Închide meniul

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan s-a calificat în turul 3! Revenire superbă a româncei în meciul cu Parks

Alex Masgras Publicat: 6 iulie 2023, 15:14

Reclamă
Wimbledon 2023 | Ana Bogdan s-a calificat în turul 3! Revenire superbă a româncei în meciul cu Parks

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului!

Ana Bogdan, în meciul din turul secund de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan s-a calificat în turul 3! Românca a învins-o pe Alycia Parks din Statele Unite ale Americii, după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea din Sinaia s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-2, după o oră şi 42 de minute. Ana Bogdan ajunge în premieră în turul al treilea de la Wimbledon.

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan s-a calificat în turul 3! Revenire superbă a româncei în meciul cu Parks

Ana Bogdan nu a început bine partida cu Parks. Românca a pierdut primele două ghemuri pe propriul serviciu şi a pierdut setul cu 1-6, în mai puţin de jumătate de oră.

Setul al doilea a început mult mai bine pentru româncă. După un game alb pe propriul serviciu, Ana Bogdan a dat primele semne pe serviciul americancei, în al doilea game al setului, atunci când a avut trei mingi de break. Parks şi-a păstrat serviciul, dar echilibrul în setul secund s-a rupt la 3-2 pentru româncă. Bogdan a mai pierdut un singur game şi a închis setul pe propriul serviciu, la 6-3.

Setul decisiv a început perfect pentru româncă. Ana Bogdan a realizat break-ul chiar din primul game al setului, după care şi-a majorat diferenţa la 4-1. În cele din urmă, Ana Bogdan a câştigat decisivul cu 6-2 şi a ajuns pentru prima oară în cariera sa în turul al treilea de la Wimbledon.

Reclamă

În turul următor, Ana Bogdan va juca cu Lesia Tsurenko (60 WTA), cea care a trecut de Katerina Siniakova (32 WTA), scor 6-4, 6-1. Bogdan şi Tsurenko s-au mai întâlnit o singură dată, în urmă cu 12 ani, pe hard, în Turcia, într-o partidă câştigată de jucătoarea din Ucraina.

Wimbledon 2023 | Reacția Soranei Cîrstea după ce a fost jignită oribil! ”Mesajul a fost unul pozitiv”

Chiar dacă a fost criticată şi jignită în mediul online, acest lucru nu a afectat-o înaintea meciului din primul tur de la Wimbledon, acolo unde a trecut de Tatjana Maria, semifinalista de anul trecut, scor 6-1, 2-6, 6-3, după o oră şi 40 de minute de joc.

La finalul meciului din primul tur, jucătoarea din Târgovişte a venit cu explicaţii. Cîrstea a declarat că a fost impresionată de de eleganţa şi clasas spectatorilor de la All England Club şi că mesajul pe care a vrut să îl transmită a fost unul pozitiv:

Reclamă 4 / 0/3

„A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Ieri am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență, și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu.

A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum, însă mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți!”, a fost mesajul postat de Cîrstea, înaintea debutului la Wimbledon.

În turul al doilea de la Wimbledon, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Jelena Ostapenko, campioana din 2017 de la Roland Garros. Până acum, Cîrstea a pierdut toate întâlnirile cu Ostapenko, dar anul acesta, la Roma, a reşit să îi ia un set jucătoarei din Letonia. Partida care ar trebui să aibă loc în cursul zilei de joi va reprezenta prima întâlnire directă dintre cele două pe iarbă.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vezi toate știrile
Citește și