Închide meniul

Cine sunt principalele adversare ale Simonei Halep la Australian Open 2022. Cu cine se bate românca în primul turneu de Grand Slam al anului

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 ianuarie 2022, 16:54

Cine sunt principalele adversare ale Simonei Halep la Australian Open 2022. Cu cine se bate românca în primul turneu de Grand Slam al anului

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Australian Open 2022

Profimediaimages

Australian Open 2022 propune jucătoare de top. La feminin, Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Anett Kontaveit, Naomi Osaka și Simona Halep sunt așteptate să aibă un parcurs lung la Melbourne. Mai jos, câte ceva despre cele mai tari adversare ale jucătoarei noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine sunt principalele adversare ale Simonei Halep la Australian Open 2022

Ashleigh Barty

Australianca, în fața propriilor fani, e datoare să câștige un Grand Slam pe pâmânturile natale. Barty a câștigat Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021, iar anul acesta l-a început în forță, cu un titlu la Sydney. Lideră în ierarhia WTA, jucătoarea din Australia e principala favorită la primul Grand Slam al anului.

Naomi Osaka

Nipona rămâne o candidată importantă la titlu, în ciuda controverselor în care a fost implicată anul trecut. Osaka, aflată în război cu presa, s-a retras surprinzător de la Roland Garros 2021. Au urmat apoi dezamăgirile de la Jocurile Olimpice și US Open, unde nipona s-a oprit în optimi, și, respectiv, în turul trei. La finalul Grand Slam-ului american, Naomi Osaka a izbucnit în plâns și a declarat că nu știe când va mai juca vreodată tenis. Acum, pe de altă parte, jucătoarea japoneză joacă la turneul ei preferat, fiind campioană la ultimele două ediții la Australian Open.

Anett Kontaveit

Jucătoarea din Estonia a avut un final de 2021 uluitor, reușind să prindă biletul pentru Turneul Campioanelor pe ultima sută de metri, datorită triumfului de la Transylvania Open, la Cluj-Napoca, în fața Simonei Halep! La Turneul Campioanelor, Kontaveit s-a oprit abia în finală, când a cedat, la mare luptă, în fața lui Garbine Muguruza. La Australian Open, Anett Kontaveit promite să fie campioană.

Garbine Muguruza

Jucătoarea iberică a încheiat 2021 cum nu se putea mai bine, reușind să câștige titlul la Turneul Campioanelor. A fost anul în care Muguruza a revenit cu adevărat la forma care a consacrat-o în urmă cu 4-5 ani, când era pe primul loc în ierarhia WTA. Acest progres reușit de iberică poate fi încoronat cu primul ei titlu la Australian Open, după ce, în 2020, pierdea finala în fața Sofiei Kenin.

Reclamă

Aryna Sabalenka

Jucătoarea din Belarus, aflată în apogeul carierei, atacă primul ei titlu de Grand Slam la simplu. Sabalenka a dezamăgit până acum la Australian Open, unde nu a depășit faza optimilor. Dacă va ajunge în ultimul act, ar fi prima ei finală la un turneu de Mare Șlem.

Simona Halep, în formă bună înainte de Australian Open 2022

 Înainte de Melbourne Summer Set 1, Simona Halep câștigase ultimul trofeu la 21 septembrie 2020, la Roma. Anul trecut, Simo a trecut prin cea mai grea perioadă a carierei, fiind măcinată de accidentări. Cea mai grea lovitură a primit-o în mai 2021, când, în urma unei rupturi musculare la gamba stângă, a ratat ulterior Roland Garros și Jocurile Olimpice.

În ciuda problemelor medicale, Halep a încheiat 2021 într-o notă pozitivă, reușind să ajungă în finală la Transylvania Open, unde a pierdut cu Annet Kontaveit, și în semifinale la Linz, unde însă a abandonat ca măsură de precauție. Roadele acelui progres s-au văzut în acest an, unde Halep s-a încoronat campioană la primul turneu din 2022.

Reclamă 4 / 0/3

În drumul spre trofeul de la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep le-a învins pe Destanee Aiava, Gabriela Ruse, Viktorija Golubic, Qinwen Zheng și Veronika Kudermetova. Pe parcursul turneului, Simo a cedat un singur set, în meciul cu Golubic!

Pentru succesul de la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep a fost recompensată cu 31.000 de dolari și 280 de puncte WTA. Pentru româncă a fost a 41-a finală a carierei și al 23-lea titlu WTA câștigat. Simo se pregătește acum de Australian Open, care va debuta pe 17 ianuarie.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și