Închide meniul
UPDATE

Sorana Cîrstea, în turul 2 de la Roland Garros, după 6-3, 6-3 cu Tatjana Maria! Prima româncă în runda a doua

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 mai 2022, 12:40

Sorana Cîrstea, în turul 2 de la Roland Garros, după 6-3, 6-3 cu Tatjana Maria! Prima româncă în runda a doua

Sorana Cîrstea - Tatjana Maria, la Roland Garros 2022

Sorana Cîrstea, la Roland Garros / Profimediaimages

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Tatjana Maria, cu un convingător 6-3, 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîrstea va evolua în manşa următoare cu americanca Sloane Stephens, locul 64 WTA, sau cu o altă jucătoare germană, Jule Niemeier, locul 102 WTA, venită din calificări.

Sorana Cîrstea, în turul 2 de la Roland Garros, după 6-3, 6-3 cu Tatjana Maria

Calificarea în turul secund este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

Tot pe terenul 6, pe care a jucat Sorana Cîrstea, după două meciuri de simplu masculin, Gabriela Ruse, locul 52 mondial, va evolua împotriva sportivei belgiene Elise Mertens, locul 33 WTA şi cap de serie 31.

Reclamă

LIVE SCORE Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-3, 6-3

Update: Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-3, 6-3. Sori e în turul 2 de la Roland Garros

Update: Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-3. Românca şi-a trecut în cont primul set. S-a impus fără mari emoţii, după 31 de minute!

Update: Sorana are un start excelent de meci. A câştigat primele trei game-uri şi conduce acum cu 4-1!

Reclamă 4 / 0/3

Update: A început meciul Soranei!

Sorana Cîrstea a ajuns până în sferturile de finală de la Roland Garros, în 2009. A fost eliminată atunci de Samantha Stosur şi a semnat cea mai bună performanţă, din carieră, pe zgura pariziană. Anul trecut a ajuns până în „optimi”. Le-a eliminat pe Johanna Konta, Martina Trevisan şi Daria Kasatkina, dar a cedat în două seturi cu Tamara Zidansek (6-7, 1-6).

Tot astăzi îşi va face apariţia la fileu şi o altă jucătoare din România. Gabriela Ruse (52 WTA) va avea viaţă grea împotriva Elisei Mertens. Meciul este programat să înceapă în jurul orei 17:30.

Ce adversare au româncele la Roland Garros 2022

Simona Halep, 19 WTA, este cotată cu şansa a doua la câştigarea trofeului de la Roland Garros. Se va duela cu Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA), după ce Ana Konjuh (Croația, 66 WTA) s-a retras. O misiune mai grea decât Simona Halep o vor avea celelalte românce. Irina Begu va juca cu Jasmine Paolini (57 WTA), Ana Bogdan se va duela cu Victoria Azarenka (66 WTA), iar Gabriela Ruse o va întâlni pe Elise Mertens (33 WTA). Sorana Cîrstea va juca cu Maria Tatjana, 107 WTA.

Irina-Camelia Begu (62 WTA) – Jasmine Paolini (Italia, 57 WTA)
Simona Halep (19 WTA) – Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA)
Ana Bogdan (91 WTA) – Victoria Azarenka (Belarus, 15 WTA)
Sorana Cîrstea (27 WTA) – Maria Tatjana (Germania, 107 WTA)
Elena-Gabriela Ruse (52 WTA) – Elise Mertens (Belgia, 33 WTA)
Irina Bara (114 WTA) – Yulia Putintseva (Kazahstan, 37 WTA)

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de la Roma

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 1.000 de la Roma. Ea a fost învinsă cu scorul de 6-0, 7-6 (1), de Ons Jabeur din Tunisia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9, după un meci care a durat o oră şi 16 minute.

Cîrstea a fost condusă cu 6-0, 5-2, cu două break-uri, dar a avut o revenire spectaculoasă până la 5-5, scor la care a servit şi a fost din nou condusă, 0-40. Ea a anulat toate mingile de break ale adversarei şi a preluat pentru prima dată conducerea în acest meci.

Reclamă

Obosită după ce a câştigat Madrid Open, Jabeur s-a salvat cu jocul ei tehnic, în care abundă loviturile scurte. Jucătoarea tunisiană a dus setul în tie-break, pe care l-a încheiat cu 7-1, după puţin peste 75 de minute de joc.

Pentru participarea la turneul din capitala Italiei, Cîrstea va primi un premiu de 9.456 de euro şi un punct WTA.

Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, s-a retras de la Roland Garros

Ana Konjuh (Croația, 66 WTA), adversara Simonei Halep din primul tur de la Roland Garros, s-a retras. Astfel, campioana noastră va debuta contra lui Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA), jucătoare acceptată pe tablou ca lucky-loser.

Noua adversară a Simonei nu s-a aflat niciodată în Top 100 WTA. Confruntarea cu Simona Halep va fi prima pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Dacă va trece de Ana Konjuh, Simona Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.

„Simo” va încerca la Roland Garros 2022 să reediteze performanţa din 2018, când a câştigat turneul parizian. Campioana noastră a mai jucat alte două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017.

În turul 3, Halep ar putea da peste Jelena Ostapenko sau Alize Cornet. Cu Ostapenko a pierdut în semifinale la Dubai, în luna februarie, iar pe franţuzoaică tocmai a învins-o la Roma.

Problemele încep cu adevărat pentru Simona în optimile de finală, acolo unde o poate avea adversară pe cea mai în formă jucătoare a momentului din tenisul mondial. Este vorba de liderul WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 20 de ani trece printr-un moment extraordinar.

Recomandări
  • Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-3, 6-3
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m Vezi toate știrile
Citește și