Închide meniul

Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 mai 2024, 12:45

Reclamă
Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four

Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League

Jucătorii lui Dinamo, la finalul unui meci / Profimediaimages

Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League. Calificaţi după 20 de ani în fazele finale ale unei astfel de competiţii, „dulăii” se vor duela cu SG Flensburg-Handewitt,

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioana Dinamo Bucureşti va întâlni, în 25 mai, formaţia SG Flensburg-Handewitt, în semifinala Turneului Final Four de la Hamburg, potivit tragerii la sorţi de vineri. În cealaltă semifinală se duelează Rhein-Nekar Lowen – Fuchse Berlin.

Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League

Într-o ”afacere” germană, care include trei echipe calificate la Turneul F4, plus găzduirea acestuia, s-a strecurat Dinamo Bucureşti, care a reuşit o performanţă remarcabilă prin eliminarea danezilor de la Skerg Handbold în sferturi şi în deplasare.

Dinamo s-a impus cu 38-34, după ce în tur câştigase cu 28-27.

Celelalte echipe calificate în semifinale sunt Fuchse Berlin (33-33 şi 37-30 cu HBC Nantes), SG Flensburg-Handewitt (41-30 şi 28-29 cu IK Savehof) şi Rhein-Nekar Lowen (32-29 şi 28-29 cu Sporting CP), anunţă news.ro.

Reclamă

Campioana Dinamo Bucureşti a mai jucat semifinale în această competiţie în 2004, când a ratat finala fiind eliminată de BM Altea.

Turneul Final Four va avea loc la Hamburg, în 25-26 mai, cu prima zi rezervată semifinalelor şi cea de-a doua finalelor European League, pentru bronz şi pentru trofeu. Fuchse Berlin este deţinătoarea trofeului.

Skjern Handbold – Dinamo 34-38

Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, în deplasare, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 38-34 (20-12), şi în manşa retur din sferturile European League şi se califică la Turneul Final Four. Calificarea este reuşită la 20 de ani de la ultima performanţă similară în competiţie a lui Dinamo.

Reclamă 4 / 0/3

Campioana României a dominat formaţia daneză la toate capitolele, inclusiv prin paradele spectaculoase ale portarului Cupara, reuşind să conducă la diferenţe de necrezut în prima parte a jocului (15-8, 20-11). Chiar dacă Skjern şi-a revenit în repriza secundă, Dinamo a rămas concentrată în ambele faze şi a reuşit o calificare de excepţie între ultimele patru echipe ale continentului în European League.

MVP-ul meciului a fost Luka Cindric (Dinamo). Principalii marcatori ai partidei au fost Gaudin 10 goluri, pentru Skjern, respectiv Kuduz 8, Cindric 7, Kukic 7, Dedu 4, pentru Dinamo.

Dinamo a mai atins optimile acestei competiţii, fosta Cupa EHF, în sezonul 2004-2005, când a fost eliminată de IFK Skovde, iar în sezonul precedent a jucat semifinale, cu BM Altea, ratând finala în 20 martie 2004.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 23:02 VIDEOSporting – Chaves 3-0. Campionii Portugaliei au primit trofeul şi medaliile de campioni! Spectacol total la Lisabona 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză 21:47 Răzvan Lucescu, pe o listă cu nume uriaşe înainte de „finala” pentru titlu! Antrenorul român, lângă Jose Mourinho şi Tomas Tuchel 21:16 VIDEOMax Verstappen i-a egalat recordul lui Ayrton Senna! Olandezul are 8 pole position-uri la rând, după calificările de la Imola 21:05 VideoGeorge Coman e românul stabilit de 25 de ani în Italia care se ocupă de comunicarea între piloţi şi echipele de Formula 1! Vezi toate știrile
Citește și