Închide meniul

Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi

Alex Ioniță Publicat: 16 mai 2024, 23:09

Reclamă
Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi

Forbes a publicat top 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume

Colaj cu Cristiano Ronaldo și Lionel Messi / Profimedia

Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Nume surprinzătoare fac parte din această listă, iar ocupantul poziției secunde va uimi pe toată lumea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este deja cunoscut faptul că atleții din majoritatea sporturilor sunt plătiți regește. Însă, un număr restrâns de sportivi ajung să încaseze sume de-a dreptul fabuloase.

Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume

Pe poziția a 10-a în această listă se află Lamar Jackson, un star din NFL. Jucătorul de fotbal american va încasa, în anul 2024, suma de 92,43 milioane de euro. O mare parte din această sumă este reprezentată de un bonus de aproximativ 60 de milioane de euro, pentru prelungirea contractului cu Baltimore Ravens.

Pe locul al 9-lea se află Stephen Curry, care face senzație în lumea baschetului. Acesta va încasa, în 2024, suma de 94,77 milioane de euro.

În listă urmează 2 fotbaliști legitimați în Arabia Saudită. Locurile 8 și 7 sunt ocupate de Karim Benzema și Neymar, legitimați la Al-Ittihad, respectiv Al-Hilal.

Reclamă
Reclamă 4

Kylian Mbappe se află pe locul al 6-lea, în timp ce poziția a 5-a este ocupată de Giannis Antetokounmpo. Un alt baschetbalist, LeBron James ocupă locul al 4-lea.

Pe poziția a 3-a se află Lionel Messi, superstarul de la Inter Miami, care își va umple conturile cu 125,19 milioane de euro în acest an.

O surpriză uriașă se întâlnește pe poziția a 2-a, care este ocupată de Jon Rahm. Jucătorul de golf va încasa, în acest an, suma de 200,94 milioane de euro.

Reclamă

Prima poziție este ocupată, în mod detașat, de Cristiano Ronaldo. Superstarul este plătit regește de Al-Nassr și câștigă aproape dublu cât marele său rival, Lionel Messi.

Iată lista completă a celor mai mari salarii din lumea sportului, din anul 2024:

1. Cristiano Ronaldo – €239.85 milioane de euro
2. Jon Rahm – €200.94 milioane de euro
3. Lionel Messi – €125.19 milioane de euro
4. LeBron James – €118.17 milioane de euro
5. Giannis Antetokounmpo – €102.96 milioane de euro
6. Kylian Mbappe – €101.79 milioane de euro
7. Neymar – €99.45 milioane de euro
8. Karim Benzema – €98.28 milioane de euro
9. Stephen Curry – €94.77 milioane de euro
10. Lamar Jackson – €92.43 milioane de euro

Al-Hilal a devenit campioană în Arabia Saudită

Al-Hilal a devenit, matematic, campioană în Arabia Saudită. Echipa starurilor Aleksandar Mitrovic, Milinkovic-Savic şi Kalidou Koulibaly nu mai poate fi ajunsă de Al-Nassr. Este un nou sezon ratat pentru Cristiano Ronaldo, care a ratat şi trofeul Ligii Campionilor Asiei.

Al-Hilal, neînvinsă în 31 de meciuri de campionat, a trecut de lanterna roşie Al-Hazem cu scorul de 4-1 şi are un avans de 12 puncte faţă de Al-Nassr când mai sunt trei etape. Al-Hilal a obţinut în vara anului trecut semnătura atacantului brazilian Neymar, însă acesta nu a mai jucat din luna octombrie din cauza unei accidentări.

Al-Hilal a fost eliminată din semifinalele Ligii Campionilor Asiei de Al Ain, aceeaşi echipă care l-a scos din competiţie şi pe Cristiano Ronaldo Ronaldo, în sferturi. Al Ain a pierdut însă manşa tur a finalei, cu Yokohama, scor 1-2. Meciul decisiv, în care se va acorda trofeul, se va disputa în Emiratele Arabe Unite, pe 25 mai, LIVE în AntenaPLAY.

Venit în ianuarie 2023 la Al-Nassr, Cristiano Ronaldo, ajuns la 39 de ani, încheie al doilea sezon în Arabia Saudită în care nu reuşeşte câştigarea campionatului.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50

Italia – Albania 2-1! Debut cu dreptul pentru campioana europeană en-titre, la EURO 2024

23:38

EXCLUSIVCele două mari dileme ale lui Edi Iordănescu, înaintea marelui meci cu Ucraina! Deciziile pe care trebuie sa le ia în timp record

23:20

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și