Închide meniul

România a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg

Bogdan Stănescu Publicat: 27 august 2023, 16:56

Reclamă
România a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg

România a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg

Un aur, un argint şi un bronz au obţinut românii la Campionatele Mondiale de la Duisburg / colaj Profimedia Images

România a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg. AntenaPLAY a transmis LIVE exclusiv Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg în perioada 25-27 august. Toate cursele de medalie au fost transmise în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălin Chirilă a obţinut medalia de aur vineri în proba de 500 de metri. Românul s-a luptat pentru medalia de aur cu favoritul publicului, Conrad Scheibner. Chirilă a înregistrat timpul de 01:45.373, în timp ce germanul a terminat finala cu timpul de 01:45.723.

România a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg

Proba de 500 de metri nu era cea preferată de Cătălin Chirilă, dar românul a reuşit să devină campion mondial şi la această probă, după ce anul trecut a devenit campion mondial la 1.000 de metri.

„Mă simt foarte bine, vă mulţumesc tuturor pentru încurajări. Iubesc această zonă. Cursa de 1000 de metri rămâne favorita mea. Dar o iubesc şi pe cea de 500 de metri, doar sunt campion mondial acum”, a declarat Cătălin Chirilă, după ce a cucerit aurul la 500 de metri.

Vezi mai jos finala de la 500 de metri, în care Cătălin Chirilă a cucerit aurul

Reclamă

Cătălin Chirilă, argint la 1.000 de metri după ce a cucerit aurul la 500

După aurul senzaţional de la 500 de metri, Cătălin Chirilă a obţinut sâmbătă medalia de argint în proba lui preferată, cea de 1.000 de metri.

Cătălin Chirilă a încheiat proba de 1.000 de metri pe locul 2, cu timpul 03:45.958, după cehul Martin Fuksa, care a avut timpul 03:45.124. Pe locul 3 s-a clasat germanul Sebastian Brendel, cu timpul 03:46.581.

Argintul de la 1.000 de metri i-a adus lui Cătălin Chirilă şi calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Românul trebuia să termine pe unul dintre primele 6 locuri în finala de la 1.000 de metri pentru a îndeplini baremul pentru Jocurile Olimpice, ceea ce, la valoarea lui, părea o simplă formalitate. Condiţia a fost îndeplinită.

Reclamă 4 / 0/3
  • Aici poți vedea cursele românilor de la CM kaiac-canoe — https://campionatele-mondiale-de-kaiac-canoe.as.ro/

Cătălin Chirilă nu a mai reuşit să obţină aurul mondial anul acesta la 1.000 de metri, dar performanţa sa este una uriaşă. Adversarul său din finală, cehul Martin Fuksa, este deosebit de titrat. Cel mai probabil Cătălin Chirilă se va duela cu ceh şi pentru aurul olimpic de la 1.000 de metri, la Paris.

Vezi mai jos finala de la 1.000 de metri, care i-a adus lui Cătălin Chirilă argintul mondial

Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au obţinut medalia de bronz la 1.000 de metri

Tot sâmbătă, cu puţin timp înaintea finalei de argint a lui Cătălin Chirilă de la 1.000 de metri, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au cucerit medalia de bronz în proba de C2 1000.

Românii au obţinut dramatic medalia de bronz, după o luptă senzaţională cu reprezentanţii Spaniei, Pablo Crespo şi Martin Jacome Couto.

Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au încheiat proba cu timpul 03:36.490, în timp ce spaniolii au avut timpul 03:36.530.

Primul loc a fost ocupat de Daniele Santini şi Nicolae Crăciun (canotor de origine moldoveană), iar locul doi a fost ocupat de germanii Moritz Adam şi Nico Pickert.

Clasarea românilor pe podium este o performanţă uriaşă. Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au obţinut şi ei biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris în finala la 500 de metri, transmisă şi ea LIVE exclusiv în AntenaPLAY. Finala de 500 de metri Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au încheiat-o pe locul 6, suficient pentru a îndeplini criteriul pentru Paris. Acesta era o poziţie între primele 6.

Reclamă

Vezi mai jos finala de la 1.000 de metri, care le-a adus lui Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă bronzul mondial

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” Vezi toate știrile
Citește și