Închide meniul

Roland Garros 2023 | Iga Swiatek s-a calificat în semifinale. Victorie lejeră cu Coco Gauff! Prima reacţie a numărului 1 WTA

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 7 iunie 2023, 16:51

Roland Garros 2023 | Iga Swiatek s-a calificat în semifinale. Victorie lejeră cu Coco Gauff! Prima reacţie a numărului 1 WTA

Iga Swiatek s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Iga Swiatek, după o victorie / Profimedia Images

Iga Swiatek s-a calificat în semifinale la Roland Garros. Poloneza a învins-o fără probleme în sferturi pe Coco Gauff, scor 6-4, 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În semifinale Iga Swiatek, lider mondial şi favorita numărul 1 la Paris, o va întâlni pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorita numărul 14 a competiţiei.

Iga Swiatek s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2023. Prima reacţie a numărului 1 WTA

Iga Swiatek a lăudat-o pe americancă pentru agresivitatea ei. Doar primul set a fost disputat între cele două jucătoare calificate în sferturile de finală.

Swiatek va juca mâine în semifinale, dar susţine că nu e afectată de acest lucru.

Sunt bucuroasă că azi a fost un meci mai strâns. Faptul că nu voi avea o zi liberă, ştiam de la început că aşa va fi.

Reclamă

Mulţumesc că aţi venit, îmi place să joc la Paris. Voi lucra să ajung să arunc mingile către voi, ne vedem mâine”, a spus Iga Swiatek pentru eurosport.ro după calificarea în semifinale la Roland Garros.

Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros pentru prima oară în carieră. Ea a devenit şi prima jucătoare din Brazilia prezentă în penultimul act de la Paris, în era modernă.

Pentru a atinge semifinalele, jucătoarea de pe locul 14 WTA a trecut de Ons Jabeur, 3-6, 7-6, 6-1, după un meci care a durat două ore şi 31 de minute. De partea cealaltă, şi tunisianca se afla pentru prima oară în sferturile de la Roland Garros.

Reclamă 4 / 0/3

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare, dar şi prima victorie pentru braziliancă. Jabeur le câştigase pe primele două, la Stuttgart 2023 şi la Joue-Les-Tours 2016.

Le mulţumesc tuturor care au venit astăzi pentru a mă sprijini. În turnee de Grand Slam avem şansa de a ne recupera. Am avut o echipă grozavă lângă mine, antrenorul s-a ocupat de mintea mea.

La mijlocul setului 2, antrenorul mi-a arătat ceasul, trecuse o oră. Trebuia să am răbdare. Ea e printre cele mai bune jucătoare de zgură şi eu sunt mândră de mine şi de echipa mea”, a spus Haddad Maia, la Eurosport.

Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul francez

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Openul Francez, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Elina Svitolina. Jucătoarea de pe locul 2 WTA a obţinut o victorie categorică, scor de 6-4, 6-4, după o oră şi 38 de minute.

Aşa cum era de aşteptat, la final ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus. Pentru gestul ei, Svitolina a fost huiduită de publicul de pe terenul central.

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an. Sportiva din Odesa, cu trei sferturi de finală la Roland Garros în cariera sa, nu a jucat în circuit timp de un an, reluând competiţia în aprilie 2023, după ce a adus pe lume o fetiţă, Skai, tatăl fiind jucătorul francez Gael Monfils.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și