Închide meniul
Video

Australian Open 2022 | Simona Halep – Magdalena Frech 6-4, 6-3! „Simo”, spectacol total la Melbourne. Campioana noastră, revenire incredibilă în setul secund

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 ianuarie 2022, 7:05 / Actualizat: 29 martie 2023, 22:12

Simona Halep

Simona Halep - Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open 2022

Profimedia

Australian Open 2022 Simona Halep – Magdalena Frech 6-4 6-3. Simona Halep a lăsat o foarte bună impresie la primul meci disputat la Australian Open 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Simo”, spectacol total la Australian Open 2022

Simona Halep a lăsat o foarte bună impresie la primul meci disputat la Melbourne Park, în care a primit o replică dârză din partea cealaltă a fileului. În condiţiile în care adversara i-a opus o puternică rezistenţă, românca a zburdat pe teren şi şi-a făcut convingător intrarea în turneu.

Frech, 24 de ani, este o jucătoare tenace, cu o defensivă solidă, pe care o poate transforma repede în atac. Poloneza a dat mai toate mingile înapoi şi a fost zgârcită cu cadourile. A răspuns cu efort la efort şi a variat loviturile. Astfel, Halep a fost nevoită să muncească, să alerge pe tot terenul, să găsească unghiuri ample, să-şi facă singură punctele şi a reuşit de multe ori (25-27 raport lovituri câştigătoare – erori neforţate, faţă de 12-22, Frech). Fostul lider WTA rămâne cu unele probleme la serviciu şi cu neaşteptatele scăderi în evoluţie după momente de joc cu nivel ridicat.

Halep a returnat bine în primul ghem al meciului şi a reuşit să câştige pe serviciul adversarei. Însă nu s-a distanţat şi Frech a înstors scorul cu două ghemuri luate la rând. De la 1-2, a urmat cea mai bună perioadă de joc a Simonei Halep, în care a câştigat patru ghemuri la rând, nu însă fără efort, dar cu lovituri spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă. De la 5-2, Frech a reuşit să se apropie la un ghem, înainte ca Halep să închidă setul, cu 6-4, după 49 de minute de joc.

Reclamă

Frech a devenit mai agresivă în setul al doilea, după ce şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut, reuşind să pună pe tabelă trei ghemuri la rând. Halep a răspuns imediat cu două ghemuri în care a pierdut doar un punct şi a egalat la 3. Ea a profitat de două duble greşeli comise de sportiva poloneză în ghemul al şaptelea, pentru a trece din nou în avantaj. Mai bine pregătită fizic, Simona a terminat en fanfare jocul, cu cinci ghemuri câştigate la rând şi cu 6-3, după o oră şi 29 de minute.

În manşa următoare, Simona Halep va evolua cu Katie Volynets din SUA, locul 176 WTA, venită din calificări, sau cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Reclamă 4 / 0/3

Australian Open 2022 | Simona Halep – Magdalena Frech 6-4 6-3

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 6-3. Campioana noastră a câștigat primul meci de la Australian Open 2022.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 5-3. Simona e tot mai aproape de un succes în primul tur.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 4-3. În doar câteva minute, campioana noastră a revenit de la 1-3 și o conduce pe sportiva din Polonia!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 3-3. Simona restabilește egalitatea!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 2-3. ”Simo” reduce din diferență după ce se impune la zero pe serviciul adversarei.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-3. Sportiva de 23 de ani are un avantaj important.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-2. Poloneza câștigă un nou game și trece în avantaj.

Reclamă

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-1. Sportiva din Polonia face break.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-0. ”Simo” începe în forță setul secund și reușește break-ul.

Update: A început setul secund!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 6-4. Simona Halep a câștigat primul set!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 5-4. Campioana noastră întâmpină probleme.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 5-3. Sportiva din Polonia reduce din diferență după ce reușește break-ul.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 5-2. Simona e la un game distanță de câștigarea primului set!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 4-2. Constănțeanca reușește un nou game.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 3-2. ”Simo” trece din nou în avantaj după ce reușește break-ul.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 2-2. Campioana noastră reușește primul as și restabilește egalitatea

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-2. ”Simo” ratează două oportunități de a face break, iar adversara trece în avantaj.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-1. Jucătoarea din Polonia a reușit break-ul.

