Închide meniul

Mats Wilander şi Alex Corretja, impresionaţi de Simona Halep: „E o jucătoare completă” / „A reuşit să facă faţă emoţiilor”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 iulie 2022, 17:18

Mats Wilander şi Alex Corretja, impresionaţi de Simona Halep: „E o jucătoare completă / „A reuşit să facă faţă emoţiilor

Mats Wilander şi Alex Corretja, impresionaţi de Simona Halep

Simona Halep, la Wimbledon 2022/ Profimedia

Simona Halep i-a impresionat pe Mats Wilander şi Alex Corretja, în victoria din sferturile Wimbledon 2022. Românca a avut din nou o evoluţie solidă, câştigând după doar o oră şi 5 minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2022. Românca a învins-o pe Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4. Pentru un loc în finala prestigiosului turneu, românca se va duela cu Elena Rybakina.

Mats Wilander şi Alex Corretja, impresionaţi de Simona Halep, după 6-2, 6-4 cu Amanda Anisimova

Mats Wilander a lăudat performanţa obţinută de Simona Halep la Wimbledon 2022. Fostul campion suedez a declarat că românca se află la nivelul său maxim la această ediţie a turneului londonez.

„E o jucătoare completp, serveşte mai bine, vine mai des în faţă. Joacă cel mai bun tenis al său. Ia mingea mai devreme. În aceste condiţii, adversarele încearcă prea mult, ceea ce a făcut şi Anisimova astăzi. Poate că Anisimova ar fi trebuit să joace schimburi mai lungi”, a declarat Mats Wilander, pentru Eurosport.

Totodată, şi Alex Corretja a apreciat performanţa reuşită de Simona Halep. Acesta a remarcat şi mantalul foarte bun avut de Simo în partida din sferturi cu Amanda Anisimova, când americanca a reuşit o serie de trei game-uri consecutive pe final de meci.

Reclamă

„A spus ceva interesant. Am avut nevoie de picioarele mele astăzi. A fost tensionată pe final. E foarte inteligentă, a mizat pe picioarele ei, e fost inteligentă şi a făcut faţă emoţiilor. Picioarele sunt principala armă când ai emoţii. Serveşte mai tare, chiar dacă lansarrea e înaltă. Găseşte mai bine ţintele. Serveşte mai clar şi mai tare. În astfel de momente trebuie să faci faţă emoţiilor negative, iar ea a reuşit să facă asta. Dacă Anisimova ar fi pus mai multă presiune pe final, i-ar fi fost mai greu Simonei să închidă meciul. Simona se simte bine în aceste meciuri, arată bine”, a declarat Alex Corretja, pentru Eurosport.

Fostul jucător spaniol a mai declarat că revenirea Amandei Anisimova de pe final, de la 5-1, la 5-4, s-a datorat faptului că aceasta nu a mai simţit presiunea partidei.

„Anisimova probabil s-a gândit că a pierdut meciul şi a dat drumul la joc. A jucat cu această mentalitate, gândindu-se că nu are nimic de pierdut, ca Rafael Nadal. E bine pentru Simona, chiar dacă a avut un final mai greu de meci”, a mai spus Corretja.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinalele de la Wimbledon 2022

Simona Halep a oferit prima reacţie după calificarea în semifinalele de la Wimbledon 2022. Românca a spulberat-o în sferturile de finală pe Amanda Anisimova, cu 6-2, 6-4 şi e în penultimul act pentru a treia oară în carieră.

„Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoţii. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simţit bine mingea şi nu am ştiut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine.

Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâştig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulţumesc celor din tribune care mă susţin întotdeauna”, a spus Simona Halep, după meci.

Simona Halep a ajuns în semifinalele de la Wimbledon 2022 fără să piardă niciun set. Este a treia oară când Simo se află în penultimul act la All England Club. Prima oară a fost eliminată de Eugenie Bouchard, iar a două oară a trecut de Elina Svitolina.

Recomandări
  • Mats Wilander şi Alex Corretja, impresionaţi de Simona Halep
  • Românca s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și