Închide meniul

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open! Jucătoarea din Belarus luptă să îşi păstreze trofeul

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 25 ianuarie 2024, 15:12

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open! Jucătoarea din Belarus luptă să îşi păstreze trofeul

Aryna Sabalenka - Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open!

Aryna Sabalenka e deţinătoarea trofeului la Australian Open / Profimedia Images

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng este finala feminină de la Australian Open! Jucătoarea din Belarus este favorită în finala care se va disputa sâmbătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabalenka este campioana en-titre de la Australian Open. Anul trecut, ea a învins-o în finala Australian Open pe Elena Rybakina, cu scorul 4-6, 6-3, 6-4.

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open!

Qinwen Zheng, cap de serie numărul 12, e pentru prima oară în carieră într-o finală de Grand Slam. Zheng a învins-o în semifinale pe ucraineanca Daiana Yastremska, cu scorul de 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră şi 42 de minute.

Aflată pe locul 93 mondial, ucraineanca a făcut un turneu de vis. Ea a acces în penultimul act, după ce a trebuit să joace calificări la Australian Open.

Aryna Sabalenka, victorie în două seturi cu Coco Gauff în semifinalele Australian Open

Aryna Sabalenka s-a calificat din nou în finala de la Australian Open 2024, după ce a cucerit trofeul anul trecut. Jucătoarea de pe locul 2 WTA a învins-o în semifinale pe Coco Gauff, scor 7-6, 6-4.

Reclamă

Aryna Sabalenka a început perfect duelul din semifinalele de la Australian Open. Bielorusa a reuşit să facă break în al doilea game al partidei. Ulterior, Coco Gauf a egalat la doi, iar Sabalenka a reuşit un nou break şi a condus cu 5-3.

Jucătoarea de pe locul 2 WTA a servit pentru a câştiga primul set, însă Coco Gauff a revenit fanatastic, a salvat o minge de set şi a trimis prima manşă în tie-break. Acolo, americanca a câştigat doar două puncte, setul fiind adjudecat în cele din urmă de Sabalenka.

Setul secund a fost la fel de echilibrat. Echilibrul s-a rupt însă la scorul de 4-4, atunci când Aryna Sabalenka a reuşit să facă break şi a câştigat setul la 4.

Reclamă 4 / 0/3

Aryna Sabalenka s-a calificat, pentru al doilea an la rând, în finala de la Australian Open. În 2023, jucătoarea de 25 de ani a reuşit să câştige trofeul, după ce a învins-o în finală pe Elena Rybakina, în trei seturi.

Moment istoric la Australian Open 2024

Moment istoric la Australian Open! Rohan Bopanna urcă pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin ca urmare a victoriei pe care a obţinut-o alături de Matt Ebden în sferturile de finală de la Australian Open. Bopanna devine astfel, la 43 de ani, cel mai în vârstă jucător care reuşeşte acest lucru, relatează Reuters.

Perechea indiano-australiană a învins cuplul argentinian Máximo González/Andrés Molteni cu 6-4, 7-6 (7-5), miercuri, în sferturile de finală pe Melbourne Park, potrivit news.ro.

Bopanna a declarat că accederea pe locul 1 la vârsta de 43 de ani va avea un impact global.

„Pur şi simplu va inspira o mulţime de oameni, şi nu cred că doar în tenis”, a spus el. „Oameni din întreaga lume, având 40 de ani şi peste, îi va inspira într-un mod diferit”.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019. Bopanna va avea 43 de ani şi 330 de zile la finalul turneului, duminică.

Lisa Raymond a fost recunoscută ca fiind cea mai în vârstă nr. 1 la dublu feminin, la 39 de ani în momentul în care a renunţat la coroană pentru ultima dată în 2012.

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și