Închide meniul
VIDEO

Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022! Lacrimi, la Cardiff, ale jucătorilor care au trăit şi drama războiului

Dragoș Vasile Publicat: 5 iunie 2022, 20:56

Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022! Lacrimi, la Cardiff, ale jucătorilor care au trăit şi drama războiului

Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial

Fană ucraineană, reacţie emoţionantă în timpul unui meci / Profimedia

  • Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022. Un autogol a decis duelul de la Cardiff, iar Ţara Galilor a obţinut biletele pentru turneul din Qatar. Imediat după fluierul final, jucătorii ucraineni, care au trăit şi drama războiului, au izbucnit în lacrimi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţara Galilor venea după victoria din semifinala cu Austria, scor 2-1. De partea cealaltă, Ucraina a învins Scoţia, scor 3-1, pentru a ajunge în finala de la Cardiff.

Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 34. Gareth Bale a executat o lovitură liberă în minutul 35, iar mingea a ajuns în poartă după o deviere total nefericită a lui Yarmolenko.

Reclamă

VEZI AICI AUTOGOLUL LUI YARMOLENKO

Reclamă

După fluierul final, jucătorii ucraineni au izbucnit în lacrimi. „Faceţi tot ce puteţi să ne duceţi la Cupa Mondială”, le-au transmis soldaţii care se luptă pentru Ucraina în război.

Andriy Yarmolenko, autorul autogolului, a fost devastat după ce ţara sa a ratat prezenţa la turneul din Qatar.

VEZI AICI VIDEO CU MOMENTUL EMOŢIONANT

Reclamă 4 / 0/3
Ucraina a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar
Ţara Galilor – Ucraina 1-0

Reacţii emoţionante după Scoţia – Ucraina 1-3: „Este o victorie pentru soldaţii noştri din prima linie!”

Au fost reacţii emoţionante după Scoţia – Ucraina 1-3, meci din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din 2022, din Qatar. La primul meci oficial jucat după declanşarea războiului, ucrainenii au obţinut o victorie uriaşă pe Hampden Park din Glasgow.

Yarmolenko (33), Yaremchuk (49) şi Dovbyk (90+5) şi-au dus naţionala la un pas de calificarea la turneul final. Pentru a-şi vedea visul împlinit, mai au nevoie de un succes şi cu Ţara Galilor, la Cardiff, pe 5 iunie.

Autor au unei pase de gol cu Scoţia, starul Atalantei, Ruslan Malinovsky, a ţinut să le dedice victoria soldaţilor ucraineni aflaţi în tranşee.

„Astăzi am arătat un nivel foarte ridicat de joc. I-am făcut mândri de fanii noștri, care ne-au susținut. Atmosfera a fost grozavă. Am ieşit de pe teren în aplauzele scoţienilor, ceea ce este foarte frumos. Această victorie este pentru toți ucrainenii, pentru soldații noștri care sunt în prima linie.

Nu am mai auzit de mult imnul cântat așa. Chiar și atunci când jucam la Roma împotriva Angliei, nu exista o astfel de atmosferă. Am văzut ce fel de sprijin au scoțienii. Păcat că o singură echipă trece mai departe. Fanii lor merită să meargă și la Cupa Mondială. Sentimentele sunt duble. Am fost bine primiţi aici, dar totul este uitat pe terenul de fotbal. Există un singur câștigător„, a declarat Ruslan Malinovsky la finalul partidei, potrivit sport.ua.

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Legendarul Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina. Fotbalistul care a scris istorie pentru naţionala Braziliei şi Santos i-a trimis o scrisoare deschisă liderului de la Kremlin, în cea de-a 99-a zi a războiului din Ucraina.

În vârstă de 81 de ani şi cu grave probleme de sănătate, câştigătorul a trei ediţii de Cupă Mondială (1958, 1962, 1970) a avut un mesaj extrem de puternic. „Cu mult timp în urmă mi-am promis că îmi voi ridica mereu vocea pentru pace„, a spus Pele într-o postare pe Instagram.

Reclamă

Pele i-a anunţat pe cei 9 milioane de urmăritori ai săi că a scris singur această scrisoare şi că îşi doreşte ca „violenţele să se termine şi să se construiască o lume mai bună”. Acesta a amintit de momentul în care s-a amintit cu Vladimir Putin şi şi-a strâns mâna cu preşedintele Rusiei.

„Vreau să mă folosesc de meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă. Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc.

Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm. Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017„, a transmis Pele, potrivit agerpres.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele