Închide meniul
VIDEO

Cori Gauff a început sa plângă după ce a pierdut finala Roland Garros 2022. Mesaj superb pentru Iga Swiatek

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 iunie 2022, 18:20

Cori Gauff a început sa plângă după ce a pierdut finala Roland Garros 2022. Mesaj superb pentru Iga Swiatek

Cori Gauff a pierdut finala Roland Garros 2022 cu Iga Swiatek

Discursul lui Cori Gauff după ce a pierdut finala Roland Garros 2022 / Profimedia

Cori Gauff a început să plângă după ce Iga Swiatek a învins-o în finala Roland Garros 2022. Pentru jucătoarea de 18 ani a fost prima dată când a ajuns în ultimul act al unui turneu de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Este prima dată pentru mine. În primul rând vreau să o felicit pe Iga, domină tenisul feminin. Probabil va mai juca multe finale de Grand Slam, sper că şi împotriva mea. Îmi pare rău că nu am putut să câştig astăzi, dar vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut.

Cori Gauff a început sa plângă după ce a pierdut finala Roland Garros 2022

Vreau să mulțumesc echipei mele, nu am reușit să câștig astăzi (n.r. – izbucnește în plâns). Voi, fanii şi familia mea, mă ajutaţi atât de mult. Sper ca asta să fie prima finală dintr-o serie lungă pentru mine. M-ați ajutat foarte mult în acest an. Vă mulţumesc celor care aţi fost în tribună la această finală. Multă lume m-a susţinut, mulţumesc!”, a spus Cori Gauff, conform eurosport.ro.

Iga Swiatek: „Cori, cu siguranţă vei găsi drumul pentru a câştiga un Grand Slam!”

Swiatek a felicitat-o pe Cori Gauff la finalul meciului. Poloneza e sigură că tânăra sportivă din SUA va câștiga la un moment un turneu de Grand Slam.

Reclamă

„Îmi cer scuze că am început să plâng. Vreau în primul rând să o felicit pe Cori. Cu siguranţă vei găsi drumul pentru a câştiga un Grand Slam. Vreau să-mi felicit echipa, fără voi evident nu aş fi fost unde sunt. Simt că munciţi din greu, la fel şi eu, totul se leagă.

Tată, nu aş fi fost pe lume fără tine, îţi mulţumesc pentru tot. Acum simt că am făcut totul pentru a ajunge aici, chiar dacă au fost şi perioade mai grele. Mă bucur că văd atâtea steaguri poloneze. Mă bucur atât de mult că avem atât de mulţi suporteri polonezi.

Abia aştept să mă întorc aici. Doamne (n.r. emoţionată, a început să plângă)! În final, vreau în final să spun câteva cuvinte Ucrainei, sper ca toată lumea să fie putenică acolo (n.r. este aplaudată la scenă deschisă). Speram ca, în momentul în care voi câştiga un nou turneu, situaţia să fie mai bună”, a spus Iga Swiatek, conform eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek, 35 de victorii la rând și 6 turnee câștigate

Iga a egalat cea mai lungă serie de victorii (35) din acest secol, reuşită de Venus Williams în 2000, între Wimbledon şi turneul de la Linz.

Totuşi, actualul număr 1 mondial mai are încă un drum foarte lung de parcurs până s-o ajungă din urmă pe deţinătoarea recordului de victorii consecutive de la crearea WTA în 1973, Martina Navratilova, autoarea unei serii de 74 de succese la rând între 1983 şi 1984.

Poloneza a mai câștigat Roland Garros 2020. Înainte de competiția de la Paris, ea mai cucerit titlurile de campioană și la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma, având în total 6 turnee la rând câștigate.

Swiatek e doar a zecea jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri Roland Garros la simplu în Era Open (din 1968 până în prezent). Swiatek, care a împlinit 21 de ani marți, este a patra cea mai tânără jucătoare care a triumfat de cel puțin două ori la Paris, fiind întrecută doar de Monica Seleș, Stefanie Graf și Chris Evert.

Swiatek este, de asemenea, cea mai tânără jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri de Grand Slam în ultimii 16 ani, de la Maria Sharapova, care a cucerit al doilea titlu de Grand Slam la vârsta de 19 ani, la US Open, în 2006.

Reclamă
Recomandări
  • Cori Gauff a pierdut finala Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și