Închide meniul

Elena Rybakina, pregătită pentru duelul „de foc” cu Simona Halep, de la Wimbledon 2022: „Asta e cheia mea, evident”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 iulie 2022, 12:05

Elena Rybakina, pregătită pentru duelul „de foc cu Simona Halep, de la Wimbledon 2022: „Asta e cheia mea, evident

Elena Rybakina se va duela cu Simona Halep în semifinale la Wimbledon 2022

Elena Rybakina, în timpul unui interviu la Wimbledon / Profimedia

Elena Rybakina a anunțat că este pregătită pentru duelul „de foc” cu Simona Halep, din semifinalele de la Wimbledon 2022. Jucătoarea născută la Moscova a dezvăluit care este „cheia” din jocul său și a avut un discurs superb la adresa campioanei noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep și Elena Rybakina se vor duela în semifinalele de la Wimbledon 2022. Meciul se va disputa de la ora 17:30 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Elena Rybakina, pregătită pentru duelul „de foc” cu Simona Halep, de la Wimbledon 2022

Rybakina, sportiva de 23 de ani care în prezent reprezintă Kazahstanul, spune că „cheia” jocului ei este reprezentată de serviciul său și stilul agresiv. De asemenea, viitoarea adversară a Simonei se caracterzizează drept o jucătoare calmă.

Elena Rybakina a avut cuvinte uriașe și la adresa Simonei Halep, pe care a descris-o drept „o campioană incredibilă”:

„Cheia, evident, este serviciul meu, jocul meu agresiv. Ea este o campioană incredibilă. Se mișcă foarte bine, citește jocul. Eu doar încerc să dau tot ce am mai bun, să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile. Indiferent de ce se întâmplă, rămân calmă, joc de la punct la punct.”, a spus Elena Rybakina, înaintea meciului cu Simona Halep, citată de eurosport.ro.

Reclamă

Elena a concurat totuși pentru Rusia, în perioada 2013-2018, dar și-a schimbat apoi cetățenia. Altfel, și ea ar fi fost interzisă la competiția de la All England Club, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Elena Rybakina, întrebată dacă se simte rusoaică

„M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. – interdicția pentru sportivii din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Reclamă 4 / 0/3

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea”, a spus Rybakina, citată de The Guardian.

Simona Halep, coșmarul adversarelor de la Wimbledon 2022! Ce poreclă a primit

„Simo” a avut prestații magice la Londra și a ajuns în semifinale fără să cedeze vreun set. Sportiva din Constanța și-a dominat clar adversarele, iar evoluțiile sale fantastice i-au impresionat și pe jurnaliștii din străinătate.

Simona Halep a fost supranumită „ucigașa tăcută” în presa internațională:

„Ucigașa tăcută, Simona Halep! N-a pierdut timpul cu Amanda Anisimova cu o victorie cu 6-2, 6-4 și s-a calificat în semifinalele Wimbledon”, a notat publicația Sportstar, care a publicat un videoclip cu un punct fabulos câștigat de sportiva noastră în duelul din sferturi.

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinale la Wimbledon 2022

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, iar jucătoarea noastră conduce cu 2-1. Cele două s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când sportiva din Constanța s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a eliminat pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să piardă vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set cedat de sportiva din Kazahstan a venit în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Reclamă

Bookmakerii o consideră favorită clară pe „Simo” în duelul cu Rybakina. 1.36 este cota campioanei noastre pentru meciul din semifinale, în timp ce adversara româncei va porni cu 3.30. Pentru o victorie cu 2-0 a Simonei Halep, bookmakerii au oferit cota 1.85.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon 2022 se vor duela Ons Jabeur și Tatjana Maria.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și