Închide meniul
Foto

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă! Fanii germani, spectacol total în tribune

Bogdan Stănescu Publicat: 14 iunie 2024, 22:15

Reclamă
Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă! Fanii germani, spectacol total în tribune

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă!

Sursa foto: colaj Profimedia Images

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă! Fanii germani au venit în număr mare pe Allianz Arena, stadionul care găzduieşte primul meci de la Campionatul European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stadionul Allianz Arena, care are o capacitate de circa 70.000 de locuri, este plin. Fanii scoţieni, aflaţi în număr mult mai mic în tribune, încearcă să le ţină piept suporterilor germani la primul meci de la turneul final, Germania – Scoţia.

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă! Fanii germani, spectacol total în tribune

Germania – Scoţia e în format LIVE TEXT pe AS.ro. Iată echipele de start de la primul meci al EURO 2024:

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz

Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Reclamă
Reclamă 4

Scoţia: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McGinn, A. Robertson (căpitan) – McTominay, Christie – Che Adams

Selecţioner: Steve Clark.

Au fost momente emoţionante înainte de startul partidei. Marele Franz Beckenbauer, care a decedat pe 7 ianuarie 2024, a fost omagiat pe Allianz Arena. Heidi Beckenbauer, soţia legendei Germaniei, a intrat pe teren cu trofeul Campionatului European.

Reclamă

Totodată, Sir Alex Ferguson a fost surprins lângă marele său rival, Jose Mourinho în tribunele Allianz Arena. Cei doi mari tehnicieni, care au fost rivali, urmăresc unul lângă celălalt meciul Germania – Scoţia.

Sir Alex Ferguson, mesaj pentru jucătorii naţionalei Scoţiei înainte de startul partidei cu Germania

Sir Alex Ferguson, unul dintre cele mai mari nume scoţiene ale fotbalului, a ţinut să le transmită un mesaj jucătorilor naţionalei Scoţiei.

Iată mesajul lui Sir Alex Ferguson pentru jucătorii Scoţiei înaintea meciului de debut de la EURO 2024.

Sper că toţi vă bucuraţi de această zi şi că îi încurajaţi pe băieţii noştri. Steve Clarke a făcut o muncă fantastică şi să sperăm că aduce acasă trofeul. Dar am vrut să le spun fanilor noştri că de fiecare dată când au fost în deplasare, au avut un comportament impecabil. Mereu au susţinut echipa indiferent de rezultat şi s-au bucurat de fiecare meci. Prin urmare, vă mulţumesc tuturor şi sper că azi va fi o zi grozavă pentru noi. Dar, cel mai important, bucuraţi-vă de meci!”, le-a transmis Sir Alex Ferguson jucătorilor lui Steve Clark.

Germania îşi doreşte enorm un nou Campionat European cucerit, la ea acasă

Germania vrea să facă o figură frumoasă pe teren propriu şi să îşi ia revanşa în faţa fanilor, după rezultatele nesatisfăcătoare de la ultimele turnee finale. Echipa pregătită de Julian Nagelsmann are în gând, mai mult ca sigur, şi ediţia din 2006 a Cupei Mondiale, găzduite tot de nemţi, atunci când au ajuns până în semifinalele competiţiei sub comanda lui Jurgen Klinsmann.

Germania este de trei ori campioană europeană, după titlurile cucerite în 1972, 1980 şi 1996. Pentru a patra oară la Campionatul European, după participările din 1992, 1996 şi 2020, Scoţia nu a trecut niciodată de faza grupelor.

În 17 dueluri directe, Germania s-a impus de 8 ori, Scoţia de 4 ori, în timp ce alte 5 partide s-au încheiat la egalitate. Ultima oară, cele două echipe s-au întâlnit în preliminariile EURO 2016, atunci când Germania se impunea la Glasgow cu 2-1. În istoria Campionatelor Europene, cele două echipe s-au întâlnit în 1992. Gazda ediţiei din acest an a câştigat acel duel cu 2-0.

Scoţia s-a clasat pe locul al doilea al grupei A din preliminariile EURO 2024, în spatele Spaniei şi peste Norvegia, echipă care ratează turneul final. Cu cinci victorii în primele cinci meciuri, scoţienii au avut un început excelent de campanie. Cu toate acestea, în ultimele trei dueluri, ei au înregistrat o înfrângere şi două remize.

După ce 2022 şi 2023 au fost ani de uitat pentru Germania, în 2024, echipa lui Julian Nagelsmann este fără înfrângere. Trei victorii (Franţa, Olanda şi Grecia) şi un egal (Ucraina) au înregistrat nemţii în 2024.

 

Cum se va încheia meciul România - Belgia de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:11

Cum a reacţionat Ilie Dumitrescu, când a văzut că Florinel Coman nu e titular în România – Belgia: „Lucrurile sunt foarte clare!”

20:53

Turcia – Portugalia 0-3. Cristiano Ronaldo, calificat în optimi! Meci cu un autogol fabulos la EURO 2024

20:45

România – Belgia LIVE TEXT (22:00), la EURO 2024 | Echipa de start a României. Singura modificare făcută de Edi Iordănescu

20:45

România – Belgia, la EURO 2024 | Simona Halep, gata de sărbătoare! Mesaj pentru tricolori: „Îmi place să aplaud performanța!”

20:35

România – Belgia, la EURO 2024 | Cum l-a descris Alex Chipciu pe Nicolae Stanciu în presa belgiană

20:34

Cristiano Ronaldo, gest incredibil în Turcia – Portugalia! Putea scrie istorie la EURO 2024, dar a luat o decizie neaşteptată

1 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 2 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 3 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 4 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 5 FotoAdrian Mutu, mesaj emoţionant pentru fiica sa cea mare: „Te iubesc!” Adriana a întors toate privirile la braţul tatălui său 6 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52)
Citește și