Închide meniul
NEWS ALERT

Acuzaţii halucinante. Tatăl lui Novak Djokovic susţine că fiul său ar fi fost arestat la puţin timp după ce a câştigat procesul cu autorităţile australiene. Presa din Australia îl contrazice

Antena Sport Publicat: 10 ianuarie 2022, 10:40 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 11:54

Reclamă
Acuzaţii halucinante. Tatăl lui Novak Djokovic susţine că fiul său ar fi fost arestat la puţin timp după ce a câştigat procesul cu autorităţile australiene. Presa din Australia îl contrazice

Novak Djokovic a câştigat procesul din Australia

Profimedia

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 11.10: Presa din Australia îl contrazice pe tatăl lui Novak Djokovic şi susţine că jucătorul nu ar fi fost arestat. Aproximativ 12 poliţişti sunt la clădirea unde se află Novak Djokovic şi avocaţii săi. Conform celor de la The Age, ministrul pentru Imigrare se gândeşte dacă îi va anula sau nu viza

Update 10.40: Acuzaţii halucinante! Tatăl lui Novak Djokovic susţine că fiul său ar fi fost arestat, susţine publicaţia The Pavlovic Today.

Update 08.20: Novak Djokovic a câştigat procesul şi poate participa la Australian Open. Instanţa a revocat, luni, anularea vizei de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici, informează The Age.

Reclamă
Reclamă

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Update 06.30: Prima parte a procesului s-a încheiat. Urmează pledoaria avocaților acuzării.

Update 05.30: Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de „o lipsă totală de probe” atunci când li s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei.

Reclamă

Woods a spus că descrierea că „toate şi numai” dovezile anterioare expuse  au stat la baza deciziei înseamnă că orice problemă din probele anterioare poate invalida decizia finală„.

Domnul Djokovic a furnizat dovezi, atât înainte de îmbarcare, cât şi după sosirea la Tullamarine. La 4 dimineaţa, i s-a cerut să-şi închidă telefonul, ceea ce a făcut, a spus el. O mare parte a nopţii, între miezul nopţii şi 7.42 a.m. – când viza i-a fost efectiv anulată – nu a putut comunica. Apoi i-a exprimat delegatului acest lucru: ” Dacă mi-aţi putea acorda suficient timp atunci când cei de la Tennis Australia şi agentul meu se vor trezi, voi putea comunica cu ei prin telefon, ceea ce ne-ar permite să vă oferim tot ce doriţi„, se arată în pledoaria avocaţilor.

Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocaţii lui Djokovici şi a spus că sârbul a primit scutire medicală de la două entităţi medicale diferite din Australia.

„Ce putea să facă mai mult acest om?„, a spus Kelly.

Update 01.30: A început procesul lui Novak Djokovic. Audierea în cazul apelului formulat de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră, însă, din cauza unor probleme tehnice, nu poate fi transmisă live de tribunal. Audierea ar fi trebuit să înceapă la ora 01.00, ora României.. Un purtător de cuvânt al tribunalului a anunţat după jumătate de oră că audierea a început.

Fanii lui Novak Djokovic s-au adunat paşnic în faţa hotelului pentru emigranţi în care sârbul a fost cazat până la finalul procesului. De acolo, printr-un videocall, Nole va vorbi cu judecătorii care vor decide dacă el va participa sau nu la turneului său de Grand Slam favorit.

Novak Djokovic află oficial dacă va participa la Australian Open 2022

Chiar dacă nu este încă oficial, autorităţile de la Melbourne susţin că numărul unu mondial nu va juca în 2022 la turneul pe care l-a câştigat în carieră de nu mai puţin de nouă ori. Guvernul australian subliniază duminică faptul că numărul 1 mondial Novak Djokovic „nu este vaccinat împotriva Covid-19” şi consideră că apelul său pentru a rămâne în ţară este sortit eşecului, relatează AFP.

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audierea programată luni dimineaţă, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb „nu este vaccinat”.

Lui Djokovic, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. În timpul unei audieri publice programată luni dimineaţa, la ora locală 10:00, judecătorul federal Anthony Kelly trebuie să examineze apelul numărului 1 mondial.

Djokovic a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020), potrivit avocaţilor săi. Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la hotelul unde este ținut în condiții inumane

Novak Djokovic nu știe dacă va putea să-și apere anul acesta titlul la Australian Open. Sârbului i-a fost interzisă intrarea în Australia pentru că a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19. Nole a fost plasat într-un hotel unde este ținut în condiții inumane și a cerut să fie transferat.

Djokovic a fost plasat la centrul Park Hotel după sosirea în Australia, “în ciuda solicitărilor sale de a fi transferat”, au notat avocaţii într-o cerere depusă la un tribunal federal.

Avocaţii au explicat şi că sportivul beneficia de o derogare în ceea ce priveşte vaccinarea, deoarece a contractat virusul în decembrie.

Novak Djokovic a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. – 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Când s-a infectat Novak Djokovic cu Covid-19 și cum a primit scutirea medicală

Novak Djokovic a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă, potrivit bbc.com.

“Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

Reclamă

Va reuşi Simona Halep să obţină prima victorie, după revenirea pe teren?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:01

Robert Lewandowski, bornă impresionantă la Barcelona, la 36 de ani! Capitolul la care este depăşit doar de Cristiano Ronaldo

23:59 1 oct.

VideoNota primită de Florinel Coman după ce a reuşit un dublu assist de senzaţie în Al Gharafa – Al Ain 4-2, LIVE în AntenaPLAY!

23:55 1 oct.

Arsenal, Barcelona şi Manchester City, victorii clare în Champions League! Borussia Dortmund a făcut scorul serii! Rezultatele

23:33 1 oct.

Karim Adeyemi, hat-trick superb în „măcelul” Borussia Dortmund – Celtic! Jucătorul cu origini româneşti, meci de senzaţie

23:20 1 oct.

VideoCristina Neagu a dezvăluit că a jucat fotbal înainte de a deveni handbalistă! Ce a spus despre porecla „Messi din handbal”

23:09 1 oct.

VIDEOLiga Campionilor Asiei | Al Gharafa – Al Ain 4-2 a fost live în AntenaPLAY! Meci de vis pentru Florinel Coman

1 VideoLuiza, soţia lui Cătălin Zmărăndescu, interviu rar despre familia sa: „Vrea să fie şef!” Pasiunea neaşteptată a fiicei sale 2 Cosmin Bărcăuan, avertisment teribil pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK: „Este infern! Îi ia de pe tunel!” 3 Dennis Man, criticat de italieni, chiar şi după golul marcat în Parma – Cagliari 2-3: „Nu poţi juca 10 minute” 4 Adrian Mititelu a făcut anunţul: cine e antrenorul lui FCU Craiova! De ce s-a prăbuşit echipa din Bănie 5 „E o anomalie” Mihai Stoica, reacţie vehementă după ce FRF a anunţat că FCSB nu va primi arbitri străini: „Cum facem cu grecii?” 6 FotoEmeric Ienei, imagine rară alături de o altă legendă a fotbalului! Marele antrenor, distincţie din partea Generaţiei de Aur
Citește și