Închide meniul

Alize Cornet s-a retras din tenis! Recordul incredibil cu care îşi încheie cariera jucătoarea din Franţa

Alex Masgras Publicat: 28 mai 2024, 16:05

Reclamă
Alize Cornet s-a retras din tenis! Recordul incredibil cu care îşi încheie cariera jucătoarea din Franţa

Alize Cornet s-a retras din tenis! Recordul incredibil cu care îşi încheie cariera jucătoarea din Franţa

Alize Cornet, după ultimul meci al carierei / Profimedia

Alize Cornet s-a retras din tenis după meciul cu Qinwen Zheng, din primul tur de la Roland Garros. Finalista din acest an de la Australian Open s-a impus cu 6-2, 6-1, după o oră şi 24 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Cornet, duelul de pe arena Philippe Chatrier a fost ultimul din cariera sa. În vârstă de 34 de ani, Cornet se retrage din activitate cu un record incredibil în turneele de Grand Slam.

Alize Cornet s-a retras din tenis! Recordul incredibil cu care îşi încheie cariera jucătoarea din Franţa

Odată cu retragerea din activitate, Alize Cornet încheie o serie incredibilă de 69 de prezenţe la rând pe tabloul principal în turneele de Grand Slam. Acesta este un record atât în tenisul feminin, cât şi în cel masculin. Ultima oară când Alize Cornet nu s-a aflat pe tabloul princial al unui turneu de Grand Slam se întâmpla la US Open 2006.

După meciul cu Zheng a avut loc o scurtă ceremonie pentru Cornet. Cea mai bună clasare a ei în clasamentul WTA a fost locul 11. De asemenea, ea mai are în palmares 6 titluri WTA şi trofeul Billie Jean King Cup alături de Franţa.

Reclamă
Reclamă 4

Cea mai bună performanţă a sa în turneele de Grand Slam este sfertul de finală de la Australian Open 2022, după o victorie incredibilă cu Simona Halep în optimile de finală. De asemenea, ea a ajuns cel puţin în optimi la toate cele patru turnee de Grand Slam şi este singura jucătoare care a învins-o pe Serena Williams de trei ori la rând, în condiţiile în care americanca era numărul 1 mondial. Tot Alize Cornet a pus capăt şi seriei de 37 de victorii a Igăi Swiatek.

Rafael Nadal, eliminat în primul tur la Roland Garros

Rafael Nadal şi-a găsit cu greu cuvintele, după eşecul cu Alexander Zverev. Acesta şi-a felicitat adversarul pentru victorie şi s-a declarat recunoscător pentru susţinerea de care a avut parte la Paris.

Campionul iberic a declarat că se simte mai bine, din punct de vedere fizic, însă chiar şi aşa, sunt şanse mici să mai joace şi anul viitor la Roland Garros. Acesta speră că va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, care se dispută tot pe arenele din complexul de la Roland Garros.

Reclamă

„Vreau să vă mulțumesc tuturor. Îmi e greu să vorbesc. Nu știu dacă e ultima dată când voi fi aici, în fața voastră. Îmi e greu să vorbesc de ce simt. Mă bucur că am simți dragostea oamenilor, în locul în care-l iubesc cel mai mult. Vreau să-l felicit pe Sacha Zverev. Îți doresc mult succes. Știu cât de greu ți-a fost în 2022.

Eu am trecut printr-o perioadă grea, cu multe accidentări. Am visat să fiu aici din nou, a fost un prim tur greu. Am fost competitiv, am avut șanse, dar a fost greu. E greu să spun ce va fi în viitor. E o mare șansă să nu mai revin aici, dar nu pot spune 100%. Mă simt mai bine, dar poate în două luni voi spune că e suficient. Nu știu. Sper să mă întorc aici la Jocurile Olimpice.

Nu puteam visa să câștig atâtea trofee. A fost ceva minunat. Vreau să vă mulțumesc tuturor”, a declarat Rafael Nadal, conform eurosport.ro.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:01

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

22:56

„Incredibil! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!” Meciul de la EURO 2024 care l-a şocat pe Marius Şumudică

22:52

Gigi Becali a dezvăluit că Daniel Popa are deja probleme la FCSB! Ce se întâmplă cu noul atacant al campioanei

22:31

Sepsi a condus-o pe Ferencvaros cu 4-0, însă scorul final a surprins pe toată lumea! Ce a reușit campioana din Ungaria

22:30

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

22:14

„Mitralieră atomică!” Gigi Becali, „cucerit” de Alex Băluță! Pe ce poziție va juca la FCSB, după venirea lui Marius Ștefănescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și