Închide meniul
Foto

Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”

Publicat: 24 aprilie 2024, 17:24

Reclamă
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”

Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român

Nadia Comăneci, la gala Premiilor Laureus / Profimediaimages

Au apărut detalii despre câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. „Zeiţa de la Montreal” primeşte renta viageră maximă pentru performanţele uriaşe obţinute de-a lungul carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia a împlinit 62 de ani în luna noiembrie. De două decenii este stabilită în Statele Unite, în Norman, o mică localitate de lângă Oklahoma City. Fosta mare gimnastă îl are alături pe soţul ei, Bart Conner. Cei doi locuiesc într-o casă estimată la 400.000 de dolari.

Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român

Născută la Oneşti, „Zeiţa de la Montreal” are în palmares cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice. De alte trei ori a cucerit argintul şi o dată bronzul. Pentru performanţele colosale, Nadia primeşte renta viageră maximă admisă.

Mai exact, potrivit sport.gov.ro, în primele luni din 2024 în conturi i-au intrat câte 16.635 de lei. Tot atât mai primesc fostele gimnaste Gina Gogean, Sandra Izbaşa, Andreea Răducan, Daniela Silivaş şi Simona Amânar.

Guvernul a implementat, în luna decembrie, măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu existe o creştere a sumei care este oferită foştilor sportivi. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr 115/2023, „rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023„.

Reclamă

Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice.

S-a retras din activitatea competiţională în 1984, având în palmares 25 de medalii câştigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene, dintre care 16 de aur.

Nadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus

Nadia Comăneci a avut o apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Premiilor Laureus. Fosta mare gimnastă a României s-a întreţinut minute în şir cu starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, şi cu ocupantul locului 3 ATP, Carlos Alcaraz.

Reclamă 4 / 0/3

„Zeiţa de la Montreal” a „strălucit” la evenimentul care a atras sute de personalităţi din sportul mondial. Nadia le-a oferit autografe fanilor şi a făcut sute de poze (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS).

Spaniolii de la Marca au remarcat-o pe Nadia şi au postat o imagine cu ea, într-o galerie foto cu starurile care au fost prezente la gala de la Madrid.

Fosta gimnastă Nadia Comaneci, de cinci ori campioană olimpică, primul 10 din istoria sportului său la Jocurile de la Montreal din 1976, a declarat duminică că sportul i-a oferit ‘o voce’ când avea doar 14 ani„, au scris jurnaliştii de la marca.com.

Nadia Comăneci a postat, pe Insta Story, imagini din timpul unei discuţii cu Jude Bellingham. Mijlocaşul de 20 de ani tocmai a fost eroul lui Real Madrid în El Clasico. A înscris golul victoriei cu Barcelona în minutul 90+1. Englezul a şi fost desemnat jucătorul anului la gala Laureus.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima cursă e live, ACUM, în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 2-2. Clujenii au reușit să egaleze, după o gafă colosală în apărarea „câinilor” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Diaconu şi Dragoman, eliminate Vezi toate știrile
Citește și