşi să obţină rezultate pozitive. Campionatul European din Germania va debuta vineri, cu un meci în care ţara gazdă va înfrunta Scoţia.

Reclamă

România a fost repartizată în Grupa E, la primul turneu final la care participă „tricolorii” după opt ani. Echipa naţională se va duela cu Ucraina, Belgia şi Slovacia.

La capitolul premii, UEFA prevede să distribuie 331 de milioane de euro celor 24 de participante, la fel ca pentru ediţia din 2020. Vor fi 9,25 milioane de euro pentru prezenţa în grupe. Câştigătoarea va primi 28,25 milioane de euro. Această sumă va fi încasată în cazul în care va obţine victorii şi în cele trei meciuri din grupă.

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:57

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

12:36

Cehia – Turcia şi Georgia – Portugalia LIVE TEXT (22:00). Luptă de foc pentru calificarea în optimile EURO 2024

11:58

Scene şocante la Copa America! Un arbitru a leşinat în timpul meciului Canada – Peru

11:30

Trei „tricolori” pot rata meciul României din optimile EURO 2024! Alertă la națională, înainte partidei cu Slovacia

11:22

Mesajul special al României, în ziua meciului cu Slovacia! Ce au transmis „tricolorii” înaintea ultimul duel din Grupa E

11:01

„Cel mai atractiv joc” Ucrainenii, verdict surprinzător înainte de Slovacia – România: „Nu se pot opri!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și