Închide meniul

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Viviana Moraru Publicat: 2 iunie 2023, 21:12

Reclamă
Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Aryna Sabalenka, în timpul unui meci de la Roland Garros 2023/ Profimedia

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina s-au calificat în optimile celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Bielorusa, ocupanta locului 2 WTA, a trecut fără emoţii de rusoaica Kamila Rahimova, pentru a obţine biletele în faza următoare a turneului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De cealaltă parte, Elina Svitolina a învins-o în trei seturi pe Anna Blinkova, pentru a-şi asigura prezenţa în optimile de la Roland Garros.

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina, calificate în optimile Openului Francez

Aryna Sabalenka, locul 2 în ierarhia tenisului feminin, a trecut de jucătoarea rusă Kamila Rahimova după două seturi simetrice, 6-2, 6-2.

Sabalenka s-a impus după o oră şi opt minute în întâlnirea cu Rahimova, care este locul 82 mondial. Următoarea adversară a belarusei va fi americanca Sloane Stephens (30 WTA), care a trecut de kazaha Iulia Putinseva (58 WTA).

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Reclamă

De cealaltă parte, Elina Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an, îşi continuă revenirea în prim-plan la Roland Garros, unde a învins-o pe rusoaica Anna Blinkova (56 WTA), cu 2-6, 6-2, 7-5, pentru a ajunge în optimi, notează agerpres.ro.

Svitolina, care nu a dat mâna cu adversara sa după meci, o va întâlni în optimi pe altă rusoaică, Daria Kasatkina (9 WTA), care a spulberat-o mai devreme pe americanca Peyton Stearns (69 WTA), 6-0, 6-1, după mai puţin de o oră de joc.

Mirra Andreeva s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros

Mirra Andreeva s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros. Tânăra de 16 ani a obţinut o nouă victorie la scor în turul secund şi continuă să impresioneze pe zgura parizană. După ce a câştigat toate cele trei meciuri din calificări fără să piardă set, Andreeva se descurcă de minune şi pe tabloul principal.

Reclamă 4 / 0/3

În turul al doilea, Mirra Andreeva a întâlnit-o pe Diane Parry din Statele Unite, locul 79 WTA. Rusoaica a pierdut doar trei game-uri şi s-a impus cu 6-1, 6-2.

Impresionant în ceea ce o priveşte pe Andreeva este faptul că tot trei game-uri a pierdut şi în turul inaugural de la Paris, în meciul cu Alison Riske-Amritraj, locul 85 WTA, prima sa partidă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 23:05 VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt Vezi toate știrile
Citește și