Închide meniul

Cupa Africii pe Naţiuni 2023: Un alt selecţioner şi-a anunţat demisia după ce naţionala pe care o antrena a fost eliminată

Bogdan Stănescu Publicat: 25 ianuarie 2024, 10:21

Reclamă
Cupa Africii pe Naţiuni 2023: Un alt selecţioner şi-a anunţat demisia după ce naţionala pe care o antrena a fost eliminată

Cupa Africii pe Naţiuni 2023: Un alt selecţioner şi-a anunţat demisia

Jalel Kadri şi-a anunţat demisia / Profimedia Images

Cupa Africii pe Naţiuni 2023 | Un alt selecţioner, cel al Tunisiei, şi-a anunţat demisia după ce naţionala pe care o antrena a părăsit competiţia în faza grupelor. Fazele eliminatorii ale Cupei Africii pe Naţiuni 2023 sunt exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul Tunisiei, Jalel Kadri (52 de ani), a anunţat că demisionează după meciul Tunisia – Africa de Sud (0-0), care a consfinţit eliminarea Tunisiei din Cupa Africii pe Naţiuni 2023.

Cupa Africii pe Naţiuni 2023: Un alt selecţioner şi-a anunţat demisia

Kadri, aflat în funcţie din ianuarie 2022, şi-a anunţat decizia după ce remiza de miercuri cu Africa de Sud (0-0) a consfinţit eliminarea Vulturilor din Cartagina din competiţie fără nicio victorie, terminând pe ultimul loc în grupă, relatează news.ro.

Decizia mea este clară. Am un contract care fixează ca obiectiv semifinalele, iar din moment ce acest obiectiv nu a fost atins, contractul s-a încheiat. Aceasta este decizia mea şi asta stipulează contractul meu”, a declarat Jalel Kadri.

Programul complet al optimilor Cupei Africii pe Naţiuni 2023. Meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY

Programul optimilor Cupei Africii pe Naţiuni 2023 este complet, după ultimele meciuri disputate miercuri seară. Coasta de Fildeş şi Congo au fost ultimele echipe care şi-au asigurat biletele către optimile competiţiei, ce vor fi exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 27-30 ianuarie.

Reclamă

Maroc, deja calificată în optimile Cupei Africii pe Naţiuni 2023, a învins Zambia cu scorul de 1-0, miercuri seară. Ca urmare a acestui rezultat, Coasta de Fildeş, care a terminat grupa A pe locul 3 (3 puncte), s-a calificat în optimi.

Din grupa F, a Marocului, a acces în optimi şi RD Congo, care a remizat miercuri cu Tanzania, scor 0-0.

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas fără selecționeri. Anunțul oficialilor

Două naționale pline de vedete de la Cupa Africii pe Națiuni au rămas deja fără selecționeri. Este vorba despre două selecționate care erau mari favorite, dar evoluțiile acestora au dezamăgit.

Reclamă 4 / 0/3

Selecţionerul Coastei de Fildeș, francezul Jean-Louis Gasset, şi cel al Ghanei, irlandezul Chris Hughton, au fost demişi miercuri, după rezultatele slabe înregistrate de cele două echipe la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2024, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Federaţia ivoriană de fotbal (FIF) a anunțat că Jean-Louis Gasset a fost demis pentru „rezultate insuficiente”, la două zile după înfrângerea umilitoare, cu 4-0, suferită de gazda competiţiei în faţa Guineei Ecuatoriale, chiar dacă „elefanţii” mai au şanse de calificare în optimi de finală.

Ivorianul Emerse Fae, care era unul din secunzii lui Gasset, va asigura interimatul, a precizat FIF.

Guineea Ecuatorială a surclasat Coasta de Fildeș cu scorul de 4-0, cu doi fundaşi titulari care evoluează în România. Akapo (42), Ganet (73), Nsue (75) şi Buyla Sam (88) au marcat la Ebimpe pentru Guineea Ecuatorială, la care Basilio Ndong (Universitatea Craiova) şi Esteban Orozco (FC Argeş) au fost integralişti.

Chris Hughton a fost eliberat din funcţia de antrenor cu efect imediat”

Tot miercuri, Federaţia ghaneză de fotbal (GFA) a anunţat rezilierea contractului selecţionerului Chris Hughton, după ce „stelele negre” au fost eliminate încă din faza grupelor la CAN.

„Federaţia de fotbal din Ghana doreşte să anunţe că Chris Hughton a fost eliberat din funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de seniori, cu efect imediat. Comitetul Executiv a luat, de asemenea, decizia de a dizolva staful tehnic al Black Stars”, se arată într-un comunicat al forului.

În Grupa B, Ghana a obţinut doar două puncte, fiind învinsă de Insulele Capului Verde (1-2) şi remizând cu Egiptul (2-2) şi Mozambicul (2-2).

Reclamă

Programul complet al optimilor Cupei Africii pe Naţiuni 2023

Sâmbătă, 27 ianuarie:

Duminică, 28 ianuarie:

Luni, 29 ianuarie:

Marţi, 30 ianuarie:

Sferturile de finală vor avea loc pe 2 şi 3 februarie, semifinalele pe 7 februarie, finala mică pe 10 februarie şi marea finală pe 11 februarie, toate meciurile fiind exclusiv în AntenaPLAY.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
Vezi toate știrile
Citește și