Închide meniul

CTP, dezamăgit de ceea ce a văzut la Simona Halep la Roland Garros 2022: „Nu posedă aşa ceva”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 mai 2022, 13:37

CTP, dezamăgit de ceea ce a văzut la Simona Halep la Roland Garros 2022: „Nu posedă aşa ceva

CTP, dezamăgit de performanţa slabă a Simonei Halep la Roland Garros 2022

Simona Halep în timpul unei partide/ Profimedia

CTP este dezamăgit de eliminarea suferită de Simona Halep, după ce a văzut meciul româncei din turul doi de la Roland Garros 2022. Constănţeanca a fost învinsă de Qinwen Yheng, scor 6-2, 2-6, 1-6.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristian Tudor Popescu a încercat să găsească soluţii pentru jocul slab prestat de Simona Halep la ediţia din acest an de Roland Garros. Jurnalistul este de părere că Simonei îi va fi din ce în ce mai greu să revină la jocul său din 2018 şi 2019, atunci când cucerea două titluri de Grand Slam, Roland Garros (2018), şi Wimbledon (2019).

CTP, dezamăgit de ceea ce a văzut la Simona Halep la Roland Garros 2022

Cristian Tudor Popescu consideră că Halep nu-şi asumă aceleaşi riscuri pe care şi le asuma în perioada glorioasă a carierei sale. Deşi nu a avut puncte de apărat în acest sezon de Roland Garros, top 10 ste tot mi departe de Halep, din cauza jocului slab prestat în ultima perioadă.

„A fost apăsător, una dintre înfrângerile cele mai întristătoare ale Simonei, pentru că e important și cum pierzi, nu numai că ai pierdut. Ea joacă acum, dacă trasăm imaginar, pe un teren mai îngust decât terenul real, pentru că riscă prea puțin. Nu schimbă direcția prima, nu își asumă lovituri decisive, riscante, dar care pot să aducă winnere”, a declarat CTP, conform sport.ro.

De asemenea, ziaristul a făcut o comparaţie cu unul dintre turneele mari făcute e Halep, Australian Open 2018, unde a reuşit să joace finala, şi este de părere că tensiul practicat acum este în extrema opusă faţă de cel practicat în urmă cu 4 ani la Antipozi

Reclamă

„Facem o comparație numerică, în meciul cu Lauren Davis de la Australian Open 2018, Simona Halep a executat în jur de 50 de lovituri direct câștigătoare. A avut un număr asemănător, în meciul cu Angelique Kerber, la fel în meciul cu Muguruza, din semifinala de la Roland Garros. Acum, nu reușește să depășească borna de 10 lovituri direct câștigătoare per meci”, a mai spus Cristian Tudor Popescu pentru sursa citată mai sus.

CTP a căutat soluţii pentru jocul slab practicat de Halep

Cristian Tudor Popescu a identificat câteva alternative care i-ar putea fi de folos lui Halep. Însă, pe parcursul carierei, Simo a demonstrat că nu posedă toate loviturile care s-ar putea plia pe diferite situaţii ivite în partide.

„În astfel de situații, sunt 2 soluții prin care poți să contracarezi asta: faci un pas în față și iei mingea din urcare sau, dacă ai picioare foarte bune, te duci în spate, în zona ‘Nadal-Medvedev’, după arbitri de linie, și liftezi și tu, într-un schimb nu prea plăcut de privit, dar asta e, aștepți ocazia de atac. Ar mai fi o a treia posibilitate, slice-ul, dar Simona nu posedă așa ceva”, a declarat CTP.

Reclamă 4 / 0/3

CTP, anunț radical după ce Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros 2022

Jurnalistul spune că „Simo” a revenit la „tenisul ei vechi”, iar din acest motiv „nu mai poate emite pretenții” să ajungă pe primele locuri din clasamentul WTA.

În același timp, CTP a fost impresionat de Qinwen Zheng, tânăra de 19 ani aflată la cel de-al doilea Grand Slam al carierei.

„Cu tristețe am văzut acest meci. Oricum, nu-mi puneam mari speranțe. Pentru că am văzut-o pe Zheng cum a jucat în turul precedent și, mai îngrijorător, am văzut-o pe Simona cum a jucat la Paris cu Schunk. Halep a revenit la jocul ei conservator, de siguranță, pe care îl știm de ani și ani, și care nu o mai ajută în acest moment, nu mai poate ajunge nici măcar în sferturi la un turneu important cu un asemenea joc”, a declarat CTP pentru digisport.ro.

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros 2022

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros 2022! Cap de serie numărul 19, jucătoarea noastră a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1, de jucătoarea chineză Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Este prima dată când campioana română părăseşte în această fază openul francez, din 2015. La vremea respectivă, Halep era învinsă în minimum de seturi de Mirjana Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6.

CTP s-a declarat dezamăgit în momentul în care a analizat meciurile făcute de Simona Halep la Roland Garros 2022.

Recomandări
  • CTP este dezamăgit de performanţa slabă a Simonei Halep
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și