Update: Simona Halep – Magdalena Frech 1-0. Început perfect pentru campioana noastră, care câștigă primul game.

Update: A început confruntarea!

Update: Simona Halep – Magdalena Frech va începe în scurt timp.

Simona Halep are toate motivele să fie încrezătoare că poate spera o performanţă fantastică la Australian Open 2022. Simona a început anul cum nu se poate mai bine. A reuşit să câştige turneul Melbourne Summer Set 1 într-o manieră de mare campioană. La Australian Open 2022, Simona Halep o va întâlni pe Magdalena Frech, numărul 105 WTA, în primul tur. Aceasta va fi a doua întâlnire dintre cele două jucătoare. În 2020, Simona Halep o învingea pe Magdalena Frech la Praga, scor 6-2, 6-0.

Halep porneşte mare favorită în partida cu jucătoarea din Polonia. De altfel, Halep e considerată de casele de pariuri a treia favorită la câștigarea trofeului de la Australian Open 2022. Doar liderul mondial, Ashleigh Barty şi Naomi Osaka sunt singurele jucătoare văzute cu şanse mai mari la câştigarea trofeului.

Australian Open 2020 |  LIVE TEXT Simona Halep – Magdalena Frech, în primul tur

Simona Halep începe asaltul spre primul titlu de la Australian Open din carieră. Finalistă în 2018, a 15-a jucătoare a lumii speră să dea mare lovitură acum. De altfel, Halep a recunoscut că acea finală pierdută în 2018 la Australian Open 2022, în fața Carolinei Wozniacki, i-a schimbat cariera.

„Acel turneu din 2018 mi-a dat încrederea că următorul turneu va fi al meu. Am avut foarte multă încredere în mine şi asta s-a întâmplat. Simţeam că pot câştiga orice meci jucam. Simţeam că pot sta pe teren ore întregi. Acel turneu mi-a dat multă energie că pot într-o zi să câştig un Grand Slam şi asta s-a întâmplat. Acest turneu are un loc important în inima mea, aici am jucat cele mai lungi meciuri din carieră, pe care le-am şi câştigat”, a spus Simona Halep, pentru jurnaliştii australieni.

Simona Halep, în formă maximă la Australian Open 2022

Simona Halep că se simte foarte bine din punct de vedere fizic. Anul 2021 a fost unul de coşmar pentru campioana noastră. A fost măcinată de accidentări şi nu a reuşit să câştige niciun trofeu.

”Nivelul de încredere e ridicat. Am muncit foarte mult înainte de a veni în Australia, am petrecut multe ore pe teren, mă simt pregătită fizic. Îmi doresc să fiu pregătită și din punct de vedere mental pentru că este foarte important în astfel de situații, când te impui într-un turneu și apoi trebuie să evoluezi la unul mult mai important. 

Îmi place energia publicului australian și mereu am simțit că trebuie să lupt un pic mai mult decât de obicei pentru a câștiga fiecare meci în parte. În 2018 am avut câteva partide deosebite, iar faptul că am reușit să le câștig m-a făcut mai puternică”, a spus Halep, citată de eurosport.ro.

Citește și:

Traseul virtual al Simonei Halep la Australian Open 2022

Dacă trece de Magdalena Frech, Simona Halep va da în turul secund peste brazilianca Beatriz Haddad Maia sau peste americanca Katie Volynets.

Dacă ambele se califică, putem avea, în premieră, un duel Simona Halep – Emma Răducanu în turul trei din Australia. Campioana de la US Open, britanica Emma Răducanu, a avut parte de un început slab de sezon, cu o înfrângere dureroasă în faţa Elenei Rybakina din Kazahstan. Pentru a avea loc acest duel, jucătoarea de origine română, Emma Răducanu, care este favorită 17, va trebui să treacă de primele două tururi.

Dacă va merge mai departe, Halep ar putea să o întâlnească în optimi pe favorita 3, Garbine Muguruza, iar în sferturi pe Anett Kontaveit din Estonia, favorită 6, sau pe Elena Rybakina din Kazahstan, cap de serie numărul 12. Posibilii adversari în semifinale sunt Aryna Sabalenka din Belarus, favorită 2, și Iga Swiatek din Polonia, cap de serie numărul 7.

Recomandări
  • Simona Halep – Magdalena Frech 6-4, 6-3
  • „Simo”, spectacol total la Australian Open 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și