Închide meniul

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA! Cum arată topul şi pe ce locuri sunt jucătoarele din România la început de Roland Garros

Alex Masgras Publicat: 27 mai 2024, 15:33

Reclamă
Simona Halep a urcat în clasamentul WTA! Cum arată topul şi pe ce locuri sunt jucătoarele din România la început de Roland Garros

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA! Cum arată topul şi pe ce locuri sunt jucătoarele din România la început de Roland Garros

Simona Halep / Profimedia

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA, chiar dacă nu a jucat săptămâna trecută. Dubla câştigătoare de Grand Slam nu va juca la Roland Garros, dar a urcat trei poziţii în clasament, după ultima actualizare, chiar la începutul turneului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea rămâne pe locul 30, în timp ce Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au coborât.

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA! Cum arată topul şi pe ce locuri sunt jucătoarele din România la început de Roland Garros

Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea de tenis din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni, potrivit news.ro.

Cîrstea se menţine pe locul 30, cu 1704 puncte.

În clasamentul WTA de luni, a doua româncă este Ana Bogdan, care a coborât de locul 63 pe 64, cu 1029 puncte.

Reclamă
Reclamă 4

Jaqueline Cristian a înregistrat o coborâre de două locuri şi este pe 69, cu 965 de puncte.

Irina Begu se menţine pe 127, cu 581 puncte,

Simona Halep a urcat în clasament. Astfel, ea a ajuns de pe locul 1139 pe 1136, cu 11 puncte.

Reclamă

În top 200 mai sunt Gabriela Ruse (locul 150, urcare două locuri, 492 de puncte), Anca Todoni, urcare de pe 181 pe 179, cu 410 puncte şi Miriam Bulgaru, urcare de cinci locuri, până pe 199, cu 365 puncte.

Lider incontestabil este în continuare poloneza Iga Swiatek cu 11.695 de puncte, urmată de belarusa Aryna Sabalenka, cu 8.138 de puncte, iar pe trei se află Coco Gauff (SUA), cu 7.638 puncte.

Oficialii de la Roland Garros au anunţat de ce nu i-au oferit un wild card Simonei Halep

Oficialii de la Roland Garros au anunţat care a fost motivul pentru care nu i-au oferit un wild card Simonei Halep, campioana din 2018 de la French Open. Amelie Mauresmo, directorul turneului de la Paris, a venit cu explicaţiile.

Decisiv a fost faptul că Simona Halep a fost pedepsită pentru dopaj, iar românca a scăpat doar de o parte din pedeapsă. Simo a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă. Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte greu de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a spus Mauresmo, citată de eurosport.fr.

Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet și Jessika Ponchet sunt jucătoarele care au primit wild card la Roland Garros 2024. Ajla Tomljanovic și Sachia Vickery au primit invitaţii speciale.

Ce crezi că se va întâmpla în meciul România - Ucraina, de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:56

Notele primite de tricolori, după victoria colosală cu Ucraina! Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au strălucit la EURO 2024

17:53

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Decizia în privinţa lui Ianis Hagi a dus la asta!

17:52

Edi Iordănescu a „rupt” blestemul familiei! Naţionala României, prima victorie după 24 de ani la un Campionat European

17:40

România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024

17:22

Răzvan Marin a înscris un eurogol în România – Ucraina! Torpila mijlocaşului naţionalei a trecut pe sub mâinile lui Lunin!

17:21

Reacţia ucrainenilor, după ce Nicolae Stanciu l-a învins pe Andryi Lunin cu o execuţie de senzaţie la EURO 2024

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac!
Citește și