Închide meniul

Iga Swiatek s-a calificat în turul secund la Wimbledon 2022. A ajuns la 36 de victorii consecutive în circuit

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 iunie 2022, 17:38

Iga Swiatek s-a calificat în turul secund la Wimbledon 2022. A ajuns la 36 de victorii consecutive în circuit

Iga Swiatek s-a calificat în turul secund la Wimbledon

Iga Swiatek, la Wimbledon 2022/ Profimedia

Iga Swiatek s-a calificat în turul secund la Wimbledon 2022. Liderul mondial a doborât recordul lui Venus Williams de 35 de victorii consecutive, cu succesul din prima rundă de la All England Club ajungând la 36 de victorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek a învins-o clar pe Jana Fett în minimum de seturi, scor 6-0, 6-3, şi şi-a asigurat prezenţa în turul secund de la Wimbledon. Liderul mondial este favorită la cucerirea titlului pe iarba londoneză.

Iga Swiatek s-a calificat în turul secund la Wimbledon 2022

Iga Swiatek o va întâlni pe luckyloser-ul Lesley Pattinama, ocupanta locului 138, care a învins-o în primul tur pe beneficiara unui wildcard, Sonay Kartal, în set decisiv.

Prin victoria din primul tur de la Wimbledon, Iga Swiatek a doborât recordul deţinut de Venus Williams, de 35 de victorii consecutive. Din 1997, de la Martina Hingis, nicio jucătoare nu a obţinut 36 de victorii consecutive în circuit.

Reclamă

Liderul WTA nu a avut emoţii la debutul la Wimbledon 2022. Primul set a fost la discreţia jucătoarei din Polonia, pe care l-a câştigat la 0. În începutul setului doi, Iga a avut ceva probleme, şi s-a văzut condusă cu 3-1. În cele din urmă, poloneza s-a impus cu 6-3.

Simona Halep – Karolina Muchova LIVE TEXT | Cine este adversara Simonei

Simona Halep și Karolina Muchova se vor duela pentru prima oară în carieră, în primul tur de la Wimbledon 2022, azi, în jurul orei 18:00.

Partida dintre Halep și Muchova este programată a treia pe Terenul 1, după duelul de pe tabloul masculin dintre Berrettini și Garin (15:00) și finalul partidei dintre Korpatsch și Watson (7-6, 5-7).

Reclamă 4 / 0/3

Karolina Muchova are 25 de ani şi este ocupanta locului 82 WTA şi vine după o primă jumătate de sezon modestă. Cea mai bună performanţă este turul 3 de la Roland Garros şi Miami.

La Wimbledon, Muchova a atins în două rânduri faza sferturilor. Ultima oară, chiar anul trecut, când a fost învinsă de Angelique Kerber, după ce le-a eliminat Zhang, Giorgi, Pavlyuchenkova şi Badosa.

Simona Halep a vorbit despre accidentarea de la Bad Homburg

Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg din cauza unor dureri la gât, dar a anunțat, cu o zi înaintea meciului cu Karolina Muchova, că, în proporție de 95%, problemele au dispărut.

“Pot să mișc gâtul. 95% mi-a trecut durerea. Mai am o zi să mă recuperez, dar mă simt foarte bine și abia aștept să încep turneul. Au trecut 3 ani de când n-am mai jucat aici. A fost cel mai bun meci al carierei (n.r. – finala Wimbledon 2019), am amintiri fantastice. Abia aștept să joc din nou, să intru din nou pe teren și sper să mă simt bine pentru că e locul meu favorit.

După acel moment la Roland Garros (n.r. – eliminarea din acest an) nu am luat pauză. Am vrut să muncesc cât mai mult, am mers două zile acasă, apoi m-am întors la Paris, la Patrick (n.r. – Mouratoglou), și nu am renunțat. Mi-am spus că trebuie să muncesc cât mai mult.

Acum mă simt mai puternică, și din punct de vedere emoțional. Chiar dacă nu mă aștept la ceva anume, sunt pregătită să joc cel mai bun tenis al meu. De câte ori câștigi un turneu și te întorci după aceea ai un moral mai bun. Dar nu e ușor, știu acest turneu, e dificil să joci pe iarbă. O să lupt și o să încerc să câștig primul meci.”, a spus Simona Halep, pentru eurosport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și