Închide meniul

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, debut perfect la All England Club! Poloneza a trecut fără probleme de Lin Zhu

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2023, 17:19

Reclamă
Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, debut perfect la All England Club! Poloneza a trecut fără probleme de Lin Zhu

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, debut perfect la All England Club

Iga Swiatek, după victoria din primul tur de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, debut perfect la All England Club! Numărul 1 WTA a deschis prima zi pe terenul central de la Wimbledon şi a trecut fără emoţii de Lin Zhu, numărul 34 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poloneza s-a impus cu 6-1, 6-3, într-o partidă care a durat o oră şi 21 de minute şi s-a încheiat cu acoperişul tras, din cauza ploii.

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek, debut perfect la All England Club! Poloneza a trecut fără probleme de Lin Zhu

În primul set, la 4-0 în favoarea sa, Swiatek a alunecat şi le-a dat emoţii fanilor săi, dar poloneza a reuşit să continue fără probleme partida. Ea a reuşit să câştige primul set cu 6-1.

În setul al doilea, după ce Swiatek a reuşit un nou break, Lin Zhu a reuşit să câştige pe serviciul polonezei în ghemul imediat următor şi să restabilească echilibrul. Din nefericire pentru jucătoarea de pe locul 34 WTA, Swiatek a reuşit imediat un nou break, după care nu a mai privit înapoi şi a închis şi setul secund.

În turul al doilea, Iga Swiatek va juca împotriva câştigătoarei dintre Martina Trevisan (64 WTA) şi Sara Sorribes Tormo (84 WTA).

Reclamă

Wimbledon 2023 | Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka luptă pentru primul loc WTA! Cum se poate schimba clasamentul

Iga Swiatek are în acest moment un avans de 984 de puncte în clasamentul WTA în faţa jucătoarei din Belarus. În condiţiile în care anul acesta nu se vor apăra puncte, după ce organizatorii au decis să nu le acorde la ediţia din 2022, calculele în ceea ce priveşte primul loc WTA sunt şi mai simple.

Aryna Sabalenka poate deveni numărul 1 mondial după Wimbledon dacă va câştiga turneul de pe iarba londoneză, cu condiţia ca Iga Swiatek să nu ajungă în ultimul act. Pentru Sabalenka există şi posibilitatea de a deveni prima jucătoare a lumii dacă va pierde finala, cu condiţia ca poloneza să nu ajungă în sferturile de finală.

De partea cealaltă, Iga Swiatek va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA dacă va câştiga turneul, dacă Sabalenka nu ajunge în finală sau dacă va ajunge cel puţin în aceeaşi fază a competiţiei cu jucătoarea din Belarus.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Iga Swiatek, cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon este o optime de finală în 2021. În urmă cu un an, jucătoarea din Polonia a fost eliminată încă din turul al treilea de Alize Cornet, cea care i-a încheiat la vremea respectivă seria de 37 de victorii consecutive.

În ceea ce o priveşte pe Sabalenka, cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon a avut loc în 2021, atunci când a ajuns până în semifinale. În penultimul act din urmă cu doi ani a fost învinsă de Karolina Pliskova.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și