Închide meniul

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys merge mai departe, după ce rusoaica a fost penalizată pe final

Alex Masgras Publicat: 10 iulie 2023, 16:35

Reclamă
Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys merge mai departe, după ce rusoaica a fost penalizată pe final

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi

Mirra Andreeva discută cu arbitrul de scaun, după ce a fost penalizată cu un punct în meciul cu Madison Keys / Profimedia

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys a obţinut calificarea în sferturile de finală, după ce a revenit de la 0-1 la seturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida a avut parte de un moment controversat la final. Andreeva a fost penalizată cu un punct după ce arbitrul de scaun a considerat că rusoaica de 16 ani a trântit racheta de pământ. În ciuda protestelor, decizia arbitrului de scaun a rămas, iar Andreeva i-a oferit pe tavă o minge de meci.

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva s-a oprit în optimi! Madison Keys merge mai departe, după ce rusoaica a fost penalizată pe final

Tânăra de 16 ani nu a început foarte bine meciul, fiind condusă cu 2-0 încă din debutul partidei. Andreeva a reuşit să restabilească imediat echilibru, după care a reuşit să facă alte două break-uri pentru a câştiga primul set, cu 6-3.

Setul al doilea a fost cel mai echilibrat al partidei dintre Keys şi Andreeva. Cu câte un break de fiecare, cele două jucătoare au ajuns la tiebreak, acolo unde Keys, jucătoarea mai experimentată, s-a impus cu 7-4.

Setul decisiv a început la fel ca primul set, dar Andreeva nu a mai reuşit să revină în partidă. Mai mult, finalul a fost controversat, după ce tânăra de 16 ani a fost penalizată cu un punct de arbitrul de scaun, care a considerat că aceasta a trântit racheta de pământ. În ciuda protestelor, decizia arbitrului a rămas, iar Andreeva i-a oferit pe tavă lui Keys o minge de meci. Americanca a reuşit să o fructifice şi s-a calificat în sferturile de finală după ce s-a impus cu 3-6, 7-6(4), 6-2, după 2 ore şi 5 minute.

Reclamă

În sferturile de finală, Madison Keys va juca împotriva câştigătoarei dintre Ekaterina Alexandrova şi Aryna Sabalenka. Jucătoarea din Statele Unite se află pentru a doua oară în această fază a competiţiei, după ce a ajuns în sferturile de la All England Club şi în 2015.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, după calificarea în sferturi

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek susţine, după calificarea în sferturi, la Wimbledon, că felul în care a învins-o pe Belinda Bencic o va ajuta să meargă până la capăt la această ediţie a turneului de Grand Slam de la All England Club.

Cea mai bună jucătoare a lumii a avut un meci teribil cu fosta campioană olimpică, de care a trecut cu 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3. E prima oară când sportiva de 22 de ani trece de optimile de la Wimbledon. Şi a reuşit această performanţă după ce a salvat două mingi de meci consecutive, în actul secund.

Reclamă 4 / 0/3

„De obicei fructific șansele de care beneficiez. Am avut 6 mingi de break în primul set, am simțit că sunt jucătoarea mai solidă, dar l-am pierdut. A trebuit să îmi fac ordine în gânduri, să mă lupt cu mintea mea, pentru că am avut senzația că am fost jucătoarea mai bună în primul set.

Dar nu merge așa, am realizat repede că nu contează ce a fost și că trebuie să fiu concentrată la maximum pe ce urmează. Am reușit să merg mai departe fără regrete, știind că pot să întorc partida. Apoi, în setul doi m-am confruntat cu două mingi de meci, în care am reușit să fac două puncte excelente. Am avut nervii tari și am reușit să întorc partida, iar acest lucru mă mulțumește enorm.

Această partidă îmi va da multă încredere pentru tururile următoare, sunt atât de fericită că am reușit să câștig un meci atât de strâns. Belinda e o jucătoare foarte, foarte bună. Îi place să joace pe iarbă, iar stilul său se potrivește foarte bine cu această suprafață”, a spus Iga, la conferinţa de presă.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și