Închide meniul

Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în optimi! Americanul a produs marea surpriză

Alex Masgras Publicat: 10 iulie 2023, 18:51

Reclamă
Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în optimi! Americanul a produs marea surpriză

Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas

Christopher Eubanks, în meciul cu Stefanos Tsitsipas din optimile de finală de la Wimbledon / Profimedia

Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în optimi! Americanul de pe locul 43 ATP s-a impus pe terenul cu numărul 2 de la All England Club în faţa grecului, favorit numărul 5 la Londra.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christopher Eubanks a câştigat duelul cu Stefanos Tsitsipas cu 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4, după mai bine de trei ore de joc.

Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în optimi! Americanul a produs marea surpriză

Christopher Eubanks continuă forma foarte bună din ultimele două săptămâni. După ce s-a impus la Mallorca, acolo unde a câştigat primul său titlu ATP, americanul de 27 a ajuns în sferturile de la Wimbledon, reuşind cea mai bună performanţă a carierei sale.

Eubanks a debutat în circuitul profesionist în iulie 2017, dar nu a reuşit să se impună. El a evoluat mai mult în turneele de nivel ATP Challenger şi ITF Futures Tour, nereuşind să se mpună şi în circuitul ATP.

La Wimbledon, Eubanks a obţinut victoria carierei, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în optimile de finală. În acest moment, el are o serie de 9 victorii consecutive, după ce s-a impus la Mallorca şi a ajuns în sferturi la Wimbledon. Până acum, cea mai bună performanţă a sa la turneele de Grand Slam a fost turul al doilea, la US Open 2022 şi Australian Open 2023. Mai mult, americanul este debutant la All England Club.

Reclamă

Wimbledon 2023 | Christopher Eubanks îl va întâlni pe Daniil Medvedev în sferturile de finală

Eubanks se pregăteşte acum pentru duelul cu Daniil Medvedev din sferturile de finală. Rusul a obţinut calificarea după doar două seturi disputate în optimi. La 6-4, 6-2, Jiri Lehecka s-a retras.

După Wimbledon, Eubanks va urca din nou în clasamentul ATP. Aflat pe poziţia 43 înaintea turneului, el se află acum pe locul 31 în clasamentul ATP Live.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce îl priveşte pe Stefanos Tsitsipas, grecul încheie un sezon de iarbă dezamăgitor. După înfrângerea catogorică din sferturile de finală de la Roland Garros cu Carlos Alcaraz, grecul a avut evoluţii dezamăgitoare la turneele premergătoare întrecerii de la All England Club.

Pe iarba londoneză, el a reuşit însă să îi învingă în cinci seturi pe Dominic Thiem şi Andy Murray şi să câştige în trei seturi cu Laslo Djere, înainte de a fi învins de Christopher Eubanks. Cu toate acestea, grecul a egalat cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon. El a mai ajuns în optimile de la Wimbledon în 2018.

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys merge mai departe, după ce rusoaica a fost penalizată pe final

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys a obţinut calificarea în sferturile de finală, după ce a revenit de la 0-1 la seturi.

Partida a avut parte de un moment controversat la final. Andreeva a fost penalizată cu un punct după ce arbitrul de scaun a considerat că rusoaica de 16 ani a trântit racheta de pământ. În ciuda protestelor, decizia arbitrului de scaun a rămas, iar Andreeva i-a oferit pe tavă o minge de meci.

Tânăra de 16 ani nu a început foarte bine meciul, fiind condusă cu 2-0 încă din debutul partidei. Andreeva a reuşit să restabilească imediat echilibru, după care a reuşit să facă alte două break-uri pentru a câştiga primul set, cu 6-3.

Setul al doilea a fost cel mai echilibrat al partidei dintre Keys şi Andreeva. Cu câte un break de fiecare, cele două jucătoare au ajuns la tiebreak, acolo unde Keys, jucătoarea mai experimentată, s-a impus cu 7-4.

Setul decisiv a început la fel ca primul set, dar Andreeva nu a mai reuşit să revină în partidă. Mai mult, finalul a fost controversat, după ce tânăra de 16 ani a fost penalizată cu un punct de arbitrul de scaun, care a considerat că aceasta a trântit racheta de pământ. În ciuda protestelor, decizia arbitrului a rămas, iar Andreeva i-a oferit pe tavă lui Keys o minge de meci. Americanca a reuşit să o fructifice şi s-a calificat în sferturile de finală după ce s-a impus cu 3-6, 7-6(4), 6-2, după 2 ore şi 5 minute.

Reclamă

În sferturile de finală, Madison Keys va juca împotriva câştigătoarei dintre Ekaterina Alexandrova şi Aryna Sabalenka. Jucătoarea din Statele Unite se află pentru a doua oară în această fază a competiţiei, după ce a ajuns în sferturile de la All England Club şi în 2015.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
Vezi toate știrile
Citește și