Închide meniul

Roland Garros 2021 | Tamara Zidansek, prima semifinalistă. Slovena care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, victorie cu 8-6 în decisiv

Mihai Ispas Publicat: 8 iunie 2021, 16:24

Reclamă
Roland Garros 2021 | Tamara Zidansek, prima semifinalistă. Slovena care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, victorie cu 8-6 în decisiv

Profimedia

Tamara Zidansek, în semifinale la Roland Garros

Tamara Zidansek este prima semifinalistă la Roland Garros. Slovena de pe locul 85 WTA s-a calificat în premieră în această fază a competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tamara Zidansek, prima semifinalistă la Roland Garros

Ea a învins-o, marţi, în sferturi, cu scorul de 7-5, 4-6, 8-6, pe Paula Badosa (Spania), locul 35 WTA şi cap de serie numărul 33, informează news.ro. La rândul ei, Badosa a eliminat-o la Paris pe Ana Bogdan.

În vârstă de 23 de ani, Tamara Zidansek este prima jucătoare care a acces în penultimul act. Ea va evolua cu învingătoarea din meciul Elena Rîbakina (Kazahstan), locul 22 WTA şi cap de serie numărul 21 – Anastasia Pavliucenkova (Rusia), locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, care are loc tot marţi.

După meciul cu Sorana Cîrstea, Zidansek a devenit prima slovenă care atinge faza sferturilor de finală la un turneu de Grand Slam. Până acum, ea nu a trecut niciodată de turul al doilea la un „major”, în opt prezenţe pe tabloul principal.

Sorana Cîrstea, eliminată din turneu de Tamara Zidansek

Meciul din optimile de finală de la Roland Garros, dintre Sorana Cîrstea şi Tamara Zidansek, s-a terminat cu victoria slovenei în două seturi: 7-6, 6-1.

Reclamă
Reclamă 4

Cîrstea a condus cu 5-4 şi a avut o şansă de a câştiga primul set. Zidansek s-a impus până la urmă în tie-break, iar actul secund a fost fără istoric. Meciul a durat 1 oră şi 26 de minute.

Sorana pleacă acasă cu un cec de 170 de mii de euro, cel mai mare premiu al carierei. Cea mai bună performanţă la Paris rămâne cea din 2009, când a ajuns până în sferturile de finală.

Cîrstea va reveni printre primele 50 de jucătoare ale lumii, după parcursul de la Roland Garros. În acest sezon, ea a câştigat trofeul la Istanbul şi a jucat finala la Strasbourg.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50 26 iul.

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și