Închide meniul

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră, după ce a fost eliminată de la Roland Garros 2022

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 30 mai 2022, 18:54

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră, după ce a fost eliminată de la Roland Garros 2022

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră

Irina Begu, bucurie în timpul unui meci / Profimedia

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră, după ce a fost eliminată în optimile de finală de la Roland Garros 2022. Românca putea să câştige o sumă uriaşă dacă o învingea pe Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la duelul de azi, cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Roland Garros a fost în 2016, când a ajuns în optimile de finală. Atunci, Begu a fost învinsă de Shelby Rogers, după ce a trecut de Mattek, Vandeweghe şi Beck.

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră la Roland Garros 2022

Irina Begu putea da marea lovitură dacă se califica în sferturile de finală. Românca putea să câştige 380.000 de euro şi 360 de puncte WTA. Chiar şi aşa, sportiva noastră va primi o sumă uriaşă. Este vorba de 189.000 de euro, la care se adaugă şi 240 de puncte în clasamentul WTA.

În 2016, când a ajuns în optimi, sportiva noastră a încasat o altă sumă uriaşă, 172.844 euro.

Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare din lume

Jessica Pegula, aflată pe locul 11 în clasamentul mondial, nu duce însă lipsă de bani. Ea este cea mai bogată jucătoare din circuit. Jessica este fiica miliardarului Terrence Pegula, a cărui avere este estimată la 5,5 miliarde de euro.

Reclamă

Magnatul american se află pe locul 434 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. El deține renumita echipă de fotbal american, Buffalo Bills.

Până acum, Jessica Pegula a cucerit un singur titlu și a câștigat aproximativ 4 milioane de euro din tenis. Jucătoarea de 28 de ani se află la cea mai bună clasare a carierei, în WTA.

Begu a riscat să fie descalificată la Roland Garros 2022

Irina Begu a scăpat de descalificare la Roland Garros 2022, după un moment nefericit ce a avut loc în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, atunci când românca era condusă cu 2-0. Din nefericire, Irina a dat cu racheta de pământ, lângă scaun, şi racheta a sărit în tribună, în primul rând şi a atins un spectactor.

Reclamă 4 / 0/3

După mai multe minute în care arbitrul stat de vorbă cu supervizorul, cei doi au ajuns la concluzia că a fost vorba doar de o neglijenţă şi Irina Begu a scăpat doar cu un avertisment.

Organizatorii au anunţat că Irina Begu a primit o amendă de 10.000 de euro, după ce a lovit, din greşeală, un copil.

Irina Begu, prima reacţie după ce a lovit un copil cu racheta la Roland Garros 2022

”A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului. De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta… A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Irina Begu, potrivit eurosport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:25 LIVE TEXTFarul – Rapid 2-1. Inspiraţie uriaşă pentru Gică Hagi! Luca Andronache, primul său gol în Liga 1 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 Vezi toate știrile
Citește și