Închide meniul

Simona Halep, misiune teribilă în lupta pentru trofeul de la Roland Garros 2022. Cum arată traseul spre finală al româncei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 mai 2022, 10:09

Simona Halep, misiune teribilă în lupta pentru trofeul de la Roland Garros 2022. Cum arată traseul spre finală al româncei

Simona Halep, misiune teribilă în lupta pentru trofeul de la Roland Garros 2022

Simona Halep se pregăteşte pentru Roland Garros / Profimediaimages

Simona Halep, misiune teribilă la Roland Garros 2022. Românca de pe locul 19 WTA şi-a aflat adversara din primul tur. Se va duela cu croata Ana Konjuh (66 WTA). Nu a avut noroc la tragerea la sorţi şi o aşteaptă un traseu extrem de dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Simo” va încerca să reediteze performanţa din 2018, când a câştigat turneul parizian. Campioana noastră a mai jucat alte două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Dacă va reuşi să o învingă pe Konjuh, în manşa inaugurală, se va duela cu câştigătoarea confruntării dintre Maryna Zanevska (65 WTA) şi Qinwen Zheng (74 WTA).

Simona Halep, misiune teribilă la Roland Garros 2022

În turul 3, Halep ar putea da peste Jelena Ostapenko sau Alize Cornet. Cu Ostapenko a pierdut în semifinale la Dubai, în luna februarie, iar pe franţuzoaică tocmai a învins-o la Roma.

Problemele încep cu adevărat pentru Simona în optimile de finală, acolo unde o poate avea adversară pe cea mai în formă jucătoare a momentului din tenisul mondial. Este vorba de liderul WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 20 de ani trece printr-un moment extraordinar.

Iga Swiatek a jucat în nouă meciuri pe zgură, în acest sezon, şi în unul singur a pierdut un set. Are 28 de meciuri consecutive câştigate în 2022, perioadă în care a cucerit trofeele puse în joc la Qatar, Indian Wells, Miami Open, Stuttgart şi Roma.

Reclamă

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai duelat de patru ori şi este egalitate la meciurile directe. Au fost adversare chiar la Indian Wells 2022, acolo unde sportiva poloneză s-a impus în minimum de seturi. Swiatek a câştigat cu 7-6, 6-4 şi s-a calificat în finală.

Dacă va reuşi să îşi ia revanşa la Roland Garros, Halep ar putea să joace în sferturile de finală cu Jessica Pegula, Karolina Pliskova sau Ekaterina Alexandrova. Dacă „Simo” va ajunge în semifinale, acolo sunt şanse să îi fie adversară Aryna Sabalenka, Paula Badosa sau Danielle Collins. În finală ar putea să o aştepte Garbine Muguruza, Ons Jabeur, Belinda Bencic sau Amanda Anisimova.

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros se va disputa între 22 mai şi 5 iunie. Câştigătoarea va obţine un cec de 2.200.000 de euro!

Reclamă 4 / 0/3

Ce adversare vor avea româncele la Roland Garros 2022

În primul tur de la Roland Garros, o misiune mai grea decât Simona Halep o vor avea celelalte românce. Irina Begu va juca cu Jasmine Paolini (57 WTA), Ana Bogdan se va duela cu Victoria Azarenka (66 WTA), iar Gabriela Ruse o va întâlni pe Elise Mertens (33 WTA). Sorana Cîrstea va juca cu Maria Tatjana, 107 WTA.

  • Irina-Camelia Begu (62 WTA) – Jasmine Paolini (Italia, 57 WTA)
  • Simona Halep (19 WTA) – Ana Konjuh (Croația, 66 WTA)
  • Ana Bogdan (91 WTA) – Victoria Azarenka (Belarus, 15 WTA)
  • Sorana Cîrstea (27 WTA) – Maria Tatjana (Germania, 107 WTA)
  • Elena-Gabriela Ruse (52 WTA) – Elise Mertens (Belgia, 33 WTA)

Una dintre jucătoarele din calificări care vor fi distribuite pe tabloul principal este Irina Bara, locul 114 WTA.

Are şanse să ajungă pe tabloul principal şi Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15 în calificări. Ea va juca vineri în ultimul tur al calificărilor, împotriva sportivei Mirjam Bjorklund (Suedia, 150 WTA şi favorită 31).

Ilie Năstase, sfat pentru Simona Halep

Nasty susţine că Simo ar trebui să evolueze în mai puţine turnee, în fiecare an. Până acum, Simo a fost prezentă la şapte turnee, câştigând unul, Melbourne Summer Set 1. Ea şi-a mai trecut în cont semifinale la Indian Wells şi la Dubai şi sferturi la Madrid.

Nu trebuie să revină în top 10. A fost numărul 1 şi, când a fost numărul 1 nu mai contează. I-am mai spus eu, trebuie să ia turneele mari. Sunt cele 4 turnee de Grand Slam, dar probabil că e o regulă, dacă nu joci 14 turnee, nu îţi dau puncte. Probabil că d-asta şi joacă.

Toată lumea spune de Halep că bate 3-0, ca la fotbal. Lăsaţi-o să joace, are un antrenor acum care îi convine. Au trecut două turnee, doar nu a pierdut totul. Serviciul 2 e mai puternic, nu putem după două săptămâni să fie numărul 1. A petrecut mult timp cu Cahill, e greu să îmi dau cu părerea, cu Mouratoglou e la început”, a spus Ilie Năstase.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și