Închide meniul

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 3 – Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 28 ianuarie 2021, 18:44

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 3 – Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Profimedia Images

McGregor vs Khabib

Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov sunt de departe cele mai mari nume din MMA. Sportul a avut de-a lungul istoriei o serie impresionantă de campioni, ca Fedor, Randy Couture, Tito Ortiz, Chuck Liddell, Georges St. Pierre, Anderson Silva sau Jon Jones. Cu toții au scris pagini de istorie în acest sport, dar niciunul nu s-a apropiat cifrele magnifice scoase de Conor și Khabib.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Conor și Khabib, rivalitatea perfectă

Meciul dintre cei doi, disputat în 2018, a dinamizat la maximum lumea MMA-ului. În jurul celor doi s-a creat cea mai mare rivalitate din istoria acestui sport. Rețeta a fost perfectă de la început, Conor fiind personajul cu o personalitată incandescentă, ce și-a tăvălit adversarii atât în luptă cât și în plan psihic, în timp ce Khabib este genul de luptător aparent modest, ce a muncit enorm pentru tot ce a obținut în viață.

Rivalitatea dintre cei doi este una ideală pentru orice film de acțiune. Personalitate, stil de viață, stil de luptă, religie, naționalitate, totul este un versus perfect. Aceste ingrediente au dus la un meci de 2,4 milioane de PPV vândute, de departe cel mai vândut meci de MMA din toate timpurile. Pe locul 2 se află meciul recent al lui Conor cu Poirier, care a depășit 1,6 milioane de PPV, fostul loc 2 fiind ocupat de asemenea de un meci de-al lui McGregor, revanșa cu Nate Diaz.

TOP 10 PPV-uri vândute de UFC

Khabib, superstar mondial peste noapte

Popularitatea lui Khabib a explodat peste noapte, după ce l-a învins pe Conor McGregor. Unul dintre antrenorii și colegii lui Khabib, DC Cormier, a povestit recent ce s-a întâmplat după celebra victorie din 2018.

Reclamă

”Khabib avea 1-2 milioane de followeri pe Instagram înainte să lupte cu Conor. După meci avea 12 milioane! 12 milioane!!! I-am zis, „gata, ai ajuns vedetă„ și chiar așa s-a întâmplat. Khabib a explodat peste noapte”, a povestit americanul.

Acesta era un sportiv cunoscut și apreciat de fanii MMA-ului, și în special ai UFC-ului, dar Khabib nu era nici pe departe un sportiv cunoscut la nivel mondial. Singura comunitate unde era un star era în Rusia, la el acasă, acolo unde sportivii de elită au o bază mare de urmăritori pe rețelele de socializare. Islam Makhachev, coleg cu Khabib care se află oarecum în aceeași poziție cu Khabib înainte de meciul cu Conor, are 2,5 milioane de followeri, în timp ce Umar, vărul lui Khabib care abia a debutat în UFC, are sub 1 milion de urmăritori.

De la meciul cu Conor, Khabib a ajuns la 27 de milioane de followeri pe Instagram și este cel mai cunoscut sportiv musulman din lume. Acesta a devenit un adevărat idol și simbol al lumii arabe, totul pornind de la victoria cu McGregor.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă este cineva care crede contrariul, nu trebuie decât să se uite la TOP 10 PPV vândute de UFC. Primele 6 locuri și 7 din primele 10 sunt meciuri de-ale lui McGregor. De altfel, Nate Diaz, care se află de 2 ori în aceast top, era un luptător cu palmares mediocru în UFC înainte să îl bată pe Conor în primul meci, cu 13 victorii și 8 înfrângeri!

Dana White și bățul prin gard

Evident o companie ce urmărește doar profitul, UFC-ul a făcut tot posibilul ca cei doi să se urască din toată inima la ora meciului. Dana White și-a făcut treaba, ca de obicei, și i-a învrăjbit pe cei doi, unul împotriva celuilalt, știind că va scoate sute de milioane de dolari din acest meci. De altfel, Dana a încercat aceeași tactică în săptămâna dinaintea meciului dintre Conor și Poirier, fiind surprins în mai multe momente când îl ațâța pe Khabib numai ca să îi bage în cap acestuia o revanșă cu Conor.

Din păcate pentru Dana, McGregor a pierdut iar singurul meci ce ar putea bate cele 2,4 milioane de PPV vândute a fost pus pe hold.

Chiar și așa, confruntarea dintre cei doi ocupă un loc extrem de important în istoria MMA-ului, fiind un etalon greu de egalat în viitorul apropiat, în ceea ce privește cifrele. Nici nu mai contează partea sportivă a meciului, care nu a avut nimic ieșit din comun. A fost o strangulare a rusului în runda a 4-a, după o evoluție decentă a lui Conor.

Cifrele, însă, sunt istorice, și greu de egalat.

Citește și  Locul 10 – Royce Gracie vs Gerard Gordeau

Citește și Locul 9 – Ronda Rousey vs Holly Holm

Reclamă

Citește și Locul 8 – Nogueira vs Bob Sapp

Citește și Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

Citește și Locul 6 – Georges St. Pierre vs BJ Penn 2

Citește și Locul 5 – Conor McGregor vs Jose Aldo

Citește și Locul 4 – Anderson Silva vs Chael Sonnen

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton se joacă ACUM, în AntenaPLAY. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și